02/07/2022

Καϊμάκι ή φράουλα; Πού θα βρείτε το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα (βίντεο)


Διανύουμε την εποχή του παγωτού στο 100%
Όμως η ζέστη δε θέλει απλώς κάτι παγωμένο. Η γεύση και τα αρώματα, το μεράκι και τα αγνά υλικά κάνουν το παγωτό για κάποιους απόλαυση παντός καιρού. 
Ο Νίκος Μπινιτζής, στα "Πριγκιπονήσια" του Παλαιού Φαλήρου σερβίρει το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα και μας υποδέχτηκε στο εργαστήρι του. 
Επίπονη δουλειά, χειροποιήτη, αναμεσα σε φρούτα εποχής, βουβαλίσιο γάλα, μεθυστικές μυρωδιές από μαχλέπι και σοκολάτα που σιγολιώνει στο μπεν-μαρί. 
Το παγωτό πριν σερβιριστεί στο χωνάκι  μας έχει πολύ δουλειά, έχει μυστικά αλλά θέλει "χέρι" μεράκι και αγάπη για να είναι νόστιμο και υγιεινό. 

Στις φωτογραφίες θα δείτε την προετοιμασία για το παγωτό απο φρέσκες φράουλες, αλλά και το ονομαστό καϊμάκι

Ο κυρ-Νίκος φαρμακοποιός σπούδασε κι άρχισε πανεπιστημιακή καριέρα στο Αριστοτέλειο. Μάλωσε με έναν καθηγητή και προτίμησε να παραιτηθεί από τη σιγουράντζα του δημοσίου το 1983 και με τον πατέρα του άνοιξαν εστιατόρειο στην Θεσσαλονίκη. Ρίζες, από την Πόλη. 
Έμαθε την μαγειρική, μετά ήρθε στην Αθήνα, δούλεψε σε ζαχαροπλαστείο και το 1999 άνοιξε τα Πριγκηπονήσια στην οδό Αγίου Αλεξάνρου, στο Παλαιό Φάληρο. 
Είχε δύο μάστορες για τα γλυκά, αλλά το παγωτό το ξεκίνησε ο ίδιος. 

"Στην αρχή με βιβλία, διαβάζω πολύ έτσι κι αλλιώς, κι άρχισα να ψάχνω. Πειραματισμοί. Ζήτησα τη συνταγή για το καϊμάκι από κάποιον συνάδελφο σε πολύ μακρινή γειτονιά από το Φάληρο. Μου την έδωσε …λάθος!  

Άπειρος κι εγώ πήρα 20 κιλά βουβαλίσιο γάλα και στο τέλος όλα πήγαν στα σκουπίδια. Έτσι είχα μάθει από τον πατέρα μου!
Αν κάτι δεν πετύχει σκουπίδια! Δεν μπορώ να κανω αλχημείες και να δώσω στον πελάτη κατι που δεν θα έτρωγα εγώ. 
Πείσμωσα, κατάλαβα ότι μόνος μου θα μάθω, διάβασα, πειραματίστηκα, πέταξα, αλλά τελικά βρήκα τη συνταγή μου! "

Στα Πριγκηπονήσια, Αγίου Αλεξάνδρου 40 στο Παλαιό Φάληρο εκτός από τα φημισμένα παγωτά μπορείτε να δοκιμάσετε τσουρέκι πολιτικο με απίστευτη υφή, άρωμα και γεύση, πάστες, σιροπιαστά και μοναδικά βουτήματα! Αξίζει να τα δοκιμάσετε όλα!

(Συνολικές Επισκέψεις 2,694, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Γιάννης Καφάτος 1986 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

1 Comment on Καϊμάκι ή φράουλα; Πού θα βρείτε το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα (βίντεο)

  1. Ωραίο ζαχαροπλαστείο, φιλική ατμόσφαιρα. Μου αρέσουν πολλά αλλά ιδιαίτερα τα τσουρέκια με την πολιτικη γεύση και μυρωδικά. Εγώ δεν μένω πλέον στην Ελλάδα, αλλά φροντίζω όταν είμαι εκεί να εφοδιάζομαι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*