30/11/2021

Fever 333 «Strength in Numb333rs» – Δισκοκριτική από τον Πάνο Γιαννόπουλο (Video)

Fever 333

Οι Fever 333 είναι ένα συγκρότημα απο την California που πριν ένα μήνα κυκλοφόρησαντον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Strength in Numb333rs στην Roadrunner Records. Είναιενεργοί απο το καλοκαίρι του 2017 και τους τελευταίους μήνες έχουν καταφέρει νατραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω τους τόσο με τα κομμάτια τους όσο και με τις εκρηκτικέςεμφανίσεις τους επι σκηνής.

Ηχητικά κινούνται στο χώρο του Rapcore – Rap Metal καιχωρίς καμιά υπερβολή μπορείς να τους παρουσιάσεις σαν μια μίξη των Rage Against theMachine και των Linkin Park. Με το στοιχείο των πρώτων να υπέρ ισχύει βέβαια καθώςμιλάμε για καθαρά πολιτικούς στίχους και τη φωνή του Jason Aalon Butler να θυμίζειέντονα Zack de la Rocha ειδικά στα ξεσπάσματα.

Για να τα πάρουμε απο την αρχή το συγκρότημα αποτελείται απο τον Jason Aalon Butlerστα φωνητικά πρώην μέλος του Post-Hardcore συγκροτήματος Letlive, τον Stephen Harrisonστην κιθάρα πρώην μέλος του Metalcore συγκροτήματος The Chariot και τον Aric Improtaστα ντραμς που είναι και μέλος των Post Rockers Night Verses. Όπως φαίνεται απο τηνπαραπάνω αναφορά έχουμε να κάνουμε με έμπειρους μουσικούς και ακούσματα τα οποία τασυνδυάζουν στην κοινή πορεία τους στους Fever 333. Να σημειωθεί επίσης οτι έχουν καιμια EP κυκλοφορία το Made an America το Μάρτιο του 2018 και επίσης οτι με το εν λόγω κομμάτι είχαν και μια υποψηφιότητα για Grammy στην κατηγορία Best Rock Performance.
Ο δίσκος περιέχει δέκα κομμάτια και είναι διάρκειας σαράντα λεπτών στο σύνολο. Αποτην έναρξη του με το μονόλεπτο κομμάτι χωρίς όνομα μας βάζει στο κλίμα καθώς μαςμεταφέρει σε μια διαδήλωση όπου μιλάει ένας διαδηλωτής του οποίου τον ρόλο έχει φυσικά ο Butler. Αμέσως μετά ακολουθεί το Burn It που αποτέλεσε το πρώτο Single καιμε εκρηκτικούς στίχους και την ένταση βάζει κυριολεκτικά φωτιά, στο Video Clip έχουμετον Butler ως διαδηλωτή που έρχεται αντιμέτωπος με την αστυνομία και την Ku Klux Klan. Ακολουθεί το Animal με μια πιο Hip-Hop βάση και το Prey for Me/3 στη συνέχεια που μας επαναφέρει σε πιο σκληρό και επιθετικό ύφος.
Αμέσως μετά μια απο τις καλύτερες στιγμές του δίσκου με το One of Us με τους εκρηκτικούς στίχους που σε παροτρύνουν να σταθείς στα πόδια και να παλέψεις. Το Inglewood/3 είναι ηπιο χαλαρή στιγμή του δίσκου με τους πολύ ωραίους στίχους του που προσωπικά αποτελεί καιτο αγαπημένο μου κομμάτι του συνόλου. Το The Innocent μας επαναφέρει ηχητικά και αμέσωςμετά Out of Control/3 που εισάγει και κάποια ηλεκτρονικά μέρη συνεχίζουν στον καταιγιστικό ρυθμό. Λίγο πριν το τέλος χαμηλώνουν πάλι οι ταχύτητες με το Am I Here? και ο δίσκος κλείνει όπως άρχισε με το Coup D’Étalk και έναν διάλογο απο την διαδήλωση όπου μεταφερόμαστε ξανά. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε πως όλος ο δίσκος είναι σαν μια διαδήλωση που περιγράφεται μεμουσική και σε βάζει και εσένα στο κλίμα. Κάτι σαν Concept Album που θα το παρομοίαζα στηνδιάδραση σαν τον πρώτο δίσκο των Rage Against the Machine, ίσως οχι τόσο στην ένταση αλλάσίγουρα στους πολύ δυνατούς στίχους.
Την παραγωγή του δίσκου έχουν υπογράφουν ο John Feldmann μέλος των Goldfinger και παραγωγόςπου έχει δουλέψει με σημαντικά ονόματα της Rock και ο Travis Barker μέλος των Blink-182 καιπαραγωγός επίσης. Το σίγουρο είναι πως και το συγκρότημα και οι παραγωγοί έχουν πετύχει ένααποτέλεσμα που σε βάζει μέσα στο κλίμα και σε αφυπνίζει έντονα. Και μην ξεχνάμε πως αυτό τατελευταία χρόνια γίνεται όλο και λιγότερο πόσο μάλλον στους εμπορικούς καλλιτέχνες που θέλουντην πιο ασφαλή επιλογή της απολιτίκ μουσικής.

Το Strength in Numb333rs μας μεταφέρει την εικόνατης σημερινής Αμερικής που φλέγεται και δίνει την αίσθηση πως μπορεί να γίνει αυτό που λέει καιο Tom Morello “Make America Rage Again”.

Βαθμολογία: 9/10

Πάνος Γιαννόπουλος

(Συνολικές Επισκέψεις 58, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*