02/08/2021

Είμαι 47 και έφαγα την πρώτη μου μήνυση

έφαγα την πρώτη μου μήνυση

Ε, ναι λοιπόν, εμηνύθην!
Πα’ να πει μου έκαναν μήνυση!
Έγινα 47 ετών για να έχω την χαρά της εμπειρίας μιας μήνυσης.

Μηνύθηκα μαζί με τους τρεις φίλους και συνεργάτες που φτιάξαμε το viewtag.gr εξ’ αιτίας ενός άρθρου, του Lennin Kravitz που με τον δικό του τρόπο σχολιάζει ό,τι του κάνει εντύπωση από αυτά που όλοι βλέπουμε και είτε προσπερνάμε, είτε μας ανάβουν τα λαμπάκια, είτε δεν τα παίρνουμε καν χαμπάρι.

Μηνύθηκα από έναν συγγραφέα!
Η μήνυση υποβλήθηκε για το άρθρο του Kravitz με το οποίο τα έχωνε σε κάποιους συγγραφείς. Το άρθρο είχε τίτλο “Kiss my ass κυρ συγγραφέα” και δημοσιεύτηκε στις πρώτες εβδομάδες που το viewtag.gr βγήκε στον καθάριο αέρα του διαδικτύου – τον Ιούνιο.

Έτσι λοιπόν έμαθα ότι μπορεί κάποιος να κάνει μήνυση επειδή κάποιος άλλος δεν αποδέχεται το τάλαντο που πιστεύει (ο μηνυτής) ότι τον προίκισε η φύση.
Έμαθα επίσης ότι μπορεί να μηνυθεί μια συναισθηματική κατάσταση.

Καταλαβαίνετε πού πάει το πράμα ε;
Δεν σου αρέσει κάτι, και το λες: μήνυση!
Άκου εκεί να έχεις γνώμη και να τη λες! Πού ζεις;

Μήνυση λοιπόν στον Lennin Kravitz  επειδή λέει κάποιον «ατάλαντο», επειδή τον σιχαίνεται, επειδή μιλάει για κάποιους «ομοτράπεζους της εξουσίας».
Χαίρομαι που αποκτώ εμπειρίες!
Χαίρομαι που υπάρχει δυνατότητα να ακούμε διαφορετικές απόψεις, και στο viewtag ευτυχώς είμαστε ανοιχτοί στις απόψεις.

Έτσι άλλωστε έχω πορευτεί όλα τα χρόνια που δουλεύω ως δημοσιογράφος, που γράφω στο διαδίκτυο ως blogger (πολλά χρόνια πριν το facebook), αλλά και ως άνθρωπος που δεν πιστεύω σε βούδες της μίας και μόνης αλήθειας, ή σε γκουρού που μόνοι αυτοί έχουν δικαίωμα στην γνώμη!

Ποιος είναι ο Lennin Kranitz; Είναι ένας τύπος που γράφει τη γνώμη του! Κι εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη και την δημοσιεύουμε (μαζί με την Έλσα Παπαϊωάννου και τον Δημήτρη Σούλτα) στο viewtag.gr, όπως και πολλών άλλων αρθρογράφων.

Είχα έτσι την ευκαιρία να γνωρίσω από τα μέσα τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και να ζηλέψω τα κομπιούτερ και τον λοιπό εξοπλισμό που είδα εκεί μέσα!

Μηνυθήκαμε το λοιπόν επειδή ο Lennin o Kravitz λέει κάποιον στο επίμαχο άρθρο «ατάλαντο», τολμάει να εκφραστεί συναισθηματικά λέγοντας ότι τον σιχαίνεται και προβαίνει στην έσχατη ακρότητα να τον αποκαλέσει «ελιτιστή».

Για να ξέρετε πάντως  μετά τη μήνυση ο Kravitz απαντά πάλι με τον δικό του τρόπο. Κάνε κλικ ΕΔΩ να δεις τι λέει.

(κι επειδή είναι πολύ της μόδας) …σιγά μη φοβηθώ.
ή για να το πω πιο μελωδικά (λατρεύω Τάνια Τσανακλίδου) …και σιγά μην εκτεθώ!

Γιάννης Καφάτος – πρώτη φορά …μηνυθείς
 

(Συνολικές Επισκέψεις 8,696, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1929 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

1 Comment on Είμαι 47 και έφαγα την πρώτη μου μήνυση

  1. Θα ήταν πολύ επικίνδυνες τέτοιες μηνύσεις αν δεν ήταν τόσο γελοίες.

    Όποιος  εκδίδεται, αποδέχεται a priori ότι θα κρίνεται δημοσίως. 

    Κι ακόμα, βέβαια, η πένα είναι πιο δυνατή από το σπαθί κι ο συγγραφέας έρχεται πάνοπλος σε μάχες με τις λέξεις. Καταφεύγοντας στα δικαστήρια μοιάζει με πυγμάχο που φωνάζει τη μαμά του να καθαρίσει επειδή τον χτύπησαν.

    Συγκεκριμένα, διαβάζοντας  το επίμαχο άρθρο διασκέδασα πολύ. Πού ξέρει ο γράφων ότι  ο μηνυτής «γαμεί στα μπουρδέλα» και «τρώει στα MacDonald’s»; Από τον ίδιο το συγγραφέα το ξέρουμε, δεν τα έβγαλε από το μυαλό του.  Άρα μάλλον επιείκεια δείχνει αναφέροντας πως τέτοιες ποζεριές θυμίζουν «συμπλεγματικό 16χρονο». Όταν ο ίδιος μας αραδιάζει δημοσίως τα προσωπικά του, αυτό τον πείραξε;  Ή… μάλλον, μήπως ήταν εκείνο το άλλο που είπε ο γράφων περί ταλέντου; Που, αν αυτό πονάει, ξαναγυρίζουμε μέσα σε φαύλο κύκλο, στον απλό κανόνα της ζωής: όποιος εκδίδεται εκτίθεται δημοσίως και θα κριθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*