05/04/2020

Θεοδοσία Τσάτσου-Τζόρτζια Κεφαλά μαζί σε ένα ξεχωριστό Live (συνέντευξη)

Θεοδοσία Τσάτσου-Τζόρτζια Κεφαλά μαζί

1996 έχω ενοχές (καλά μπορεί να κουβαλάω ακόμη μερικές) και η φωνή της Θεοδοσίας Τσάτσου άλλαξε τον τρόπο που ακούγαμε «ελληνικά». Μπορούσες πλέον ως ραδιοφωνικός παραγωγός να παίξεις ελληνικά πλάι πλάι με τις ροκιές που γούσταρες.
Αυτοί ήταν οι ΜΠΛΕ. Λίγο μετά η Θεοδοσία ακολούθησε τον δικό της δρόμο, και η Τζόρτζια Κεφαλά πήρε την αμπάριζα και κράτησε ζωντανό έικοσι χρόνια ένα γκρουπ που αγαπήθηκε με πολύ ζωντάνια και αυθεντική ενέργεια πάνω στη σκηνή. Χωρίς τη δηθενιά που όσο περνούσαν τα χρόνια παραφούσκωνε τη ζωή μας και δεκάδες «εγώ» τριγύρω μας.

Σήμερα ήρθε ώρα Θεοδοσία και Τζόρτζια, Τζόρτζια και Θεοδοσία να βρεθούν στην ίδια σκηνή και να γιορτάσουν μαζί μας τα είκοσι χρόνια από το όραμα του Γιώργου Παπαπαστόλου, τους Μπλε

Τους συναντήσαμε, λίγοι δημοσιογράφοι, στη σκηνή του Piraeus 117 Academy  εκεί που θα δώσουν την γενέθλια συναυλία τους την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Η κουβέντα μαζί τους ήταν Μπλε, αλλά και εκ βαθέων. Άλλωστε είπαμε, έφεραν και διατήρησαν τόσα χρόνια κάτι αυθεντικό, οπότε δεν περίμενα κάτι λιγότερο!

Γιώργος Παπαποστόλου

Ζήσαμε και δημιουργήσαμε για είκοσι χρόνια, κι αυτό είναι πολύ όμορφο. Ακόμη πιο όμορφο είναι ότι βρεθήκαμε ξανά με τη Θεοδοσία!

Τζόρτζια Κεφαλά

Ήταν πάντα μια κρυφή επιθυμία να λύσουμε, και να συζητήσουμε με το πρόσωπο που έλειπε μεν αλλά ήταν πάντα μαζί μας.
Παντού και πάντα όλοι μας ρωτούσαν «γιατί έφυγε η Θεοδοσία».
Τα πρώτα χρόνια τα πράγματα δεν ήταν τόσο ζεστά μεταξύ μας. Τώρα που κλείνουμε αυτόν το κύκλο των είκοσι χρόνων συναντιόμαστε. Βάζουμε μπροστά την αγάπη, τη συνεργασία, τη δημιουργία.

Σημασία έχει να ξεπερνάς τα πράγματα στις δυσκολίες και να κάνεις το επόμενο βήμα!
Η Θεοδοσία ήταν πάντα έμπνευση για μένα. Έφερε στη μουσική και στη σκηνή έναν αέρα που δεν υπήρχε! Τόλμησε από τους πρώτους να φέρει στη σκηνή τον ελληνικό στίχο.
Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που συνεργάζομαι μαζί της και που και αυτή είναι στην αγαπησιάρικη διάθεση. Είμαι βέβαιη ότι θα περάσουμε ωραία.

Θεοδοσία Τσάτσου

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα έκανα κάτι τέτοιο. Ίσως επειδή είχα κι εγώ την ψευδαίσθηση ότι κάτι κακό έγινε με τους Μπλε. Ούτε κι εμένα με άφηνε ο κόσμος να ησυχάσω. Μου το υπενθύμιζε συνεχώς.
Όταν μου ζήτησε ο Γιώργος να κάνουμε αυτήν την …υπέρβαση – σε εισαγωγικά – στην αρχή είπα όχι!, Δεν νομίζω να τα καταφέρω. Όταν γύρισα σπίτι αυτό το «όχι» με κεραυνοβολούσε. Κι όταν ο Γιώργος ξανάκανε κίνηση – γιατί είμαστε Φίλοι κι ας έχουμε να βρεθούμε δεκαοχτώ χρόνια – είπα το Ναι.

Το Μπλε ήταν το όραμα του Γιώργου, και μπήκα μέσα στο όραμα του κι έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Είπα λοιπόν «ΝΑΙ» γιατί το ΜΠΛΕ ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Ξέφυγα από τον εαυτό μου, δεν άκουσα τους γονείς μου, μπήκα στο σχήμα κι έγινε …κάτι. Γι’ αυτό το «κάτι» είμαι εδώ.

Και γιατί είναι και οι εποχές που πρέπει να υπερβαίνεις την προσωπικότητα και το εγώ σου. Κάνουμε Μουσική!

