19/04/2024

Μηνάς Καφάτος: Ο άνθρωπος πιάνεται στον ιστό που φτιάχνει ο νους του (Video)

Μηνάς Καφάτος: Ο άνθρωπος

“Η αράχνη ποτέ δεν πιάνεται στον ιστό της, πιάνει τις μύγες, δεν πιάνεται η ίδια. Ο άνθρωπος όμως πιάνεται στον “ιστό” που φτιάχνει ο νους του”!

Ο κορυφαίος  Έλληνας αστροφυσικός, Δρ. Μηνάς Καφάτος, καθηγητής στην έδρα Υπολογιστικής Φυσικής Fletcher Jones και διευθυντής του Κέντρου Μοντελοποίησης Γήινων Συστημάτων και Παρατηρήσεων του Πανεπιστημίου Chapman, σε μια συζήτηση – πρόκληση με τον Γιώργο Σαχίνης.

Ποιο είναι το Σύμπαν; Ποιος είναι ο πραγματικός μας εαυτός; Το λεγόμενο “εγώ”; Ή κάτι άλλο, πέραν από το σώμα, πέραν από τον ανθρώπινο νου και το εγώ; Και τι είναι τελικά αυτό;

Τι λέει η μοντέρνα επιστήμη και τι λέει η μεταφυσική, ή η “γνώση”; Ποια είναι τα εμπόδια να δούμε και να ζήσουμε την παρουσία, να γνωρίσουμε τον πραγματικό εαυτό;

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη-μάθημα του Μηνά Καφάτου

Το βιβλίο “Είσαι το Σύμπαν” του Μηνά Καφάτου  και του Deepak Chopra κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Π.Ασημάκης

Σ’ αυτό το πρωτοποριακό νέο βιβλίο, ο συγγραφέας των μπεστσέλερς Deepak- Chopra ενώνει τις δυνάμεις του με τον κορυφαίο φυσικό Μηνά Καφάτο για να υποστηρίξουν ότι η επιστήμη πρέπει να υιοθετήσει νέες μεθόδους
για να απαντήσει σε μερικά βασικά ερωτήματα,. πως “Πώς είναι τόσο τέλεια συνταιριασμένα τα πάντα στο σύμπαν;” και “Από πού προήλθε ο χρόνος;”
Παρουσιάζουν εννέα από αυτά τα ερωτήματα, τους μεγαλύτερους και πιο πολύπλοκους γρίφους που αντιμετωπίζει σήμερα η επιστήμη. Σκοπός τους είναι να φέρουν στο φως την κρυμμένη σχέση μας με την πραγματικότητα και οι απαντήσεις τους παρουσιάζουν μια τολμηρή νέα κατανόηση του ποιοι είμαστε και πώς να φτάσουμε στο μέγιστο δυναμικό μας.

Μηνάς Καφάτος: Ο άνθρωπος
Ο Chopra και ο Καφάτος αποκαλύπτουν ένα μυστικό που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας: κατοικούμε σε ένα ενσυνείδητο σύμπαν, ένα σύμπαν που αποκρίνεται στο πώς σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Και αυτό το ανθρώπινο σύμπαν είναι το αληθινό σύμπαν, το μόνο που έχουμε.
Μια στροφή προς μια νέα ιδεολογική δομή, συμβαίνει αυτή τη στιγμή – και είναι προσωπική. Η πραγματικότητα στην οποία κατοικούμε θα είναι δική μας για να την ενστερνιστούμε ή να την αλλάξουμε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


mm
About Γιάννης Καφάτος 2260 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*