26/09/2023

Γιώργος Κουρής: Ο θεός ας τον συγχωρέσει, οι άνθρωποι που ξεφτίλισε, εκβίασε, κατέστρεψε δεν είμαι βέβαιος ότι μπορούν

Γιώργος Κουρής

Πέθανε ο εκδότης της Αυριανής Γιώργος Κουρής. 
Ο Θεός ας τον συγχωρήσει.
Οι άνθρωποι που έβλαψε, διαπόμπευσε, ξεφτιλίσε, πρόδοσε, εκβίασε, κατέστρεψε δεν είμαι βέβαιος ότι μπορούν.

Με την δημοσιογραφική του δράση συνετέλεσε στην δημιουργία πολλών κακών στην χώρα
Κυρίως υπέθαλψε το αυγό του λαϊκισμού στην δημόσια ζωή, αλλά και έθρεψε το τερατάκι που γεννήθηκε μέχρι που αυτό κόντεψε να μας κατασπαράξει. Χτύπησε αξίες, εκμαύλισε συνειδήσεις, καταπάτησε αρχές, πούλησε και ξαναπούλησε “φίλους” , συνεργάτες, ευεργέτες.
Αδίστακτος την εποχή της παντοδυναμίας του δεν είχε κανένα άλλο κριτήριο για τις πράξεις ως εκδότης, παρά το ιδιοτελές του συμφέρον.
Άριβίστας, οπορτουνίστας, άνθρωπος βαθιά ανήθικος στην δημόσια ζωή του (την ιδιωτική δεν την ξέρω και δεν με ενδιαφέρει).
Υπήρξε από τους πρωταίτιους της πολιτικής και ηθικής παρακμής της ελληνικής κοινωνίας, όχι βεβαίως μόνος του, αλλά σε συνεργασία με τους κατά καιρούς ευκαιριακούς συμμάχους του που τον χρησιμοποίησαν, όπως και αυτός χρησιμοποιείσαι εκείνους κατά κόρον.

Μου είναι δύσκολο να βρω μια γλυκιά κουβέντα για αυτόν τον άνθρωπο και την δημόσια δράση του. 
Ελπίζω, για την ψυχή του, να κατάλαβε έστω εν μέρει και να μετάνιωσε για το κακό που έκανε στην χώρα και σε πολλούς ανθρώπους. 
Στους δικούς σου συλλυπητήρια. Ανεξαρτήτως των υπολοίπων, η προσωπική απώλεια είναι σεβαστή πάντα, και επίπονη για τους οικείους. 

Ελπίζω – για το καλό μας- να πεθάνει σύντομα και το τέρας του φασίζοντος λαϊκισμού που ο ίδιος πλουσιοπάροχα τάισε, και εύχομαι ο Θεός κρίνει εκείνον , αλλά και όλους μας, με επιείκεια.

Αντί για φωτογραφίες και βιογραφικό, μερικά εξώφυλλα από την Αυριανή συμπληρώνουν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο , νομίζω, την εικόνα του εκλιπόντος.

Γιάννης Γιγουρτσής – Ανάρτηση στο Facebook


mm
About Γιάννης Γιγουρτσής 28 Articles
Γιάννης Γιγουρτσής

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*