Πείτε μας είναι πιο εύκολα σήμερα τα πράγματα για τους μουσικούς;

ΓΠ σήμερα όλα πιο δύσκολα στην Ελλάδα. Η δισκογραφία είχε κατακόρυφη πτώση και διάλυση και πριν από την κρίση! Ειδικά για τα νέα παιδιά.

ΘΤ Για τα παιδιά δεν είναι δύσκολα. Είναι τόσο εύκολο να κάνεις μουσική που είναι πια γελοίο. Τόσο εύκολο που λες τελικά θέλουν να κάνουν μουσική ή κάτι άλλο; Η Μουσική πάντως δεν υπάρχει γιατί υπάρχει η οικονομία. Η Μουσική υπάρχει γιατί κάποιος έχει ανάγκη να τη βγάλει από μέσα του. Είναι πέρα από την κρίση.

Πώς είναι το κοινό σήμερα, και πώς ήταν πριν από εικοσι χρόνια;

ΘΤ. Τα παιδιά δεν έχουν λεφτά να πιούνε μωρέ! Άμα τα βλέπεις όλο το βράδυ με ένα ποτο… Όλοι είναι μέσα στο κεφάλι τους. Το μόνο που φτάνει στ’ αυτιά μου όταν τραγουδάω είναι «ευρώ-ευρώ-ευρώ». Αν δεν είσαι λαϊκός καλλιτέχνης είναι πολύ δύσκολο να τραβήξεις το κοινό. Θέλει πολύ κόπο

ΤΚ Το μόνο που με φοβίζει κάθε φορά που ξεκινάω μια συναυλία είναι αν ο κόσμος θα έχει το θάρρος να εκφράσει τον εαυτό του. Κάποια στιγμή, ακόμη και σε δύσκολες βραδιές ελευθερώνονται. Κι αυτό είναι λυτρωτικό για μένα.
Νομίζω πάντως ότι τα πάντα είναι πιο «κρατημένα», και υπάρχει ανάγκη να απελευθερωθούν. Τους βλέπεις έρχονται γιατί θέλουν… αλλά σαν να έχουν ξεχάσει πώς γίνεται: να χορεύεις, να μη φοβάσαι να σε κρίνουν, να χρησιμοποιείς τις εκφράσεις του προσώπου σου.
Παλιά όλοι χορεύαμε κι όλοι τραγουδούσαμε, τώρα είναι σαν να θέλουμε τον «Ειδικό» να μας βάλει στο δρόμο. Το θεωρώ τραγικό. Μια συναυλία είναι κάτι συμμετοχικό.
Υπάρχει μια καταπίεση, κάτι που βράζει, λόγω της εποχής. Πάντα όμως η ψυχή βρίσκει δρόμους.

ΓΠ Αν μας βλέπουν να είμαστε χαρούμενοι να χορεύουμε και να τραγουδάμε θα βάλουν κι άλλα μέτρα. Υπάρχει μυστική συνεννόηση…
Πέραν της πλάκας ποια είναι η δουλειά του καλλιτέχνη: να δείξει το καλλιτέχνημά του, ή να κάνει τον κόσμο να ξεχνάει τα προβλήματά του; Είναι λίγο μπερδεμένο

ΤΚ Είμαστε σαν τις χύτρες, ανοίγουμε την βαλβδίδα να ανασάνει ο κόσμος!

Οι καλλιτέχνες μετά τη συντομη κουβέντα μας πήγαν για να καταστρώσουν το παζλ της βραδιάς που θα μας παρουσιάσουν! Τραγούδια Μπλε, τραγούδια της Θεοδοσίας, και είπαν ότι μας ετοιμάζουν και εκλπήξεις!

Ετοιμαστείτε για μια ιστορική βραδιά για την μπάντα των Μπλε, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου Piraeus 117 Academy

Οι ΜΠΛΕ ειναι: ο Γιώργος Παπαποστόλου – μουσική, ο Γιώργος Παρώδης – στίχοι, η Τζώρτζια Κεφαλά – φωνή και η Νατάσα Αλεξίου – βιολί

Οι πόρτες ανοίγουν: 20:00

Έναρξη: 21:30

Τηλ 2103608366

Προπώληση εισιτηρίων:

Τα εισιτήρια ορθίων κοστίζουν 10€

Τα εισιτήρια καθημένων αποκλειστικά για τον εξώστη κοστίζουν 14€

Ταμείο

Τα εισιτήρια ορθίων κοστίζουν 12€

Τα εισιτήρια καθημένων αποκλειστικά για τον εξώστη κοστίζουν 14€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

 

(Συνολικές Επισκέψεις 859, 1 επισκέψεις σήμερα)
T-shirt Stories: επίθεση σ' όλα τα μέτωπα
"Μια γαμάτη ιδέα" Science fiction!

mm
About Γιάννης Καφάτος 1721 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες αλλά πήρε πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*