21/02/2024

Σίβερτ Χόγιεμ: Υπάρχει ένα σκοτεινό ροκ που μας ενώνει


Γοητευτικά αμήχανος, ευγενής και σίγουρα ενθουσιασμένος. Αυτά είδα στο πρόσωπο του Νορβηγού Σίβερτ Χόγιεμ, στη συνάντηση που είχαμε μια ομάδα ελλήνων δημοσιογράφων μαζί του λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Ηρωδείου.

«Δεν φανταζόμουν ότι θα κατάφερνα να παίξω σε αυτή τη σκηνή! Το πρωτοειχαδεί, το Ηρώδειο, σε μια επίσκεψή μου στην Ακρόπολη, από ψηλά. Σου έκοβε την ανάσα! 
Και τώρα θα παίξω δύο μέρες! Είμαι πολύ ενθουσιάσμενος.

Δεν ξέρω αν το Ηρώδειο είναι ένα «ιερό» μέρος. Δεν είμαι θρήσκος, αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι φτιάχνουν τον χώρο. Κάτι σημαίνει ο σεβασμός του κόσμου σε έναν χώρο.

silvert-hoyem-viewtag

«Την περασμένη εβδομάδα έπαιξα σε ένα από τα πιο παραδοξα μέρη που μου έχει τύχει: την κορυφή ενός βουνού στην πατρίδα μου. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά. Πέντε χιλιάδες κόσμου, η μουσική, εγώ. Ήταν πραγματικά φαντασμαγορική εμπειρία, αλλά ο κόσμος είναι που κάνει τη διαφορά»!

Με ένα κουαρτέτο εγχόρδων θα εμπλουτίσει την μπάντα του ειδικά για τα δύο αθηναϊκά Live  και μας υποσχέθηκε ότι τηρουμένων των ντεσιμπέλ που επιτρέπει ο χώρος θα παραμείνει πιστός στον ήχο του.
Αυτόν τον ήχο, που μαζί με την επιβλητική φωνή του το ελληνικό κοινό έχει αγκαλιάσει και αγαπήσει από την εποχή των Madrugada αλλά και στη solo καριέρα του.

«Δεν μου αρέσει η λέξη καριέρα, αλλά ναι θα παίξουμε όλα τα τραγούδια, όσα περισσότερα χωρέσουν»

Πώς εξηγεί την υπερβολική αγάπη του ελληνικού κοινού;

«Το ελληνικό κοινό με καλοδέχτηκε από την αρχή. Δεν ξέρω γιατί, δεν αισθάνομαι διαφορετικός άνθρωπος επειδή είμαι Νορβηγός.

Υπάρχουν μόνο επιφανειακές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.


Παίζει ρόλο και η μουσική. Εσείς οι έλληνες αγαπάτε, όπως κι εγώ την Pj Harvey, τον Nick Cave, τον Leonard Cohen.


Υπάρχει ένα «σκοτεινό» ροκ που μας ενώνει».

Όπως μας αποκάλυψε η αιτία που αποφάσισε να φτιάξει μια μπάντα, τους Madrugada, ήταν οι Doors.

«Οι Doors και ο Jim Morrison ήταν η έμπνευση. Ήθελα μια μπάντα να εκφράσω αυτά που είχα μέσα μου! Ήμουν στο γυμνάσιο όταν φτιάξαμε τους Madrugada. Και πάντως από μικρό παιδί, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τραγουδούσα στο σπίτι: Beatles, Springsteen».

Μαζί με τον ευγενικό οικοδεσπότη της συνάντησής μας, το Νορβηγό πρέσβη, μας έδειξαν τις «καραμέλες κατά της ξενοφοβίας!

silvert-xenophbia-viewtag
 

«Δεν ξέρω αν οι καλλιτέχνες και οι μουσικές είναι στρατευμένες. Προσωπικά είμαι ρομαντικός και δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κοινωνικό σχόλιο.
Είναι καλό πάντως να στέλνεις τα μηνύματά σου μέσα από τη μουσική.

Η μουσική είναι το πιο δυνατό όπλο για να εκφράσεις ό,τι θες. Κινητοποιεί τον κόσμο»!

Μερικές φορές πάντως νιώθω άσχημα ως «σχολιαστής» με τη μουσική μου. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κρίση. Σίγουρα πάντως δεν πιστεύω ότι ένας μουσικός, ένας καλλιτέχνης πρέπει να είναι εντελώς απομονωμένος και να κάνει αυτό που λέμε «τέχνη για την τέχνη».
Πάντως μη νομίζετε ότι είναι το πιο εύκολο πράγμα να κάνει κάποιος μουσική με κοινωνικά μηνύματα»!

 Στο τέλος της κουβέντας μας, η Δήμητρα Ματζούκα μας αποκαλύψε ότι οι δύο βραδιές στο Ηρώδειο θα μαγνητοσκοπηθούν με εξακάμερο συνεργείο και ό,τι θα δούμε στο Ηρώδειο θα κυκλοφορήσει ως Live album και φυσικά θα δούμε προσεχώς και το οπτικό υλικό!
silvert-hoyem-01-viewtag

Και για το τέλος χρηστικά στοιχεία για τους τυχερούς που θα βρεθούν στο Ηρώδειο:

Ο Sivert Hoyem θα βρεθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου καθώς και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, χαρίζοντας δύο μαγικές βραδιές στους φίλους του στην Ελλάδα.

 Οι πόρτες ανοίγουν: 19:30

Sivert Hoyem on stage: 21:00

 

Πληροφορίες σχετικά με εισιτήρια της 29ης Σεπτεμβρίου

 Είναι πλέον γεγονός ότι, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου του internet stock καθώς και των φυσικών πωλήσεων των εισιτηρίων, ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων ΚΑΙ για την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42), ενώ εάν παραμείνει αριθμός εισιτηρίων αδιάθετος κατά την προπώληση, αυτά θα είναι διαθέσιμα πριν την έναρξη της συναυλίας της Πέμπτης 29/9 στο ΤΑΜΕΙΟ του Ηρωδείου.

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατόχους εισιτηρίων ΚΑΤΩ Διαζώματος για τη συναυλία της Πέμπτης, 29 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά ότι, ΠΡΙΝ την είσοδο τους στο χώρο του Ηρωδείου, θα ανταλλάσσουν το εισιτήριό τους με άλλο, στο οποίο και θα αναγράφεται η αριθμημένη θέση τους.

Για την διευκόλυνση του κοινού και της διαδικασίας ανταλλαγής, στον περίβολο του Ηρωδείου θα υπάρχει σήμανση ανάλογα με την κατηγορία εισιτηρίου, που είχε αγοράσει ο καθένας

Ακολουθούν πληροφορίες για τα εισιτήρια της συναυλίας στις 2 Οκτωβρίου, όπου ακόμα υπάρχουν λίγα διαθέσιμα σε όλες τις κατηγορίες.

Τιμές εισιτηρίων

 Άνω Διάζωμα

Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ (early bird- έχουν εξαντληθεί)

Μετά την εξάντλησή τους η τιμή τους έχει διαμορφωθεί στα 33 ευρώ

 

Κάτω Διάζωμα

Ζώνη Γ: 40 ευρώ

Ζώνη B: 40 ευρώ

Ζώνη A: 45 ευρώ

Διακεκριμένη Ζώνη: 55 ευρώ

 

Προπώληση: Ticket House

Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς),

τηλ. 210 3608366


mm
About Γιάννης Καφάτος 2205 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*