17/08/2022

Θανασάκης, ο 10χρονος μεσήλικας


Ο μικρός Θανάσης είναι ένα παιδί γεμάτο νεύρο, γεμάτο διάθεση για ζωή, ένα παιδί αποφασισμένο, ένα παιδί με βαρύ όνομα. Ο μικρός Θανάσης, παρά το ότι πλησιάζει τα 50, παραμένει ένα παιδί. Ένα παιδί, που αν και έχει κλείσει τα 10 εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχει φύγει ποτέ από τις συνήθειες ενός παιδιού αυτής της ηλικίας. Ένα "παιδί" με την χειρότερη έννοια του όρου, ειδικά όταν μιλάμε για έναν μεσήλικα.

Ο μικρός Θανάσης μιλά στα κορίτσια που θα του φέρνουν αντίρρηση με τα χειρότερα λόγια. Γιατί το θεωρεί “δικαίωμά” του. Γιατί είναι άνδρας και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Και το κάνει με τον ίδιο άγαρμπο που θα το έκανε ένας 10χρονος, που θέλει να αποδείξει ότι είναι άνδρας. Θα γράψει ας πούμε το ωριμότατο “Σου γαμώ τη μάνα, την ώρα που ακούει Πάριο”

Ο μικρός Θανάσης μιλά άσχημα σε όποιον δεν γουστάρει. Όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του αποκτάει εμμονές. Αυτός πιστεύει, για παράδειγμα, ότι όποιος έχει αντίθετη άποψη απ’ αυτόν, ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Για ορισμένους μάλιστα πιστεύει- και το γράφει- ότι “τα παίρνουν”. από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή η αίσθηση του χιούμορ που έχει μπορεί να κάνει ακόμα και πιγκουίνο να πάθει κρυοπαγήματα, κάνει “πλάκα” μ’ αυτό. Και όταν τον μηνύσουν απαντά ψύχραιμα, όπως θα απαντούσε ένα παιδί. Π.χ. “Είμαι σπίτι μου ρε μαλάκα, στείλε τους μπάτσους να με πιάσουν”. Σε τόσο μικρή ηλικία είναι γεγονός ότι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ότι η μήνυση δεν σημαίνει και σύλληψη. Αλλά συμβαίνει στα μικρά παιδιά να θέλουν να το παίξουν ήρωες.

Ο μικρός Θανάσης, παρά το ότι βρίζει ακατάσχετα, πιστεύει ότι η λέξη “ελιτιστής” είναι βρισιά. Πώς να δώσεις σε έναν 10χρονο να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ βρισιάς και αξιολογικής κρίσης. Αδύνατο. Είναι γεγονός πάντως ότι προχθές καθώς περπατούσα στο δρόμο δύο οδηγοί ήρθαν στα χέρια γιατί ο ένας είπε τον άλλο “τελειωμένο ελιτιστή”. Από τις βαρύτερες βρισιές στα Ελληνικά.

Ο μικρός Θανάσης πιστεύει επίσης ότι και η λέξη “ατάλαντος” είναι βρισιά. Αν ήταν έτσι, Θανάση μου, οι μισοί τραγουδιστές στην Ελλάδα θα έπρεπε να διακόψουν το τραγούδι (πράγμα που θα ήταν ευχής έργον) και να ασχολούνται με το να μηνύουν αυτούς που τους λένε – δικαίως- ατάλαντους.

Ο μικρός Θανάσης πιστεύει ότι το να πεις πως το DNA των ταλαντούχων γονέων δεν πέρασε στον υιό είναι απαξιωτικό για τους γονείς. Ο μικρός Θανάσης, ως 10χρονος, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι το σχόλιο είναι τιμητικό για τους γονείς. Θα το καταλάβαιναν πολλοί 10χρονοι, αλλά ας δείξουμε λίγη κατανόηση. Κάποια παιδιά έχουν σοβαρό πρόβλημα κατανόησης ακόμα και ενός απλού κειμένου, ακόμα κι όταν δηλώνουν συγγραφείς.

Ο μικρός Θανάσης μήνυσε έναν χαρακτήρα, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι αύριο μπορεί να μηνύσει και τον Μίκυ Μάους, τον Τεν- Τεν, ίσως και τα χελωνονιντζάκια. Ο μικρός Θανάσης, μαζί με άλλους φίλους του, πιστεύουν ότι Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου οι ίδιοι θα μπορούν να γαμοσταυρίζουν όποιον γουστάρουν- ακόμα και σε ήσσονος σημασίας θέματα-, μπορούν να ρίχνουν λάσπη σε όποιον έχει φάτσα την οποία δεν γουστάρουν και όλοι οι άλλοι θα πρέπει να παίρνουν την άδεια τους ακόμα και για να πουν “καλημέρα”.

Ο μικρός Θανάσης δεν είναι απλώς ένα ανώριμο παιδί. Είναι ένα σύμπτωμα που επιμένουμε να σιχαινόμαστε. Το “σιχαίνομαι”, μικρέ Θανάση, είναι συναίσθημα. Και στις Δημοκρατίες, μικρέ Θανάση, τα συναισθήματα δεν μηνύονται. Ή μήπως ακόμα και για να οργιστούμε, να αγαπήσουμε, να στενοχωρηθούμε θα πρέπει να λαμβάνουμε άδεια από τον ”Σύλλογο παλιμπαιδίζοντων συγγραφέων”;

Σε φιλώ, μικρέ Θανάση και σου υπενθυμίζω ότι οι μηνύσεις δεν είναι πινγκ- πονγκ (ίσως το μόνο που γνωρίζεις καλά). Όταν έρχεται στη δική σου πλευρά του τραπεζιού η λύση δεν είναι να την γυρίσεις – πανικόβλητος- πίσω.

(Η στήλη ζητά ταπεινά συγγνώμη από του 10χρονους. Τους θεωρεί ασύγκριτα πιο ενδιαφέροντες, πιο ευφυείς και πιο ταλαντούχος από τον κατά λάθος "συνομήλικό" τους)

 

(Συνολικές Επισκέψεις 3,202, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Lennin Kravitz 30 Articles
Ο Lennin Kravitz είναι γόνος Ρώσων εμιγκρέδων, της γνωστής οικογενείας του Michael Trollitz Vissarionovich (MTV) που μετανάστευσε στην Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Hγήθηκε του κινήματος «Ψωμί, ελιά και αφάνα τα μαλλιά», το οποίο έφτασε μέχρι και τα 10 μέλη την εποχή της ακμής του. Ζει στην Ελλάδα από βίτσιο και του αρέσουν η ταραμοσαλάτα, ο σκελετός των γυαλιών του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο γάργαρος λόγος της Όλγας Τρέμη.

2 Comments on Θανασάκης, ο 10χρονος μεσήλικας

 1. Έπεσε μήνυση τέλη Οκτώβρη για δημοσίευμα του Ιούνη…
  Αντανακλαστικά Ραν Ταν Πλαν ο Θανασάκης;

   

  Νωρίς το θυμήθηκε, αλλά αφού είναι ακόμα 2016, πάλι καλά!

 2. Δυστυχως υπαρχουν πολλοι «Θανασηδες»….

  Περαστικα του, ελπιζω να του περασει το βαβα για να ερθει να παιξουμε μπαλα στο σχολειο στις 5.

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Είμαι 47 και έφαγα την πρώτη μου μήνυση - viewtag.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*