16/01/2018

Σταμάτα, σταμάτα τους σεισμούς

Κρίστη Στασινοπούλου-Στάθης Καλυβιώτης, συνέντευξη με world ήχους για το “ΝΥΝ”


Κρίστη Στασινοπούλου, Στάθης Καλυβιώτης: δύο "μικροί εξερευνητές" της μουσικής παραδοσης με το κέφι, και ανοιχτά αυτιά μάτια και ψυχή φτιάχνουν τον δικό τους ήχο και μιλάνε στην ψυχή χιλιάδων ακροατών σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Ένας καινούργιος δίσκος είναι πάντα μια καλή αφορμή για να γνωρίσουμε  ή να ξανασυστηθούμε με αγαπημένους καλλιτέχνες. 
Έτσι λοιπόν όταν πριν πήρα τον δίσκο της Κρίστης Στασινοπούλου και του  Στάθη Καλυβιώτη με τον τίτλο «ΝΥΝ», από το νυν και αεί – μην σας μπερδεύουν τα κεφαλαία, που σημαίνει «ΤΩΡΑ» σκέφτηκα ότι μετά από τόσα χρόνια που παρακολουθώ τις μουσικές τους – όχι τόσο στενά, γιατί ειμαι πιο ροκάς, δεν θέλω να σας το παίξω ειδικός – ΤΩΡΑ είναι μια ευκαιρία να γνωρίσω δύο συνεπείς δημιουργούς που τους χαρακτηρίζω ως «Μουσικούς Εξερευνητές». 
Κάθε χρόνο κάνουν πολλά Live στα μεγαλύτερα φεστιβάλ world ή ethnic αν προτιμάτε, μουσικής, γίνονται εξώφυλλα σε περιοδικά και δίνουν πολλές συνεντεύξεις σε συναδέλφους μου στο εξωτερικό.
Η γνωριμία μας ξεκίνησε από ένα πολύ ζεστό τηλεφώνημα, σαν να μιλούσα με έναν φίλο που είχα να ακούσω καιρό, και συνεχίστηκε ένα πρωί στο εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Γιάννη Παπαδόπουλου στο νούμερο 65 στην Εμμανουήλ Μπενάκη, στα Εξάρχεια όπου ο Δημήτρης Σούλτας έκανε τη φωτογράφηση και περάσαμε αρκετές ώρες με κουβέντα στο «67», ένα καφέ ακριβώς δίπλα.
 
stasinopoulou-03-viewtag
-NYN, τώρα, έτσι ζείτε τη ζωή σας; Με το «τώρα» οδηγό. Ή  έχουμε ακόμη περιθώριο για όνειρα;
ΚΡΙΣΤΗ: Άμα θα φτάσουμε πραγματικά να ζούμε την ζωή μας στο τώρα, δεν θα χρειαζόμαστε όνειρα. 
ΣΤΑΘΗΣ: Θα έλεγα ότι ζούμε την ζωή μας με οδηγό το "κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε".
 
-Το μισό από το κείμενο στο booklet του cd σας περιγράφει τη φτωχοποίηση που ζούμε ως αποτέλεσμα των σκληρών μέτρων που μας επιβλήθηκαν. Γιατί αισθανθήκατε την ανάγκη να κάνετε αυτή τη δήλωση στο κοινό σας;
ΣΤΑΘΗΣ: Το κείμενο στο booklet το ‘χει γράψει η Rachel Jakson. Υπάρχει πολύς κόσμος στο εξωτερικό που έχει ακούσει για τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά δεν γνωρίζει και πολλά παραπάνω για τις επιπτώσεις που έχουν αυτά στον κόσμο εδώ. 
ΚΡΙΣΤΗ:  Όπως εξήγησα στην κειμενογράφο του εισαγωγικού αυτού σημειώματος
τα τραγούδια του συγκεκριμένου δίσκου γεννήθηκαν μέσα από την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε ψυχικές καταστάσεις που δημιουργήθηκαν σε όλους μας ως αποτέλεσμα και αυτού που ονομάσαμε κρίση.
 Άλλοι τρελάθηκαν, άλλοι χώρισαν άλλοι το ρίξανε στα αντικαταθλιπτικά, εμείς γράφουμε τραγούδια που διερευνούν εναλλακτικά μονοπάτια για μια πιθανή, ψυχική σωτηρία μας.
-«Έρχεται Χειμώνας» είναι το εναρκτήριο τραγούδι του ΝΥΝ. Πόσο αλληγορικό είναι αυτό το τραγούδι;

