17/08/2022

Είδα «Το Σπίτι Στη Λίμνη» του Αϊντάν Φενεσί σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά

Σπίτι Στη Λίμνη

Ό,τι στους άλλους βλέπουμε
Κι ό,τι είμαστε στα μάτια εμείς των άλλων,
Είναι μονάχα όνειρο κρυμμένο μέσα
σ’ άλλο…

Με αυτούς τους στίχους του Έντγκαρ Άλαν Πόε ξεκινώ το ταξίδι μου στο ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ του Αυστραλού συγγραφέα Αϊντάν Φενεσί «Το σπίτι στη λίμνη», το οποίο πραγματεύεται το χρονικό ενός εγκλήματος πάθους και παίζεται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα.

Σε μια εποχή που επιβιώνει όποιος καταφέρνει και λέει ψέματα και όποιος τα διαχειρίζεται σωστά, το εν λόγω έργο φαντάζει πιο γοητευτικό από ποτέ.

Πρωταγωνιστές, ο Ντέιβιντ (Αντώνης Φραγκάκης), επιτυχημένος ποινικολόγος, και η Άλις (Κερασία Σαμαρά), ψυχίατρος που αναλαμβάνει να τον οδηγήσει στα έγκατα του νου του. Πρόκειται για δύο πλάσματα που καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου ακροβατούν ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα. Καθένας τους επαγγελματίας ξεχωριστός στον τομέα του, διεκδικεί την αλήθεια του μεταχειριζόμενος το ψέμα. Τι κι αν τον δικό του δρόμο χάραξε η ποίηση του Έντγκαρ Άλαν Πόε και τον δικό της το παραμύθι της «Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων»! Οι δυο τους εξαπατούν και εξαπατώνται επί σκηνής, ακροβατώντας σε ένα λεπτό νήμα μέχρι το τέλος.

Διαβάστε την κριτική στο Τέχνες-Plus

(Συνολικές Επισκέψεις 68, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Texnes Plus 215 Articles
Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*