03/12/2023

Πρωινό στην Άφησο, από τα μαγικά χέρια της κυρά-Μαρίας στο Hotel Kάτια (Photos)

Πρωινό στην Άφησο

Η Άφησσος, ή Άφυσσος,  είναι το παραλιακό χωριό στο Πήλιο που είναι συνυφασμένο με τα παιδιά μου.
Εκεί στο σπίτι του θείου Τάκη, εκεί έφαγαν και έγιναν χάλια το πρώτο τους παγωτό στο καρότσι. Αυτό θεωρούν το χωριό που δεν έχουν.

Το χωριό μοιάζει σαν να βρίσκεσαι σε νησί.

Πιτσιρίκια που ροβολάνε και παίζουν και φωνάζουν και μαλώνουν και κολυμπάνε, και γονείς που δεν φοβούνται γιατί το χωριό είναι μια σταλιά και τόσο φιλόξενο που όλοι θα σου πουν: τον είδα τον γιο σου με τον τάδε παίζουν εκεί…, η κόρη σου είναι με την κόρη του τάδε και παίζουν στην πλατεία.

Αχ, αυτή η πλατεία με τα πλατάνια και το νερό που τρέχει από την πηγή…!

Αυλές και περβάζια ανθοστόλιστα. Η πλάκα που κάνω με τους φίλους μου είναι ότι και οδοντογλυφίδα να βάλεις στο πηλιορείτικο χώμα θα ανθίσει.

Μια θάλασσα πλανεύτρα, λαμπερή και πεντακάθαρη και φυσικά οι μυρωδιές του σπιτικού φαγητού μένουν για πάντα στη μνήμη κάθε επισκέπτη.
Συνήθως όσοι πάνε στην Άφησσο, επιστρέφουν πάντα. Δεν το ξεχνάς αυτό το χωριό.

Στην πλατεία του το ξενοδοχείο Κάτια, είναι σήμα κατατεθέν από την εποχή που η τηλεόραση ήταν μαυρόασπρη.

Σήμερα εντελώς ανακαινισμένο, λουσμένο από τα χαμόγελα και την φιλοξενία της Μαρίνας και του Αντώνη Ζύμαρη, το μικρό αυτό ξενοδοχείο διαθέτει ένα υπερόπλο που θα ζήλευαν ξενοδοχειακές μονάδες πρώτης κατηγορίας: την κυρά-Μαρία. Μια από τις καλύτερες μαγείρισσες του Πηλίου.

Το πρωινό του «Κάτια», της κυρά-Μαρίας δηλαδή, είναι ένα ζηλευτό, γευστικό, μυρωδάτο και απολύτως σπιτικό αφού όλα περνάνε από τα μαγικά της χέρια.

Με προϊόντα από τα μποστάνια του χωριού ο επισκέπτης θα γευτεί μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, κέικ και φρέσκα αυγά, φρούτα από τα δέντρα γεμάτα άρωμα και μοναδική γεύση και πίτες ανάλογα με τα κέφια της μαγείρισσας. Με φύλλο στο χέρι.
Και όσο κι αν ακούγεται «εξωτικό» οι κολοκυθανθοί γεμισμένοι με ρύζι και μυρωδικά συνδυασμένοι με γιαούρτι ή σκέτοι μετατρέπουν το πρωινό σε γαστριμαγική πανδαισία.

Ακόμη και να δεν μείνετε στο «Κάτια» μπορείτε τις ώρες του πρωινού να γευτείτε τις μοναδικές δημιουργίες μιας ικανής μαγείρισσας και τη φιλοξενία του Αντώνη και της Μαρίνας!

info

Η Άφησσος είναι περίπου 20 λεπτά μακριά από τον Βόλο στον δρόμο προς την Τσαγκαράδα.

Το Hotel Κάτια βρίσκεται στην πλατεία του χωριού πίσω από τα μεγάλα πλατάνια και το παλιό υδραγωγείο.
Τηλ: 24230 33423, www.hotel-katia.com e-mail: [email protected]


mm
About Γιάννης Καφάτος 2164 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*