ΚΡΙΣΤΗ: Το τραγούδι αυτό εκφράζει με αλληγορικό τρόπο ανησυχίες  που όλοι έχουμε και όλοι συζητάμε μεταξύ μας.  Και επίσης ερωτήματα για το πώς να αντιμετωπίσει κανείς αυτόν τον «χειμώνα», αυτόν τον «νέο μεσαίωνα» που έρχεται μάλλον…  Στην σκληρή εποχή που διανύουμε, την εποχή της σιδερένιας μέγγενης, Kali yuga, όπως την ονομάζουν οι αρχαίες βεδικές γραφές, μια λύση, που εγώ τουλάχιστον πιστεύω, είναι ο τελευταίος στίχος του τραγουδιού: «πάμε για ν’ αλλάξουμε τον κόσμο / ξεκινώντας απ’ το ίδιο μας το εγώ»

stasinopoulou-02-viewtag

ΣΤΑΘΗΣ: Είναι εμφανές ότι έχουν ξεκινήσει ιστορικές αλλαγές στον πλανήτη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει, αλλά όλοι ξέρουν οτι κάτι θα γίνει. Το άγνωστο συνήθως ακούγεται τρομακτικό, στην συγκεκριμένη στιγμή έχει και πολλούς λόγους να είναι.

-Η κρίση φαίνεται μόνο στην τσέπη, ή την βλέπετε και αλλού;
ΚΡΙΣΤΗ: Την κρίση δυστυχώς την βλέπαμε κυρίως αλλού, ήδη πολύ πριν φτάσει στις τσέπες μας. Αλλά δυστυχώς όσοι την βλέπαμε τότε ήμασταν λίγοι και «γραφικοί».  
ΣΤΑΘΗΣ: Από τη στιγμή που η κρίση φαίνεται στην τσέπη, τότε φυσικά δεν μπορεί κάποιος να την αγνοήσει, οι επιπτώσεις είναι άμεσες και δραματικές. Αλλά η κρίση είναι γενική και παγκόσμια. Έχουν καταρεύσει ιδεολογίες, θρησκείες, οικονομικά μοντέλα, κλπ. Ο άνθρωπος όμως έχει την ανάγκη να πιστεύει σε κάτι, αλλιώς δεν αντέχει τη ζωή του, καλώς ή κακώς,  δεν συμβιβάζεται με την παραδοχή, ότι η ύπαρξή του στο άπειρο σύμπαν δεν έχει την παραμικρή αξία και λόγο. Τi θα καταλήξει να πιστεύει ο άνθρωπος του 21ου αιώνα; Είναι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους πεπερασμένη; Αυτά αναρωτιέμαι βλέποντας την κρίση.
-Ο καλλιτέχνης πρέπει να παίρνει θέση για την πολιτική (με την ευρεία έννοια) ή δεν είναι δουλειά του;
ΚΡΙΣΤΗ: Ο καλλιτέχνης δεν «πρέπει» τίποτα. Κάνει ότι του κατέβει, ότι του βγαίνει. Εκφράζεται και δημιουργεί ελεύθερα και ο μόνος περιορισμός που του επιτρέπεται είναι το αίσθημα ευθύνης, από την στιγμή που το έργο του βγαίνει πάρα έξω. 
ΣΤΑΘΗΣ: Η καθημερινή συμπεριφορά του καθένα είναι στην πραγματικότητα πραγματική πολιτική θέση. Προσωπικά εκνευρίζομαι όταν καλλιτέχνες εκφράζουν πολιτικές θέσεις που ενισχύουν την βαρβαρότητα.
-Έχετε καταφέρει αυτό που άλλοι, ας τους πω «mainstream», καλλιτέχνες παρακάλανε: καριέρα και  μάλιστα λαμπρή στο εξωτερικό.  Υπάρχει «μυστική συνταγή»;
ΚΡΙΣΤΗ: Μού θυμίζει η ερώτηση κάτι καλές μαγείρισσες που τις ρωτάς «τι έβαλες στο φαγητό αυτό και είναι τόσο νόστιμο;» Και εκείνες σου απαντούν «τίποτα, αλατάκι, πιπεράκι και το έψησα». Η κακοπροαίρετη σκέψη τότε είναι, «κάτι μού κρύβει αυτή, για να μην μπορώ να φτιάξω κι εγώ τέτοιο φαγητό». Όμως ένας καλός παρατηρητής μπορεί να διακρίνει, ότι δεν πρόκειται για κάποιο κρυφό μπαχάρι ή ζαρζαβατικό που η μαγείρισσα το κρατά μυστικό, αλλά απλά είναι η αγάπη, η φαντασία, η επινοητικότητα και το μεράκι της, που εμποτίζουν το φαγητό της με κάποια λεπτή ουσία που το νοστιμεύει και το κάνει να διαφέρει από όλα τα άλλα. 
Οι δίσκοι που φτιάχνουμε μαζί με τον Στάθη, τα τραγούδια, τα λάιβ μας κλπ, είναι σαν παιδιά μας. Είναι δηλαδή πράγματα που τα αγαπάμε, μας ευχαριστούν, μας θεραπεύει να τα κάνουμε και να τα φροντίζουμε. Φαίνεται ότι αυτό τελικά αντανακλά θετικά στον κόσμο.
ΣΤΑΘΗΣ: Ποτέ δεν γράφουμε μουσική με στόχο το εξωτερικό. Αν υπάρχει μυστική συνταγή είναι αυτή που λέει ότι κάτι που συγκινεί έναν άνθρωπο εδώ, θα συγκινήσει και έναν άνθρωπο σε οποιονδήποτε άλλο τόπο ή χώρα.
 
