18/06/2021

Ασυνόδευτοι …


Ξημερώματα της Αγιας Ειρήνης,ο Θανάσης  έπαθε εγκεφαλικό . Ηταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν συνέβη  Τον βρήκε η αστυνομία όταν ειχε πια χαράξει και ειδοποίησε ασθενοφόρο. Το αυτοκίνητο ήταν στην άκρη του δρόμου χωρίς μπαταρία. Είπαν μετά ότι έμεινε τέσσερις ώρες μόνος… και αβοήθητος.  
Στο νοσοκομείο οι γιατροί είπαν οτι ειναι βαρύ αιμορραγικό εγκεφαλικο. Δύσκολα αναστρέψιμο. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία..

Στο διπλανό κρεβάτι  ο Νίκος. Βαρύ περιστατικό και εκείνος ."Εφυγε" τελικά  ένα πρωινό.. μόνος. Οι συγγενεις ήταν ολες τις ημέρες διπλα του . Εκεινο το βραδυ έφυγαν για να ξεκουραστουν λίγο . Τα ξημερώματα τους ειδοποίησαν απο το νοσοκομείο να σπευσουν… 


Την ιδια ημερα  στο διπλανο κρεβάτι ηρθε ο Πέτρος. Τριανταοχτώ  ετών με σκλήρυνση. Έχει τέσσερα παιδιά. Είναι οργισμένος  Του έκαναν μια επώδυνη εξέταση και την επόμενη μέρα του ειπαν πως πρέπει να ξαναγίνει . Μπερδεψαν λέει τα μπουκαλάκια .Μια  νοσηλεύτρια υπάρχει για σαράντα ασθενείς .

 Στο διάδρομο βλέπω νέους ανθρώπους πάνω σε αναπηρικά καροτσάκια και φορεία. Κάνουν θεραπεία για σκλήρυνη. Η νοσοκόμα που έχει το κλειδί για το θάλαμο βραχείας νοσηλείας έχει άδεια . Δεν υπάρχει κάποια που να την αντικαθιστα .Και η θεραπεία  γίνεται στο διάδρομο.

NOSOKOMEIA-2
Στο τρικλινο δωμάτιο που νοσηλεύεται ο Θανάσης μπαινοβγαίνει κόσμος. Αλλος αφήνει φυλλάδιο για πίτσες και σουβλάκια και άλλος για ενοικίαση κρεβατιου και τηλεόρασης. Οι συνοδοί είναι όρθιοι ή στο διάδρομο. Δυο καρέκλες έχει το δωμάτιο.

Οι γιατροί λένε πως ο Θανάσης θα πάρει εξιτήριο. Τον μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο σπίτι. Δυο μέρες μετά ανεβάζει πυρετό. Οι συγγενεις επικοινωνουν με το γιατρό. Τους λέει να δωσουν στο Θανάση ντεπόν χιλιάρι .Ο πυρετος δεν πέφετει. Καλουν γιατρό στο σπιτι . Πρεπει αμέσως να μεταφερθει σε νοσοκομείο .

Ειχε νυχτώσει οταν έφτασαν με το ασθενοφόρο . Ξημερωματα ο Θανάσης μπήκε πάλι σε τρίκλινο. 

Το αλλο βραδυ η γυναίκα του κατάκοπη πια  λέει στη νοσοκόμα πως θα λείψει για τρεις ωρες και να προσέχει το Θανάση . 
Ασυνόδευτος θα γράψω, απαντά εκείνη….

Αμαλία Κολονέλου

(Συνολικές Επισκέψεις 745, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Αμαλία Κολονέλου 4 Articles
H Αμαλία Κολονέλου βρίσκεται στο χώρο της δημοσιογραφίας από το 1994. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Antenna . Τα τελευταία 19 χρόνια εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Είναι μητέρα δύο παιδιών, της Άννας Μαρίας και της Κατερίνας . Λατρεύει το τρέξιμο και της αρέσει να ακούει τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων

1 Comment on Ασυνόδευτοι …

  1. Δύσκολα υπερβάλει κανείς για το χάλι και τις ελλείψεις των νοσοκομείων μας. Ας πάει, ας πούμε στο Αττικόν, να τα δει από πρώτο χέρι. Ενίσταμαι, όμως, εντόνως σε κάτι: στο συνεχή στιγματισμό της Σκλήρυνσης (και μέσα από το εν λόγω άρθρο) ως μίας ασθένειας εξαιρετικά απειλητικής, αν όχι θανατηφόρας. Δεν υπάρχει ουδείς λόγος να συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς και την ασθένεια αυτή με τον τρόμο των παλιών καιρών. Νέα φάρμακα υπάρχουν. Είναι σε χάπια. Τα παίρνεις στο σπίτι σου. Έχουν ελάχιστες παρενέργειες. Οι ασθενείς έχουν μία εξαιρετικά καλή ζωή – κι όσο περισσότερο φροντίζουν τον εαυτό τους από την αρχή, τόσο καλύτερη θα είναι και η ποιότητα της ζωής τους: όπως συμβαίνει με όλους. Δε βρίσκω κανένα λόγο να παρατίθενται πλάι πλάι ιστορίες αιμορραγικών εγκεφαλικών, βαρέων περιστατικών ασθενών που εν τέλει φεύγουν από τη ζωή και ανθρώπων που κάνουν θεραπεία για μια αρρώστια που είναι μεν χρόνια, ΔΕΝ σκοτώνει όμως. Όταν θα πάψουμε να κάνουμε το λάθος να τη στιγματίζουμε τόσο εύκολα, γεμάτοι άγνοια, τότε θα πάψουν και οι ασθενείς να φοβούνται. Κι όταν πάψουν να φοβούνται, θα έχουν κερδίσει πάνω από τη μισή μάχη

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*