Αφήστε την Ηριάννα ελεύθερη.
Καταδικάστηκε όπως όλοι γνωρίζουμε λίγο- πολύ σε φυλάκιση δεκατριών ετών χωρίς επαρκή στοιχεία. Η εκτελεστική εξουσία απέδειξε ότι η δικαιοσύνη δεν υφίσταται για πολλούς. Δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη, έχουμε ταξικό πόλεμο. Απέναντι στη θεσμοθετημένη δικαιοσύνη, εμείς εναντιωνόμαστε.

Παρεβρέθηκαμε στη συναυλία για τα δικαστικά έξοδα της Ηριάννας.Άκουσα τον Αγγελάκα και το Θανάση να τραγουδούν ρεμπέτικα, τα απαγορευμένα τραγούδια του τότε. Είδα τους VIC και τους Social waste να μιλάνε για εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Είδα μικρούς και μεγάλους να χοροπηδούν δίπλα μου και σημαίες να υψώνονται με κύριο θέμα την ελευθερία.

Ένώσαμε τη δύναμη. Υπάρχει δύναμη,υπάρχει πάθος!

Άκουσα να αναφέρονται αδικοχαμένες ψυχές ξανά και ξανά.”Ο Παύλος ζει τσακιστε τους Ναζί”.
Άκουσα πολλά συνθήματα αλλά αυτό που έμεινε χαραγμένο στην καρδιά μας και δεν πρόκειται να σβήσει είναι “το πάθος για τη λευτεριά, είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά”, γιατί αρνούμαστε να συνηθίσουμε την Ηριάννα φυλακή.

Είδαμε το μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας να υφίσταται, να χτυπάει σα μια γροθιά αλληλεγγύης. Μια γροθιά από 25.000 ανθρώπους, φορείς και οργανώσεις από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.
Ήμασταν εκεί για να φωνάξουμε μέσα από τη μουσική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Παίρνουμε θέση σ αυτή την αδικία. Φωνές, στίχοι, συνθήματα. Όλα ενώθηκαν για να σπάσουμε τη σιωπή κ το φόβο.

Φωτό: Έρρικα Σκέντι
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017. Θα θυμόμαστε αυτό το βράδυ ως την εναντίωση στην ανθρώπινη βλακεία και κακοήθεια. Σ’ όλο αυτό το φρικτό μεγαλείο που προσπαθεί να περάσει ο φασισμός και η αμάθεια.
Αυτό προσπάθησαν να καταρρίψουν όλοι οι καλλιτέχνες που ένωσαν τις φωνές τους εκεί,την αμάθεια και το φασισμό.
Γιατί είναι βία όλο αυτό που ζούμε. Γιατί εσύ θα άφηνες να υφαρπάξουν δεκατρία χρόνια από τη ζωή σου;
Έγκλα Σκέντι
Οι φωτογραφίες είναι του φωτορεπόρτερ Γιώργου Νικολαΐδη