stasinopoulou-04-viewtag
-Η ελληνική γλώσσα στα κομμάτια σας, είναι εμπόδιο ή λειτουργεί ως ένα εξωτικό στοιχείο; Πώς και δεν έχετε γράψει στα αγγλικά;
ΚΡΙΣΤΗ: Γιατί να γράψω στίχους στα αγγλικά, αφού στα ελληνικά έχω μάθει από μικρή να εκφράζομαι, αυτή είναι η μητρική μου γλώσσα. Όπως περιγράφουν οι στίχοι στο τραγούδι μας «Στρατί Στρατί», η μετρική της ελληνικής γλώσσας ταιριάζει και οδηγεί ρυθμικά και μουσικά τα τραγούδια και έτσι έχουν φτιαχτεί οι μονοί, χορευτικοί ρυθμοί και οι χοροί της παράδοσής μας.
Στην μουσική σκηνή που κινούμαστε, αυτήν της world music, η γλώσσα της κάθε χώρας, εκτός από εξωτικό στοιχείο, είναι και διαβατήριο, που κινεί ακόμα πιο πολύ το ενδιαφέρον εκείνων που ψάχνουν να ακούσουν κάτι διαφορετικό.
ΣΤΑΘΗΣ : Έχουμε τη λογική του οτι γράφουμε τα ελληνικά τραγούδια που θα μας άρεσε να ακούμε. Μπορεί κάποια στιγμή να θελήσουμε να γράψουμε τραγούδια και σε άλλη γλώσσα.
-Αν βάζατε μια ετικέτα στο μουσικό σας ύφος, ποια θα ήταν;
ΚΡΙΣΤΗ: Greekadelia
ΣΤΑΘΗΣ: Δεν μου αρέσει να βάζω ετικέτα  στο μουσικό μας ύφος, αναγνωρίζω όμως την αναγκαιότητα της ετικέτας για εμπορικούς λόγους.
-Κρίστη σε έχουν χαρακτηρίσει “Bjork της Μεσογείου” – σημαίνει κάτι για σένα αυτό;
ΚΡΙΣΤΗ: Συχνά οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν τέτοιου τύπου τίτλους εντυπωσιασμού. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτοί οι χαρακτηρισμοί και οι συγκρίσεις βοηθάνε κάπως το κοινό να καταλάβει περίπου σαν τι μοιάζει αυτό που ο δημοσιογράφος προσπαθεί να περιγράψει. Για τον ίδιο τον καλλιτέχνη οι χαρακτηρισμοί αυτοί μπορεί να είναι από κολακευτικοί, έως ενοχλητικοί. Με το συγκεκριμένο είχα γελάσει. 
-Δίνετε κάθε χρόνο συναυλίες σε μεγάλα φεστιβάλ και χώρους στο εξωτερικό, ποια η διαφορά του κοινού στην Ελλάδα από εκεί;
ΚΡΙΣΤΗ: Εκεί δεν καπνίζουν.  Ανασαίνω ευκολότερα τραγουδώντας…
ΣΤΑΘΗΣ: Μια προφανής διαφορά είναι οτι στην Ελλάδα καταλαβαίνουν τους στίχους (γέλια). Βρίσκω περισσότερες και πολύ ενδιαφέρουσες τις ομοιότητες στο κοινό και συχνά υπάρχουν ευχάριστες έκπληξεις και πάντα κάτι καινούργιο ανακαλύπτουμε. 
stasinopoulou-01-viewtag
