19/05/2024

Ο Κυριακάτικος … ηλεκτρικός!

Κυριακάτικος ηλεκτρικός

"Δεν είμαι ζητιάνος, δεν είμαι επαίτης, πουλάω αυτούς τους στιλούς (εννοεί τα στιλό) για να ζήσουμε εγώ και τα 27 παιδιά μου…"!

 

Κάπως έτσι ξεκινά μια ωραία Κυριακάτικη ηλιόλουστη μέρα μέσα στον ηλεκτρικό! Ο ένας πάνω στον άλλον, καλός καιρός γαρ, μέσα στο βαγόνι με καθαρά και ακάθαρτα σώματα, με καθαρές και ακάθαρτες συνειδήσεις!

Ξέρετε τώρα εσείς από ταξίδια τέτοιου τύπου! Γραμμή προς Μοναστήριον μαζί με όλο τον λαό και το Κολωνάκι που θα πάει να κατασπαράξει μπύρες και μεζέδες εν τω τηγανίω!

Γραμμή προς Κηφισιάν για μια πάστα ή ένα κωκ προς Βάρσο μεριά! Άλλο επίπεδο θα μου πείτε! Η αλήθεια είναι ότι ο λόγος δεν γίνεται ούτε για τους μεζέδες αλλά ούτε και για τις πάστες!

Οι πρωταγωνιστές είναι οι συνεπιβάτες μας εντός του συρμού! Αυτό μάλιστα! Έχει πραγματικό ενδιαφέρον που άλλοτε σε κάνει να μείνεις για να παρατηρήσεις και άλλοτε να θέλεις να φύγεις τρέχοντας!

Κακοί χαρακτήρες; Μήπως άπλυτοι χαρακτήρες που ποτέ δεν τους μίλησαν για την περίφημη Rexona; Ναι, αυτοί είναι ο λόγος που φεύγεις τρέχοντας!

Υπάρχουν όμως και πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες! Αρκεί να είσαι τυχερός να τις πετύχεις! Κατευθύνομαι προς Άγιο Ελευθέριο στα φοιτητικά μου χρόνια προ αμνημονεύτων ετών!

Στο χέρι απλώς ένα τετράδιο για σημειώσεις και στην τσέπη του πουκαμίσου το Sante το σκέτο! Το κόκκινο πακέτο έβγαζε μάτι ακόμα και μέσα από την τσέπη! Με πλησιάζει τύπος γελαστός, κοιτάζει την τσέπη μου και μου λέει:

 

-Κι εσύ την ωραία κυρία καπνίζεις, ε;

Του πρόσφερα ένα βαρύ σκέτο (άφιλτρο) σιγαρέτο και φεύγοντας μου λέει:

-Φιλιά στην κυρία απο μένα!

Μάλλον κατά το "τα λουλούδια στην κυρία από μένα"! Φυσικά δεν το έψαξα περισσότερο διότι υπήρχε και μια άλφα κούραση στο θολωμένο μου μυαλό! 

Έπρεπε με κάποιο τρόπο να απομακρύνω την ενοχλητική αυτή κούραση διότι η μέρα είχε και συνέχεια!

Όμως σας πληροφορώ πως τη λύση δεν τη βρήκα εγώ αλλά ο μηχανοδηγός!

Ναι, ναι, μην κοιτάτε περίεργα! Ο μηχανοδηγός, μάλιστα!

Κι εκεί που έψαχνα, λοιπόν, τον τρόπο να διώξω την κούραση, ξαφνικά ακούγεται από τα ηχεία του συρμού ένα κλέφτικο άσμα στη διαπασόν! Κράτησε μόνο λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβει ο οδηγός ότι τις προτιμήσεις του τις πέρασε και "στον αέρα" του τρένου! 

Κι εκεί που κοιταζόμαστε όλοι οι πατριώτες και είμαστε έτοιμοι να σύρουμε το χορό, σταματάει το κλαρίνο και μένουμε απλώς να κοιταζόμαστε μεταξύ μας με μια απορία "ΝΑ" με το συμπάθειο και με το "μπαρδόν"!!

Όμως η κούραση που με είχε καταβάλει είχε φύγει ως δια μαγείας! Ίσως να πήγε παρέα με το παπάκι που πήγαινε στην ποταμιά! Δεν το γνωρίζω όμως!

Αυτό που ξέρω είναι πως ένα απλό πεντάλεπτο μέσα σε ένα βαγόνι μπορεί να μετατραπεί και σε ολόκληρο σίριαλ κι αυτό είναι που με κάνει να επιμένω στις διαδρομές του ηλεκτρικού! 

 

Πάντως, για να έρθω και στο σήμερα, ο οδηγός του τρένου, όπως αποδείχτηκε, ήταν πολλά χρόνια μπροστά διότι οι μουσικές υποκρούσεις στα ΜΜΜ έχουν αρχίσει να παρελαύνουν από τα οχήματα και μάλιστα με ανθρώπους που το έχουν σπουδάσει το πράγμα! Φυσικά δεν είναι της παρούσης το εν λόγω εγχείρημα!

Της παρούσης όμως είναι ασφαλώς η επόμενη στάση που θα μπει και θα βγει κόσμος και κοσμάκης! Ο κύριος με την κιθάρα κάτι πάει να τραγουδήσει αλλά δυστυχώς είναι ξεκούρδιστα όλα! Και οι χορδές και οι φωνητικές χορδές! Αφήστε μουσιού, μην κουράζεστε! Μίαν ετέραν φοράν που ίσως να έχουμε και περγαμόντο να τρατάρουμε!

Θησείο; Ωχ ξεχάστηκα με την κουβέντα και δεν κατέβηκα εις το Μοναστήριον!

Δεν πειράζει όμως! Δίπλα πόρτα είναι!

Κι ένας Κυριακάτικος περίπατος είναι επιβεβλημένος!

Δυστυχώς όμως χωρίς την ωραία κυρία του κόκκινου πακέτου μου!

A votre Sante παίδες και ζουμί από λάχανο!

Βασίλης Κριμπάς


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*