18/05/2022

Χρήστος Κολοβός: 5th Models Reunion – Γιατί παλιά υπήρχαν μοντέλα

Χρήστος Κολοβός: 5th Models Reunion - Γιατί παλιά υπήρχαν μοντέλα

Παλιά υπήρχαν μοντέλαΚάνω μια βουτιά στα 80’s αναζητώντας την άλλη ταυτότητα και την άλλη ποιότητα στο χώρο του μόντελινγκ. Τότε στη δεκαετία του 80 ήταν που έπαιξε για πρώτη φορά και ο τίτλος του «σούπερ μόντελ». 

Εξώφυλλα φωτογραφίσεις ταξίδια στο εξωτερικό….απ’ όλα. 

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 έσκασαν και πολλά γυναικεία «τοπ μόντελ» στην Αθήνα ενώ παράλληλα ξεκίνησε η διαμόρφωση ενός αλλιώτικου συστήματος στη μόδα με το θριαμβευτικό πέρασμα στη δεκαετία του 90 όταν και η έννοια μοντέλο στην Ελλάδα απογειώθηκε. 
Ήταν μια περίοδος που η ιδιότητα του μοντέλου ήταν υπερεκτιμημένη ενώ παράλληλα έμοιαζε πιο ξεχωριστή σε σύγκριση με όλα όσα ισχύουν στις μέρες μας γιατί άνοιγε πόρτες πιο εύκολα και οδηγούσε πιο γρήγορα κάποιον στη λεωφόρο της διασημότητας.
Άλλα ήθη άλλος κόσμος.
Μετά ήρθε ο γάμος που έδρασε σε πολλές περιπτώσεις ως καταλύτης, ήρθε η αποκέντρωση των μοντέλων, κυριάρχησε μια γενικότερη  εσωστρέφεια, ενώ η πασαρέλα και οι προβολείς έδωσαν τη σκυτάλη σε μια άλλη ζωή πιο μακριά από τις κάμερες. 
Αν το ψάξεις θα βρεις πολλά παραδείγματα αγοριών και κυρίων κοριτσιών που τότε έγραψαν ιστορία και σήμερα είναι κάπου αλλού. 

Ο Χρήστος Κολοβός, από τους λίγους αναγνωρίσιμους έλληνες που έκαναν όνομα ως μοντέλα,  ξεκίνησε την καριέρα του το 1988

Μοντέλο αλλά και ενεργό στέλεχος σε διάφορα κλαμπ της πρωτεύουσας έγραψε τη δική του ιστορία στο χώρο. Θυμάται ακόμη με νοσταλγία τα πρώτα του βήματα στη πασαρέλα και στις φωτογραφίσεις. Οι πιο μεγάλοι σταθμοί της πορείας του ως μοντέλο ήταν όπως λέει κυρίως τα σόου πολλών επωνύμων σχεδιαστών στο Μιλάνο όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του εγχώριου μόντελινγκ. 
«Δούλεψα ως μοντέλο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 90 θυμάμαι ότι βρέθηκα στο Μιλάνο σε συνεργασία με το γραφείο VERTIGINE και πήρα μέρος στα σόου ROSMARY FERRARI. CLOSED, HUGO BOSS. Παράλληλα δούλεψα σε 20 νυχτερινά κέντρα κάνοντας δημόσιες σχέσεις με πιο σημαντικούς σταθμούς στην πορεία μου αυτή το KALUA, το  MARACES , το LA MAMMOUNIA και το WILD ROSE.» 
Ο ίδιος πιστεύει ότι η δεκαετία του 80 ήταν ο απόλυτος σταθμός όχι μόνο για το μόντελινγκ αλλά και για την διασκέδαση γενικότερα.
 «Τέτοιες ημέρες και τέτοιες νύχτες διασκέδασης δεν πρόκειται να επανέλθουν. Ο Έλληνας σήμερα δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι γινόταν τότε στη νύχτα στα media και στο χώρο της μόδας. Αυτό που κυρίως λείπει σήμερα είναι η αγνότητα του λόγου και η σωστή επικοινωνία των ανθρώπων»
Ο Χρήστος αυτό τον καιρό ετοιμάζει πυρετωδώς μια ιδιαίτερη βραδιά που έχει τίτλο 5th Models Reunion επιδιώκοντας να φέρει κάτι από την παλιά αύρα στο σήμερα. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Island και εκτός των άλλων εκπλήξεων θα περιλαμβάνει και ένα ιδιαίτερο σόου μόδας από τη Δάφνη Βαλέντε. 
«Η Βαλέντε είναι μια εμβληματική φυσιογνωμία που μπορεί να δέσει το χτες με το σήμερα με τον καλύτερο τρόπο» λέει ο Χρήστος που μέσα από την εκδήλωση αυτή έχει στόχο του να δείξει στους σημερινούς πως ήταν η διασκέδαση παλαιότερα.  

«Το έχω βάλει στόχο. Θέλω να συναντιέμαι κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, με όλους τους αγαπημένους φίλους μου και τους συναδέλφους μου από εκείνη την αξέχαστη περίοδο. Είναι μια πρωτοβουλία που πήρα μαζί με αγαπημένους συνεργάτες μου από εκείνη τη περίοδο και πρόκειται για κάτι που θέλω να κάνω από εδώ και πέρα για όλη μου τη ζωή. Θέλω να θυμάμαι και να θυμίζω ανεπανάληπτες ημέρες και κάποιες πολύ όμορφες στιγμές από μια λαμπρή περίοδο. Το έχω δει κάπως σαν τις συγκεντρώσεις που κάνει κάθε παλιά και αγαπημένη οικογένεια με σκοπό να μη χάνουν τα μέλη της την επαφή τους και να ξαναβρίσκονται για να περνάνε καλά».

Αν θέλεις να ζήσεις κι εσύ κάτι από το μύθο εκείνης της περιόδου να μια καλή ευκαιρία. 
Βασίλης Λούκας
 
(Συνολικές Επισκέψεις 1,561, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Βασίλης Λούκας 137 Articles
Πτυχίο Νομικής, Αγγλικά, Γαλλικά, συντάκτης – αρχισυντάκτης (ΕΝΑ, Τηλέραμα, Exclusive, Επίκαιρα κ.α.), διευθυντής προγράμματος – υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου – παραγωγός – παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών (Sky, Flash, ΕΡΑ,Seven X), d.j, celebrities p.r, ανταποκριτής περιοδικών (Music & Media, Billboard), παρουσίαση – παραγωγή – σκηνοθετική επιμέλεια τηλεοπτικών εκπομπών (Starclub, ΕΡΤ, Αντ1, Κανάλι 5, Seven), συγγραφέας (Eightila, H Χρυσή Πλατίνα)
Contact: Website

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*