-Υπάρχει σήμερα αυθορμητισμός – ας πούμε στη διασκέδαση – του κόσμου;. Έχετε μεγάλη εμπειρία από κοινά. Είναι πιο ελεύθερος να εκφραστεί κάποιος σήμερα ή πιο «σφιγμένος» απ’ ότι στο παρελθόν;
ΚΡΙΣΤΗ: Νομίζω ο κόσμος στην Ελλάδα είναι πιο ελεύθερος στην έκφρασή του απ’ ότι παλαιότερα. 
ΣΤΑΘΗΣ: Ναι, σήμερα ο κόσμος είναι πιό αυθόρμητος σε σχέση με παλαιότερα.
 -Τα τραγούδια σας παίζονται σε πολλά ραδιόφωνα του εξωτερικού, στην Ελλάδα ποια ραδιόφωνα σας φιλοξενούν; (ή να το εκφράσω αλλιώς: χωράει η μουσική σας στη λαίλαπα του playlist;)
ΚΡΙΣΤΗ: Υπάρχουν ακόμα μουσικοί παραγωγοί με γούστο και άποψη που έχουν καταφέρει να μην ενδώσουν σε όλο αυτό. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και παλαιότεροι, καθιερωμένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, που, παρ’ ότι έχουν δώσει πάρα πολλά στον χώρο του ραδιοφώνου, είναι πλέον παροπλισμένοι και άνεργοι. Δεν ξέρω να κατονομάσω με σιγουριά τα ελληνικά ραδιόφωνα που μας παίζουν, απλά γιατί δεν προλαβαίνω να τα παρακολουθώ.  Άμα όλη μέρα μελετάς μουσική, παίζεις, ηχογραφείς κλπ, δεν μένει καιρός στο ραδιόφωνο του σπιτιού να παίξει. Ζηλεύω τους επαγγελματίες, χειροτέχνες κλπ, που η δουλειά τους τούς επιτρέπει να έχουν στο πλάι ανοιχτό για παρέα ένα ραδιόφωνο. 
ΣΤΑΘΗΣ: Η οικονομική κρίση τσάκισε και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τους παραγωγούς. Στο ραδιόφωνο μας παίζουν αρκετοί μουσικοί παραγωγοί και προσωπικά με ευχαριστεί πολύ το ότι το κάνουν επειδή τους αρέσει η μουσική μας και όχι απο υποχρέωση ή επειδή το τραγούδι είναι σε κάποια έτοιμη λίστα του σταθμού. Το προτιμώ από το να παίζονταν τα τραγούδια μας παντού και συνέχεια, μόνο και μόνο επειδή κάποιος πλήρωσε γι αυτό, όπως συμβαίνει με τα playlist.
-Πώς χαλαρώνετε μετά από ένα live, γενικότερα, πώς διασκεδάζετε; Βγαίνετε, κυκλοφορείτε στην  πόλη, έχετε κάποιο στέκι;
ΚΡΙΣΤΗ: Για μένα το πιο αγαπημένο στέκι  στην πόλη είναι το σαλόνι με το home studio μας και στημένα όλα μας τα όργανα. Η πιο αγαπημένη μου διασκέδασή είναι τα χειμερινά μπάνια στον Σαρωνικό και τον Ευβοϊκό και οι βόλτες στους λόφους και τα βουνά γύρω από την Αθήνα.
ΣΤΑΘΗΣ:  Ανάλογα με την εποχή. Άλλες εποχές έχουμε τις κλειστές μας και δεν βλέπουμε κανέναν και άλλες δεν μαζευόμαστε.
 
