Δε λέω, και τη μαμά και τον μπαμπά και τα παιδιά μου και τα σκυλιά μου και τα γατιά μου έχω σε φωτογραφίες τριγύρω μου, αλλά και αυτές τις γελαστές φατσούλες.

Μου κλέβουν χαμόγελα καθημερινά.

Γελάω με τα ζωντανά μου. Όχι, πάντα, μην τα παραλέω, διότι όταν η Κυρά (σκύλος) γαυγίζει στον παππού Αλέξανδρο ( γάτος)  ή η Άννα (σκύλος) ξεσηκώνει τον κόσμο επειδή τόλμησε και  πέρασε σκύλος από το δρόμο ή ο Λάκης (σκύλος) επιμένει να τηρηθεί το πρόγραμμα της μέρας του σε φαγητό, βόλτα κλπ ενώ εγώ έχω ένα κάρο δουλειές έξαλλη γίνομαι.

Όμως διασκεδάζω κιόλας μαζί τους.

Όταν η Κυρά βγαίνει για κατούρημα και αμέσως μετά απομακρύνεται αδιάφορη κι έρχεται από πίσω της η Γκρίνια (γάτα)  που από κεκτημένη ταχύτητα της κουκουλώνει επιμελώς με χώμα ό,τι έκανε, γελάω.

Γελάω, όταν ο Μπάμπης (γάτος) ξαφνικά στην τρεχάλα του μέσα στο σπίτι βλέπει τον Άγιο Βασίλη πάνω σε κουνιστό αλογάκι και πηδάει ένα μέτρο μακριά από την τρομάρα του.

Γελάω, που ο Λάκης, όταν θέλει κάτι,  σηκώνει και μου δίνει το δεξί πόδι του λες να με χαιρετίσει ‘δια χειραψίας’, όπως του είχαμε μάθει όταν ήταν μικρός.

Γελάω, με τη γκρίνια της Γκρίνιας. Όλη τη μέρα κάτι λέει, καμιά φορά και το βράδυ στον ύπνο της.

Γελάω, που ο Μπάμπης τα βράδια που δεν είμαι στον υπολογιστή μου ανεβαίνει στο πρηκτρολόγιο και πατάει ό,τι κουμπί του κατέβει, αντικαθιστώντας με επ’ άξια.

Γελάω, που η Κυρά δεν έχει συνηθίσει ακόμη κάθε πρωί το σφουγγαρόπανο και το κυνηγάει όσο του αγριεύει παράλληλα.

Γελάω με τη συνωμοσία σκύλων και γάτων… Οι γάτες ανεβαίνουν ψηλά και ρίχνουν ό,τι τους γυαλίζει στο πάτωμα, χριστουγεννιάτικες μπάλες, βώλους, ένα διακοσμητικό ρόδι και τα σκυλιά το παίρνουν με το στόμα τους, πάνε στη γωνιά τους, σκάβουν ‘τάχα’ μου τα πλακάκια και το καταχωνιάζουν στην κουβέρτα τους.

Γελάω, όταν γράφω απορροφημένη και ξαφνικά νιώθω ένα πόδι σκύλου να χτυπάει το χέρι μου, σαν να λέει: Έλα να παίξουμε, φτάνει πιά.

Γελάω και με την έκφρασή τους  που, όταν γελάω, γέρνουν το κεφάλι τους, τόσο οι γάτες όσο και οι σκύλοι, προς τη μια μεριά και με κοιτάνε έκπληκτα.

Σύσση Καπλάνη

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top