10/06/2023

Θερινά σινεμά: Οι κήποι που μας ταξιδεύουν επιμένουν και μας χρειάζονται!

Θερινά σινεμά

Cineμανία. Πόσο σινεμά αντέχεις να δεις;

Χόρτασέ το μέχρι τα πρωτοβρόχια. 

Τα θερινά της Αθήνας είναι μια μοναδική ευκαιρία να δεις ταινίες, αλλά και να γνωρίσεις γειτονιές της πόλης. 

Νομίζω ότι έχω ταξιδέψει με τις προβολές τους σχεδόν σε όλα του κέντρου και των περιχώρων της Αθήνας.

Αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία είναι το ιστορικό Riviera στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, είναι νωρίς το απόγευμα και η πλαϊνή πόρτα ήταν ανοιχτή. Μια κυρία καθάριζε και κατάβρεχε τα φυτά. Με άφησε να μπω και για λίγο έκλεισα τα μάτια μου και προσπάθησα να θυμηθώ νύχτες, ταινίες, τίτλους, παρέες, την κουβέντα (με διαφωνίες πολύ συχνά) μετά, τα ποτά, το υπόλοιπο ξενύχτι.

Πάντα το σινεμά είναι ένα αποκούμπι. Μόνος ή με παρέα έχει να σου δώσει, να σε στηρίξει, να σε ταξιδέψει, να σε προβληματίσει, να σε διασκεδάσει. 
Το μόνο που χρειάζεται είναι θεατές! Εμάς, εσένα, εμένα, να το μάθουμε στα παιδιά μας.

Επιμένουν τα θερινά χάρη στους ανθρώπους που τα κρατάνε ζωντανά!

Θερινά σινεμά

Γιάννης Καφάτος


mm
About Γιάννης Καφάτος 2083 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*