stasinopoulou-05-viewtag
-Από τα μέρη που έχετε επισκεφτεί ποιο θα μπορούσε να είναι το «σπίτι» σας;
ΚΡΙΣΤΗ: Τα ξένα μέρη που ταξιδεύουμε με γοητεύουν πάντα. Ειδικά τα διάφορα τυχαία μέρη, που πριν πάμε δεν γνωρίζαμε καν το όνομά τους. Μ’ αρέσει να παρατηρώ την κίνηση στους δρόμους, στα καφέ και στα μαγαζιά, τα σπίτια μέσα από τα φωτισμένα παράθυρα, να παρακολουθώ και να φαντάζομαι την καθημερινότητα των κατοίκων, να πιάνω τον παλμό της κάθε πόλης,  της κάθε άγνωστης γειτονιάς.  Σε όποιο μέρος κι αν έχω βρεθεί, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, αυτή η γοητεία με κατακλύζει με φέρνει σε μια εκστατική κατάσταση και ανάμεσα στα άλλα σκέφτομαι, αχ, εδώ θα ήθελα να ζω. Όμως, κάθε που επιστρέφουμε στο Ελ Βενιζέλος, περνάμε από τον επιβλητικό Υμηττό, φτάνουμε στο σπίτι μας, παρατάμε στο χολ τα μπαγκάζια, παίρνουμε τηλέφωνο γονείς και κολλητούς φίλους, «γυρίσαμε», «είμαστε καλά», κλπ, και μόλις ηρεμήσουμε, λέμε ο ένας στον άλλον γελώντας… στα αγγλικά  αυτό, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχη ελληνική έκφραση: «there is no place like home!”
ΣΤΑΘΗΣ: Σχεδόν παντού νοιώθω σαν στο σπίτι μου.
-Τι φοβάστε και τι κάνετε για να νικήσετε τους φόβους σας;
ΚΡΙΣΤΗ : Δεν θα ονοματίσω το τι φοβάμαι, γιατί αυτομάτως θα το δυναμώσω. Άμα πάει να με επισκεφτεί ο φόβος επικεντρώνομαι στο κέντρο του εαυτού, στο βάθος της ανάσας, εκεί που όλα είναι άτρωτα και αλώβητα.  
ΣΤΑΘΗΣ: Φοβάμαι τον πόλεμο, την πείνα, την δίψα, τα βασανιστήρια, τις ανίατες ασθένειες και την βαρβαρότητα.
-Πέντε τραγούδια θα μπορούσατε να πείτε, στο ντιβάνι ενός ψυχαναλυτή, ότι σας περιέχουν. 
ΣΤΑΘΗΣ: Θα παραλείψω ή θα έχω ξεχάσει πάρα πολλά. Το "Death of a Clown" των Kinks, το "Heroes" του Bowie, το "Gimme Shelter" των Stones, το "Safe European Home" των Clash, ο "Μπάλλος" του Σαββόπουλου.
ΚΡΙΣΤΗ: Εγώ πάλι, επειδή η δική μου ψυχανάλυση είναι οι στίχοι που γράφω, θα ονοματίσω πέντε δικά μας τραγούδια: Το «Αλλαξοκαίρια» είναι η πιο ειλικρινής ομολογία μου για τα βασανιστικά σκαμπανεβάσματα της διάθεσης.  Το «Ουδέν Οίδα», είναι η αποδοχή της άγνοιάς μου των πάντων. Το «Για μια στιγμή» μιλάει για το μάταιο και την αυτογνωσία. Το «Σαμπάχ του Έρωτα» μιλάει για τα βάσανα του έρωτα, τους τσακωμούς, τις υπέροχες συμφιλιώσεις. Το «Νυν», προτείνει μια λύση που ίσως μας σώζει απ’ το ντιβάνι του ψυχαναλυτή.
-Είστε δεμένοι με πράγματα – παίρνετε κάτι μαζί σας στα ταξίδια – ή αισθάνεστε γεμάτοι με ό,τι κουβαλάτε στο κεφάλι και στην καρδιά σας;
ΚΡΙΣΤΗ : ΧΑ ΧΑ! Ας’ το καλύτερα… Το τι παίρνουμε μαζί μας στα επαγγελματικά ταξίδια, ας μην το περιγράψουμε γιατί θα μας λυπηθείτε. Απλά ελάτε σε ένα λάιβ μας και δείτε τα όργανα και τα ηλεκτρονικά πάνω στην σκηνή. 
ΣΤΑΘΗΣ:  Όταν δεν πρόκειται για ταξίδι για συναυλία προσπαθω να πάρω όσο λιγότερα γίνεται. Μια φορά ταξίδεψα στην Ινδία για ένα μήνα, παίρνοντας μαζί μόνο τα ρούχα που φορούσα. 
-Χρωστάτε κάπου ένα «ευχαριστώ» το έχετε απευθύνει;

