05/12/2023

Να πουλήσουμε σου λέει πατριωτισμό και όπου μας βγάλει


Η είδηση παίχτηκε χαμηλά στις εφημερίδες και τα ΜΚΔ. Στα κανάλια νομίζω δεν την είδα καθόλου. Πολλά άλλωστε έχουν αναλάβει εργολαβία τα “εθνικώς ευαίσθητα” ρεπορτάζ, ξεθάβουν εθνικούς εχθρούς και ανακαλύπτουν νέους από κει που δεν υπήρχαν. Μετά από τον θάνατο Κατσιφά έχουν αφηνιάσει.. Ο Θεός να τον αναπαύσει τον άνθρωπο , καταλαβαίνω και τον πόνο των δικών του, αλλά μέχρι εκεί. Απέχει πολύ από να τον προβάλει κανείς ως εθνικό ήρωα.

Να πουλήσουμε σου λέει πατριωτισμό και όπου μας βγάλει. Τηλεθέαση να έχει το δελτίο, να μείνουν να δουν και το πρόγραμμα μετά Έτσι, εκτός από τους κλασικούς Τούρκους και Γυφτοσκοπιανούς, πιάσαμε τώρα και τους Αλβανούς (μόνο οι Βούλγαροι είναι εκτός στόχου- προς το παρόν, έρχεται και αυτό. Στην καβάντζα είναι)
¨Η είδηση λοιπόν αυτή δεν ταιριάζει στο τρέχον προφίλ των mainstream δελτίων και έτσι θάβετε.

Κι όμως, είναι είδηση πρώτου μεγέθους. Γιατί εδώ έχουμε κανονικότατα ένα ξεκάθαρο, πεντακάθαρα ρατσιστικό έγκλημα που διαπράχθηκε στην αγνή ελληνική ύπαιθρο σε φόντο βουκολικό , σχεδόν ειδυλλιακό, θύμα έναν 63 αγρότη , τον “κύριο Πέτρο” και θύτη ένα νεότερο θερμόαιμο και “εθνικά υπερήφανο” κοντοχωριανό του.

Μόνο που ο κύριος Πέτρος, που ζούσε δεκαετίες στο χωριό και είχε γίνει ένα με τους συγχωριανούς του, είχε την ατυχία να είναι από ΄την γειτονική Αλβανία, ενώ ο παλικαράς της φακής να είναι από τα καμάρια της εγκληματικής οργάνωσης που παρουσιάζεται για κόμμα εθνικό και περήφανο που αποφασίζει ποιος είναι Έλληνας και ποιος όχι, ποιος δικαιούται για να ζει και ποιος όχι στην Ελλάδα του μαυροκόκκινου εφιάλτη που ονειρεύονται.

Φανταστείτε μονάχα να ήταν αντίθετα τα πράγματα. Να είχε σκοτώσει ” ο Αλβανός” τον Έλληνα για λόγους ρατσιστικούς τι μπορεί να γινόταν. Μέχρι και πογκρόμ για να απελαθούν οι Αλβανοί από την Ελλάδα μπορεί να βλέπαμε

Να συνοψίσουμε και να σοβαρευτούμε

Το αυτό του φιδιού εκκολάφτηκε προ πολλού και τα φιδάκια βγήκαν στο φως. Μεγαλώνουν και αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα.

Η ΧΑ δεν προσφέρεται για παιχνίδια πολιτικά ούτε πρέπει να την παίρνει κανείς αψήφιστα. Αυτό γινόταν για χρόνια και έφτασε από΄το 0,2 % στο 7%. Ο ελληνικός λαός δεν είναι φασίστες. Στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι ένας δημοκρατικός λαός. Ωστόσο υπάρχει ένα ποσοστό φασιστών Ελλήνων, πραγματικών φασιστών. Δίπλα σε αυτούς υπάρχει ένα άλλο ποσοστό εκφασισμένων αυτή την περίοδο και τέλος κάποιοι με ροπή προς τον φασισμό. Επειδή η πρώτη κατηγορία οι πραγματικοί φασίστες, θα μείνουν πάντα φασίστες και δεν θα αλλάξουν ποτέ, ας δούμε τι θα κάνουμε με τους υπόλοιπους που μπορούν ακόμα να σωθούν. Παιδεία , ενημέρωση, συνεχής επιμόρφωση,και να μην θεωρήσουμε τίποτα ως δεδομένο. Η δημοκρατία και η ελειυθερίες μας είναι μια συνεχής διεκδίκηση

Το δεν θα περάσει ο φασισμός, δεν είναι σύνθημα για να θυμόμαστε την Κατοχή ούτε για τις επετείους του Πολυτεχνείου. Είναι ένα ζωντανό, επίκαιρο, σημερινό αίτημα. μιας δημοκρατικής κοινωνίας, όπως η Ελλάδα που αγαπάμε και ονειρευόμαστε να κάνουμε καλύτερη


mm
About Γιάννης Γιγουρτσής 28 Articles
Γιάννης Γιγουρτσής

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*