25/02/2021

Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό – κάνε κλικ στην εικόνα

 Livewithoutbullying

Gorillaz, The Now now – Δισκοκριτική από τον Πάνο Γιαννόπουλο (Video)

Gorillaz, The Now now

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Humanz οι Gorillaz επέστρεψαν με τον έκτο κατά σειρά στούντιο δίσκο τους The Now Now. Στον νέο δίσκο έχουμε την επιστροφή τους στον ήχο με τον οποίο τους γνωρίσαμε με πιο μελωδικά περάσματα, σε αντίθεση με την περσινή δουλειά που είχε σαφώς πιο ηλεκτρονικό προσανατολισμό.

Ο δίσκος έχει ένα έντονο άρωμα καλοκαιριού και όμορφες συνθέσεις που αποπνέουν μια αισιοδοξία. Αυτό επιβεβαιώνεται με το πρώτο κομμάτι Humility που ήταν και το πρώτο Single που κυκλοφόρησε για την προώθηση του άλμπουμ, με συμμετοχή του Αμερικάνου Jazz/Soul τραγουδιστή George Benson. Με το Tranz πάμε σε πιο Electro μονοπάτια και στην πορεία έχουμε το Hollywood με συμμετοχή του Snoop Dogg που μπορώ να πω με εξέπληξε ευχάριστα και του Αμερικανού παραγωγού και μουσικού της House Jamie Principle.

Το Kansas και το Sorcererz χαλαρώνουν τους ρυθμούς και το Lake Zurich στην συνέχεια μας επαναφέρει σε χορευτική διάθεση και με άρωμα απο 80s Syth-Pop να πλανιέται στην ατμόσφαιρα. Στο Magic City που ακολουθεί έχουμε συμμετοχή στην κιθάρα από τον Graham Coxon σε ένα κομμάτι που θα μπορούσε άνετα να υπάρχει και σε έναν δίσκο των Blur. Μιλάμε για έναν δίσκο που περιέχει διάφορα ακούσματα όπως αναφέρω και παραπάνω περασμένα μέσα από το πρίσμα των Gorillaz όπως μας έχουν συνηθίσει, ξεφεύγοντας από την μονοτονία που δημιουργούσε τουλάχιστον σε μένα το πολύ ηλεκτρονικό Humanz.

Η σύνθεση του γκρουπ στο δίσκο είναι με τους Damon Albarn σε φωνή, κιθάρες και συνθεσάιζερ και του James Ford σε ντραμς, μπάσο, κιθάρες. Η παραγωγή του ανήκει στο ίδιο το γκρουπ και η ηχογράφηση και η μίξη στον Stephen Sedgwick που έχει συνεργαστεί με τους Gorillaz στο παρελθόν και ως τεχνικός αλλά και ως μουσικός.

Συνοψίζοντας ο Albarn με τους συνεργάτες του δημιούργησαν ένα δίσκο που ακούγοντας τον σίγουρα δεν λες ότι προσφέρει κάτι καινούργιο στην ταυτότητα του γκρουπ, όμως είναι ένας δίσκος που εύκολα χαρακτηρίζεται ως Καλοκαιρινό Soundtrack με τα όποια Pop στοιχεία κρύβει αυτή η αναφορά αλλά ταυτόχρονα με καλές συνθέσεις που σίγουρα θα μείνουν.

Βαθμολογία: 7/10

 

Πάνος Γιαννόπουλος

(Συνολικές Επισκέψεις 42, 1 επισκέψεις σήμερα)
Ανθρώπινο δράμα… (η περίπτωση αποφυλάκισης Τσοχατζόπουλου)
Αναψυκτήριο «Τα Ωραία Εξαρχεια» - Μια πρωτοβουλία για τα Εξάρχεια που αγαπάμε - Δείτε ποιοι συμμετέχουν

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*