20/01/2022

10 + 1 παιδικά βιβλία για τις γιορτές


Γεμάτα μαγεία και λύσεις για όλα. Αρκεί να πιστέψεις και όλα μπορούν να συμβούν. Παραμύθια που ανοίγουν μια πόρτα σε άλλους κόσμους. Ιδανικό δώρο για τις γιορτές, τα περισσότερα με κόστος κάτω από δέκα ευρώ. Εμείς διαβάσαμε μερικά για όλες τις ηλικίες και σας προτείνουμε αυτά που ξεχωρίσαμε.

Το μαγικό άγγιγμα», Γιώτα Λιβάνη, εκδόσεις Λιβάνη (ηλικίες 3-6 ετών)
Ένα βιβλίο επίκαιρο, καθώς η ιστορία του είναι χριστουγεννιάτικη! Τι θα απογίνει το μικρό ελαφάκι που τρέμει από την παγωνιά και το φόβο;

Τι και αν είσαι διαφορετικός; Έρχεται μια στιγμή που αλλάζουν όλα. Ένα χάδι, μια τρυφερή αγκαλιά σού δίνει δύναμη. Και όλα φαίνονται μαγικά, καινούργια. Αρκεί να το πιστέψεις!

Εντυπωσιακή είναι και η εικονογράφηση. Ο Αϊ-Βασίλης, το δάσος, οι πιγκουίνοι ζωντανεύουν μοναδικά την ιστορία και εξάπτουν τη φαντασία των μικρών μας φίλων.

«Παπούτσια με φτερά», Μαρία Παπαγιάννη, εκδόσεις Πατάκη (ηλικίες 9-99 ετών)
Τι είναι ουτοπία; Πόσο θα θέλαμε ένα ζευγάρι παπούτσια με φτερά για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα! Η μικρή Ρόζα μεγαλώνει με τον πατέρα της που είναι ψαράς όμως στα κρυφά γράφει ποιήματα. Εξάλλου ο κόσμος μπορεί και να αλλάξει αν ο ποιητής ψαρεύει και ο ψαράς γράφει ποίηση! Στο μαγικό κόσμο της μικρής Ρόζας, στην οδό Μοιρών όπου κατοικεί, δίνονται οι αφορμές ώστε σε καθένα από τα 25 κεφάλαια του βιβλίου να γίνει αναφορά σε κάποιο στίχο ή ποίημα – εξού και οι τίτλοι των κεφαλαίων. Έτσι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της ποίησης και οι γονείς ανακαλύπτουν πάλι τη γοητεία της. Τα «Παπούτσια με φτερά» όμως δεν χτίζουν μόνο μαγικούς κόσμους και θέτουν σε εγρήγορση τη φαντασία, αλλά δημιουργούν και παραμυθένιες εικόνες. Επιτυγχάνουν, κατά τη γνώμη μου, κάτι πολύ πιο σημαντικό: αντιμετωπίζουν την Ελλάδα του σήμερα και τα προβλήματα της καθημερινότητας κατάματα. Η Ρόζα, ένα παιδί με αναπηρία, αγωνίζεται και τα καταφέρνει. Χωρίς ίχνος διδακτισμού και λέγοντας την αλήθεια στα παιδιά με γλώσσα καθημερινή και συνάμα τρυφερή, η Μαρία Παπαγιάννη γράφει μια ιστορία που την κουβαλάς για καιρό.

 

«Ο χιονάνθρωπος και το κορίτσι», Ευγένιος Τριβιζάς, εκδόσεις Κέδρος (ηλικίες 5-12 ετών)
Μια υπέροχη ιστορία του μάγου-παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά που κάνει τη φαντασία των παιδιών να καλπάζει. Μια υπόσχεση που δόθηκε και πρέπει να τηρηθεί ανάμεσα σε ένα κορίτσι και ένα χιονάνθρωπο: να της μείνει πιστός και να μη λιώσει ποτέ. Μέχρι να φτάσει όμως στο κατάλληλο μέρος, οι περιπέτειες και τα ταξίδια του θα συντροφεύουν μοναδικά μικρούς και μεγάλους. Από το κουκούτσι του δαμάσκηνου μέχρι τη φυλακή των πιγκουίνων θα περάσει ο αγαπημένος μας ήρωας και φυσικά θα γνωρίσει τόπους και πλάσματα που θα τον εντυπωσιάσουν – και μαζί με αυτόν και εμάς.

Δείτε και τα υπόλοιπα παιδιά βιβλία εδώ

(Συνολικές Επισκέψεις 293, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Texnes Plus 214 Articles
Το Texnes-plus προέκυψε από τη μεγάλη μας αγάπη, που αγγίζει τα όρια της μανίας, για το θέατρο. Είναι ένας ιστότοπος στον οποίο θα γίνει προσπάθεια να ιδωθούν όλες οι texnes μέσα από την οπτική του θεάτρου. Στόχος η πολύπλευρη και σφαιρική ενημέρωση του κοινού για όλα τα θεατρικά δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*