23/02/2024

Ο γατούλης ήθελε να επιζήσει – Ιστορίες Αγάπης με ζώα

Ο γατούλης ήθελε να επιζήσει

Πριν δυο περίπου μήνες η αδελφή μου χτύπησε πανικόβλητη το κουδούνι ζητώντας μου να κατεβάσω στον κήπο το καλάθι μεταφοράς των γατιών. Ένα από τα μωρά της Φέιθ (μιας από τις γάτες του κήπου) έτρεχε αλαφιασμένο με λιωμένο σχεδόν το πίσω ποδαράκι του. Στην προσπάθεια της αδερφής μου να το πιάσει, για να το πάει στον Κτηνίατρο η μαμά του της επιτέθηκε, είχε γαντζωθεί στο παντελόνι της για να την εμποδίσει να της πάρει το μικρό.

Μετά από δράματα κατάφερε και το έκλεισε στο καλάθι. Ο γιατρός που πάντα παλεύει να σώσει περιπτώσεις που σχεδόν δεν παλεύονται, εν προκειμένω τη ρώτησε αν το είχε πάει  για να το κοιμίσει. Το πόδι του μικρού είχε γίνει λιώμα από κάποιο αυτοκίνητο και είχε σχεδόν σαπίζει. Το γατάκι περιφερόταν έτσι επί πέντε μέρες.
Η αδελφή μου του ζήτησε να κάνει ο,τι μπορεί για να το σώσει.
Το πρώτο τηλεφώνημα ήταν εντελώς αποθαρρυντικό. Προχωρημένη σήψη, πολύ χαμηλός αιματοκρίτης από τους ψύλλους, θα προσπαθούσαν να το σταθεροποιήσουν για να το εγχειρίσουν (ακρωτηριάσουν) την επόμενη μέρα . 
Πραγματικά, το επόμενο απόγευμα έγινε η επέμβαση κι ο καημένος μικρούλης ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας επί μια εβδομάδα με πολλές διακυμάνσεις. Μέχρι και οι γιατροί πίστευαν σε κάποιες φάσεις ότι δεν θα τα κατάφερνε.
Είναι φοβερό και λυπηρό να βλέπεις ένα μωρό γατάκι με ορούς και παροχέτευση να προσπαθεί να σηκωθεί όρθιο ή μόλις έμπαινε στο χώρο η Μαργαρίτα (η δεύτερη κτηνίατρος) να γυρνά αναζητώντας την. Μας έκανε εντύπωση πως παρά την κατάστασή του, όταν πηγαίναμε εμείς να το δούμε μας αναγνώριζε. 
Μετά από τρεις βδομάδες νοσηλείας ο Νιντζάκος τα κατάφερε και τον φέραμε σπίτι. (Το όνομα του το έβγαλε ένας αγαπημένος φίλος λόγω της μαύρης μάσκας του!) 
Στο σπίτι το μωρό, άρρωστο γατάκι, με τρία ποδαράκια πλέον, είχε να αντιμετωπίσει δυο γάτους μπιζουδάκια που δεν ήταν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν σπιθαμή από το χώρο τους (εντάξει εμάς μας αφήνουν να μένουμε ακόμα, δε λέω…) Κι όμως σιγά σιγά τα κατάφερε και το χώρο του να βρει αλλά -αν είναι δυνατόν- να τους κυνηγάει κιόλας. Ο τρόπος που τρέχει ή που κάθεται βάζοντας το πίσω ποδαράκι διαγώνια για να στηριχτεί είναι για πατέντα.

Είναι  πραγματικά αξιοσημείωτο τι μπορεί να επιτύχει το ένστικτο της επιβίωσης και η θέληση για ζωή. Από το μυαλό μου πέρασε η σκέψη: τι φοβερό παράδειγμα είναι όλα αυτά τα ακρωτηριασμένα ζωάκια για παιδιά κυρίως με κινητικές δυσκολίες. Όλα τα παρηγορητικά λόγια ωχριούν μπροστά στο παράδειγμα που δίνει η ίδια η φύση.

Νάντη Φίλια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*