30/11/2023

Το viewtag πετά και πάλι. Πάνω από ένα ναυάγιο (video)

viewtag πετά και

Το «Mediterranean Sky» ήταν το ένα από τα δύο πλοία των γραμμών «Karageorgis Lines» που γνώρισε μεγάλες δόξες, καθιερώνοντας τη γραμμή Πάτρα – Ανκόνα, τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80. Το αδελφάκι του ήταν ένα πανομοιότυπο πλοίο με το όνομα «Mediterranean Sea».
Και τα δύο πλοία ήταν πολυτελέστατα . Διέθεταν,  καμπίνες λουξ με όλα τα κομφόρ, δύο πισίνες, κομψότατα μπαρ,
Το «Mediterranean Sky» ναυπηγήθηκε το 1953 και, έχοντας αλλάξει τρία ονόματα, παροπλίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘80. Ήταν μάλιστα το πρώτο πλοίο που έκανε το δρομολόγιο Πάτρα – Βενετία, ενώ τους χειμώνες ναυλωνόταν για κρουαζιέρες.
Λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η πλοιοκτήτρια εταιρεία, από το καλοκαίρι του 1996 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1999, ήταν παροπλισμένο στο (παλαιό σήμερα) λιμάνι της Πάτρας, στο Μόλο της Αγίου Νικολάου, ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα το «Ionian Queen».
Μετά από προσπάθειες μηνών και κατόπιν πολλών δικαστηρίων το πλοίο απομακρύνθηκε με έξοδα του τότε Λιμενικού Ταμείου Πάτρας και ρυμουλκήθηκε μέχρι την Ελευσίνα, όπου έως το φθινόπωρο του 2003 έμεινε ντάνα, δεσμευμένο για χρέη της εταιρείας.

Ωστόσο, η χρόνια εγκατάλειψη και μια μεγάλη κακοκαιρία αποφάσισαν για το τέλος του. Το πλοίο πήρε κλίση, έσπευσαν ρυμουλκά και το «έκατσαν» στα αβαθή

 

 

 

 


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*