ΚΡΙΣΤΗ: Το μεγαλύτερο ευχαριστώ, που το έχουμε εκφράσει και ξανα-εκφράσει πολλές φορές, πάει στην φίλη και συνεργάτη μας Θάλεια Ιακωβίδου που πριν από δώδεκα χρόνια έφυγε άδικα και νωρίς από την ζωή.
Χάρη στο ένστικτο, την ακούραστη δουλειά, το όραμα και την επιμονή της Θάλειας Ιακωβίδου,  να βγει ελληνική μουσική προς τα έξω, και την πίστη της σε εμάς, μας άνοιξε τον δρόμο για όλο αυτό το γοητευτικό ταξίδι μας-περιπέτεια στο εξωτερικό.

ΣΤΑΘΗΣ: Το έχουμε απευθύνει αλλά δεν πειράζει να το ξαναπούμε. Χωρίς την Θάλεια δεν θα είχαμε κάνει τίποτα στο εξωτερικό. Και πολλά ακόμα ευχαριστώ σε όλους τους μουσικούς και τεχνικούς που έχουμε συνεργαστεί τόσα χρόνια.
 
Σας ευχαριστώ κι εγώ, για τις μουσικές σας και για την κουβέντα που κάναμε!
Γιάννης Καφάτος
 
Info – LIVE

 Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου Ζωντανά στο ΚΥΤΤΑΡΟ

Η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης με την μπάντα τους Σχήμα ΝΥΝ, θα παίξουν τα τραγούδια του καινούργιου μας δίσκου και μαζί με φίλους μουσικούς που έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς, και τραγούδια από τους προηγούμενους δίσκους τους.

Info – ΝΥΝ

Ο καινούργιος δίσκος της Κρίστης Στασινοπούλου και του Στάθη Καλυβιώτη, με τίτλο ΝΥΝ, κυκλοφόρησε στις 26 Αυγούστου από την βρετανική δισκογραφική εταιρία Riverboat Records / World Music Network σε όλον τον κόσμο. 
Στην Ελλάδα και την Κύπρο κυκλοφορεί από την Rockarolla.
 
Περιέχει 12 τραγούδια που είναι μια υπέροχη μίξη Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, Psychedelic Rock, Ηλεκτρικού Ρεμπέτικου, Βυζαντινών μελωδιών, Punk Rock & Electronica!!
 
Το άλμπουμ τον Σεπτέβριο βρέθηκε στην 4η θέση των World Music Charts Europe  και στην 3η θέση του Transglobal World Music Chart
(Visited 295 times, 1 visits today)
Το ακουστικό σχήμα του Μπάμπη Παπαδόπουλου ανεβαίνει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
PRETENDERS-ALONE, δισκοπαρουσίαση από τον Μανώλη Κιλισμανή

Περισσότερα


mm
About Γιάννης Καφάτος 786 Articles

Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες αλλά πήρε πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά “ιδρύματα”. Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*