25/09/2022

Το κρασί θέλει τον τρόπο του


Το κρασί είνα ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν που μέσα στο μπουκάλι “ζει” και εξελίσσεται. Του αξίζει λοιπόν η φροντίδα, η αγάπη και μερικές γνώσεις για μια ιδανική συντήρηση, την ομαλή ποιοτική του εξέλιξη και τη μεγαλύτερη γευστική απόλαυση

Δέκα πολύ απλές και απολύτως χρήσιμες συμβουλές για το εμφιαλωμένο κρασί:

  1. Διατηρείτε τα μπουκάλια μακριά από το πολύ φως και ιδίως του ήλιου
  2. Κρατάτε τα μπουκάλια μακριά από θερμαντικά σώματα (κουζίνες, καλοριφέρ κλπ)
  3. Αποθηκεύστε τα μπουκάλια πάντα πλαγιαστά. Να βρέχεται ο φελλός, ώστε να μην παίρνουν αέρα.
  4. Μην αφήνετε τα μπουκάλια να επηρεάζονται απο κραδασμούς
  5. Μην ανοίγετε ποτέ μπουκάλια που έχουν “κουραστεί” από μετακινήσεις. Βεβαιωθείτε ότι έχουν “ξεκουρααστεί” τουλάχιστον 3 μέρες μετά την μετακίνηση τους και μετά το άνοιγμα τους.
  6.  Σερβίρετε το κρασί σε λεπτά, διάφανα ποτήρια που δεν μειώνουν τη διαύγεια, την λάμψη του και δεν αλλοιώνουν την θερμοκρασία του.
  7. Σερβίρετε το κρασί στην κατάλληλη θερμοκρασία. Τα λευκά παγωμένα, τα ροζέ δροσερά και τα κόκκινα σε θερμοκρασία δωματίου 15-18 βαθμούς Κελσίου)
  8. Τα παλιά κρασιά που έχουν δημιουργήσει ίζημα θέλουν προσεκτική μετάγγιση σε καράφα, με σκοπό να διαχωριστεί το κρασί και να μείνει το ίζημα στο μπουκάλι.
  9. Μην ξεχνάτε ότι όλα τα κρασιά δεν «γερνάνε» το ίδιο. Τα λευκά και τα ροζέ γερνάνε πιο γρήγορα από τακόκκινα γι αυτό και η κατανάλωση τους πρέπει να γίνεται γρηγορότερα.
  10. Δώστε σ’ αυτό το μοναδικό προϊόν της γης όση αγάπη δίνουν αυτοί που το φτιάχνουν.
(Συνολικές Επισκέψεις 208, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*