29/03/2023

Ο μαύρος Αχιλλέας και η ανίκητη ηλιθιότητα – Επιθεώρηση Επικαιρότητας #24

μαύρος Αχιλλέας

Το θαύμα των Θεοφανίων στην γειτονιά μου, το τιμημένο Παλαιό Φάληρο!

Βούτηξε για το σταυρό κι έβγαλε χταπόδι! (αληθινή είδηση, όχι fake news)

Το «θαύμα» συνίσταται στο γεγονός ότι καθάρισαν τα νερά, που είχαν γεμίσει μαζούτ από το «Αγία Ζώνη ΙΙ»!

Στη Θεσσαλονίκη πάλι, οι βουτηχτές έπιασαν τον Σταυρό αλλά και το περιστέρι που άφησε ο Άνθιμος που αντί να πετάξει βούτηξε στη θάλασσα!

Σπίτσλες… που πα’ να πει άφωνος!

Προφανώς και σε διάφορα σημεία της Ελλάδας οι πιστοί που βούτηξαν για τον Σταυρό, ξέχασαν την πίστη κι άρχισαν τα μπουκέτα στο νερό για το ποιος θα μπει φωτο στην τοπική εφημερίδα με τον Σταυρό στο χέρι!

Μέσα στο έθιμο και το μαλλιοτράβηγμα! Απολύτως ελληνοπρεπής παράδοση!

Γελώ με τα χάλια τους, αλλά και με τα δικά μας: Άρχισαν λέει να μαλώνουν και να καταγγέλλουν το BBC που γύρισε σειρά για την Τροία και προσέλαβε μαύρο να παίξει τον Δία, μαύρο τον Αχιλλέα και μαύρο τον Πάτροκλο!

Γέλια και κλάματα για την ηλιθιότητα που μας περιβάλλει!

Η οποία ηλιθιότητα δεν γνωρίζει σύνορα (σαν την αγάπη που λέει και το άσμα) και δεν έχει γλωσσικά ή άλλα εμπόδια.

Η ηλιθιότητα των φασιστοειδών είναι όμοια κι απαράλλαχτη all over the world!

Μια και λέμε για ηλίθιους θυμήθηκα το βιβλίο που κυκλοφόρησε τελικά (γιατί είχαν μπει λυτοί και δεμένοι να το απαγορεύσουν) στις ΗΠΑ και λέει ότι ο Τραμπ δεν είναι σταθερός διανοητικώς!

Με ένα «τιτίβισμα» στο Twitter, όπως δηλαδή διοικεί τον μισό πλανήτη, ο πρόεδρος με τα πορτοκαλί μαλλιά δήλωσε ότι είναι μια χαρά η διανοητική του κατάσταση και η ζωή μας τραβάει την ανηφόρα.

Το «ηλίθιους», για να μην παρεξηγηθώ, πάει σ’ αυτούς που πιστεύουν ότι το 2018 μπορούν να απαγορεύσουν ένα έργο τέχνης (ασχέτως του αν αρέσει ή όχι, αν είναι σπουδαίο ή αδιάφορο) να κυκλοφορήσει! (για να μην ξεχνιόμαστε και με τους χαχόλους που πήγαν για εξορκισμό στο γλυπτό Phylax)

Δεν με πειράζει να δίνουν συνεντεύξεις οι σύζυγοι των πρωθυπουργών. (Και μπράβο στους συναδέλφους που το καταφέρνουν)Δεν με πειράζει ούτε η πλάκα που γίνεται στα social media όπως αυτό το event περί «Συμπαραστάσης στο κλάμα της Μπέττυς»

Με εξοργίζει η εμπάθεια του τύπου «δεν είναι σύζυγος αφού δεν τον έχει παντρευτεί» ή διάφορα τέτοια που ακούμε κατά καιρούς για διάφορα πρόσωπα που ζουν στη σκιά των πολιτικών μας!

Για τη συνέντευξη της Μπέττυς Μπαζιάνα, όπως και για κάθε συνέντευξη: ο καθένας κρίνει και καλά κάνει αυτά που διαβάζει!

Και η ζωή μας τραβάει την ανηφόρα!

Στο ξανάπα και το ξανάπα γιατί την Τετάρτη έχουμε 70 προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση και να πάρουμε τη δόση μας ως κράτος και όλα μαζί θα τσουβαλιαστούν σε ένα πολυνομοσχέδιο που πρέπει να ψηφιστεί μάλλον με επείγουσα διαδικασία…

Ναι μωρέ, το γνωστό έργο των τελευταίων πολλών ετών κρίσης!

Κατά τα λοιπά … καλή εβδομάδα να έχουμε!


mm
About Γιάννης Καφάτος 2068 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*