28/03/2024

T-shirt Stories: Οι δικαστές δείχνουν το δρόμο για το ξεφτίλισμα της Δικαιοσύνης

ξεφτίλισμα

T-shirt Stories: Οι δικαστές δείχνουν το δρόμο για το ξεφτίλισμα της Δικαιοσύνης

Διαβάστε την είδηση για να δείτε πώς και η δικαιοσύνη πρέπει να βγει και να φωνάξει #metoo για τον βιασμό που υφίσταται από αυτούς που έπρεπε να την τιμούν. 
Αλλά επείδη η τιμή έχει μπλέξει με τα …τιμήματα έχουμε αποφάσεις όπως αυτή:

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, ενώ έκριναν κατ΄ αρχήν συνταγματική την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες, έκριναν ως αντισυνταγματική -για το σύνολο των υπόχρεων σε δήλωση πόθεν έσχες (δικαστές, αιρετούς, δημοσιογράφους, εκδότες κλπ)- την υποχρέωση να δηλώνονται τα ποσά πάνω από 15.000 που βρίσκονται εκτός τράπεζας (στρώμα ή θυρίδες).

Το ίδιο και για κινητά περιουσιακά στοιχεία (τιμαλφή, πίνακες κλπ) των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Ειδικά για τους δικαστές με την απόφαση της η Ολομέλεια του ΣτΕ δέχεται πως πρέπει να ελέγχονται οι δηλώσεις πόθεν έσχες μόνο από τους ίδιους αφού έκρινε ότι:

Το 15μελές όργανο το οποίο θα κάνει τον έλεγχο των δηλώσεών τους θα πρέπει να συγκροτείται «τουλάχιστον κατά πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του, από ανώτατους τακτικούς δικαστές, μέλη των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων». Το ίδιο ισχύει και για σύζυγο δικαστικού/ής λειτουργού.

ξεφτίλισμα

 

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ για την απόφαση στο Documento.


mm
About Γιάννης Καφάτος 2242 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*