08/06/2023

Προσωπικοί βοηθοί που θα σου αλλάξουν τη ζωή (βίντεο)


Ήταν να μην γίνει η αρχή … και η αρχή έγινε με τον … Bezo … οχι βεβαια τον γνωστό ηθοποιό αλλά τον άλλο .. της Amazon. Ο πανέξυπνος Jeff λοιπόν μυρίστηκε φαΐ στα έξυπνα gadget και από την στιγμή που βγήκε η Alexa, όλα πια πήραν τον τον δρόμο τους. 

Οι προσωπικοί βοηθοί άρχισαν να εξελίσσονται με ταχύτητα και από την μια το internet of things και από την άλλη οι τεράστιες σχεσιακές βάσεις δεδομένων σε συνδυασμό με ανάλυση δεδομένων, machine learning techniques, τεχνητή νοημοσύνη και natural language processing έχουν αρχίσει να αλλάζουν τον τρόπο που επικοινωνούμε με το σπίτι και το περιβάλλον μας!

Έχουμε πια δυνατότητες να παραγγέλνουμε Online, να κρατάμε σημειώσεις, να βλέπουμε βίντεο, να ακούμε τραγούδια, να διαβάζουμε ειδήσεις, να ενημερωνόμαστε για την κίνηση στους δρόμους, να δημιουργούμε λίστες, να κάνουμε ένα σωρό πράγματα χωρίς να ακουμπάμε πληκτρολόγιο, ποντίκι ή άλλο μέσο εισαγωγής δεδομένων.

Άπλα τους … μιλάμε. Σαν να μιλάς σε έναν φίλο που ακόμα καλύτερα δεν σου αντιμιλάει [τουλάχιστον όχι … ακόμα] άλλα και μπορείς να του επιλέξεις την χροιά της φωνής που σου απευθύνεται… 

Μετα την Alexa, μας ήρθαν οι …διαφορετικές μορφές Alexa [Echo, Echo dot], πιο φορητές, πιο εξελιγμένες, με μεγαλύτερους επεξεργαστές και δυνατότητες ενω σχεδόν ταυτόχρονα Google και Apple, που δεν ήταν δυνατόν να αφήσουν την Amazon μόνη της σε τόσο μεγάλο αγοραστικό κοινό και πεδίο ανακοίνωσαν η μεν google, το Google Home που θα έχει πίσω του την τρομερή και φοβερή database της google που υπόσχεται φυσικό επίπεδο ομιλίας και κατανόησης ερωτήσεων πολύπλοκων και η δε Apple θα συνδυάσει την μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτήσει με την διάσημη πια Siri, με έναν προσωπικό βοηθό που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον ως το τέλος του 2016. 

Google-home-viewtag


Σε όλα αυτά βεβαίως κερδισμένος είναι ο καταναλωτής που θα δει το Minority Report, την φαντασμαγορική ταινία αλλά και την πιο παλιά 2001 Space Odessey να παίρνουν σάρκα και οστά. Θα έχουμε συνομιλία επιπέδου μιλάω στον φίλο μου και με καταλαβαίνει σε ένα επίπεδο που η θεωρία του χάους και το advanced machine learning θα κάνουν την επικοινωνία μας με τις μηχανές πιο φιλική και απείρως πιο ενδιαφέρουσα. 

Google Home … φτιάξε μου μια παστιτσάδα σε παρακαλώ …

Αντρέας Γερογιάννης


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*