25/06/2022

Μάνος Βαβαδάκης: Δεν δίνουμε χρόνο στον έρωτα να οδηγηθεί στην ωριμότητα

Μάνος Βαβαδάκης: Δεν δίνουμε χρόνο στον έρωτα

Το Φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού έδωσε το έναυσμα και ο Μάνος Βαβαδάκης με τη Χαρά-Μάτα Γιαννάτου και τον Γιάννη Νιάρρο είχαν μια πρωτότυπη ιδέα: να μιλήσουν για τον έρωτα στην εποχή των μνημονίων ιδωμένο από την οπτική της επιθεώρησης.

 
Το πώς θα συνδυαστούν σκηνικά θα το ανακαλύψουμε στις 20 Απριλίου, στην  πρεμιέρα της παράστασης «Το Μεγάλο Κρεβάτι», με την οποία ξεκινά το Φεστιβάλ «7 χρόνια φαγούρα – Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων».
 
Εμείς μιλήσαμε με το σκηνοθέτη, συγγραφέα και ηθοποιό του εγχειρήματος, Μάνο Βαβαδάκη, για να πάρουμε μια πρώτη γεύση και να ανακαλύψουμε, μεταξύ άλλων, αν η Αθήνα είναι τελικά ένα… Μεγάλο Κρεβάτι.
 
«Το Μεγάλο Κρεβάτι»: Πώς σκεφτήκατε να συνδυάσατε την επιθεώρηση με τον έρωτα;
Το φεστιβάλ της Πειραματικής έχει ως θέμα τον έρωτα στα τελευταία εφτά χρόνια των μνημονίων. Έχει να κάνει δηλαδή με το εδώ και το τώρα.
Έτσι σκεφτήκαμε με τον Γιάννη και τη Χαρά ότι η επιθεώρηση είναι καλή λύση όταν θες να μιλήσεις γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα, χωρίς να προσπαθείς με το ζόρι να κάνεις επίκαιρο ένα θεατρικό έργο. Στόχος μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε τη δομή και κλισέ στοιχεία αυτής της φόρμας, ασκώντας όμως κριτική στην ιστορία της. Εξαρχής τέθηκαν δύο πυλώνες σκέψης.
Ο ένας ασφαλώς είναι ο έρωτας και ο δεύτερος η Αθήνα και η καθημερινότητά της. Έτσι βρέθηκε και ο τίτλος.
Το Μεγάλο Κρεβάτι το άκουγα για την Αθήνα από τότε που ήρθα φοιτητής και έπειτα από 13 χρόνια εδώ μπορώ να το επιβεβαιώσω.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Μάνου Βαβαδάκη στο Τέχνες-Plus

«Το Μεγάλο Κρεβάτι», 20 και 22 Απριλίου 19: 00 / 21 και 23 Απριλίου 21:30 στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
(Συνολικές Επισκέψεις 314, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Texnes Plus 215 Articles
Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*