27/01/2023

“Αλτσχάιμερ : Μια ιστορία αγάπης” του Michael Horvich – Προβολή και συζήτηση από την Ελληνική ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα (Video)

Michael Horvich

Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “Αλτσχάιμερ : Μια ιστορία αγάπης” του Michael Horvich (που έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 90 διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου αποσπώντας περισσότερα από 30 βραβεία) παρακολουθεί ένα γκέι ζευγάρι, τον Γκρεγκ και τον Μάικλ, στη μάχη τους με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, η οποία εξαλείφει συστηματικά τη μνήμη της 40ετούς σχέσης τους.

Αυτό που αναδύεται από τη συγκινητική αφήγηση είναι η ακλόνητη αγάπη που τους κράτησε ενωμένους σε όλη αυτή τη δοκιμασία, ως οιωνός ελπίδας σε ένα φαινομενικά καταδικασμένο εγχείρημα… (2015 Μικρού μήκους 17 λεπτά, ΛΟΑΤΚΙ). Η ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά την μικρού μήκους ταινία, θα προβληθεί ένα βίντεο 8 λεπτών το οποίο έστειλε ο δημιουργός Michael Horvich, σαν χαιρετισμό αποκλειστικά για την ομάδα μας και την Ελληνική ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Επιπλέον εκεί, εξηγεί βήμα το βήμα την καθημερινότητα της σχέσης του με τον Γκρεγκ μέσα από την νόσο Αλτσχάιμερ, έως και τον θάνατο του.
Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακολουθήσει πάνελ ομιλητών – ομιλητριών όπου μέσα από το δικό τους πρίσμα και επιστήμη θα ανοίξουν το ευαίσθητο κομμάτι της τρίτης ηλικίας στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Στον πάνελ ομιλητών συμμετέχουν:
Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, E.Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια και τη νόσο Alzheimer. Εισήγηση: Πέρα από την άνοια και την νόσο Alzheimer.
Ζωή Αλεξούλη, Zoe Alexouli απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ. Επιπλέον Έχει κάνει σπουδές Υποκριτικής στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Βασίλης Διαμαντόπουλος» στη Θεσσαλονίκη. Το βιβλίο «Παραμύθια για μεγάλα μωρά», το πρώτο βιβλίο με παραμύθια για ανθρώπους με άνοια, είναι η πρώτη απόπειρα έκδοσης δικού της πονήματος. Από το 2013 εργάζεται ως Ψυχολόγος σε πρότυπες Μ.Φ.Η, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στα ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εισήγηση: Σεξουαλικότητα και Τρίτη ηλικία
Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Gregory Vallianatos Γεννήθηκε στην Πλάκα της Αθήνας το 1956. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα, στο Παρίσι στη Βοστώνη και στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στα περισσότερα κανάλια ραδιόφωνα και έντυπα, και ως σύμβουλος μάρκετινγκ σε εταιρείες και πρόσωπα. Αρχαίο μέλος της λοατκι κοινότητας και ακτιβιστής της ελευθερίας. Φιλελεύθερος. Εισήγηση: Μεγαλώνοντας Αδελφή
Στο τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό

Tην βραδιά συντονίζει ο Λάβδας Μιχάλης Μιχάλης Λάβδας (Michail Lavdas)Ψυχολόγος Proud Senior Greece, Γραμμ. ΔΣ ΕΠΑΨΥ, Συνεργάτης Εταιρείας Alzheiner Αθηνών.

Επιπλέον ο κ Φουφουδάκης Ματθαίος , Εκπαιδευτικός μέσης Εκπαίδευσης και διερμηνέας Eλληνικής Nοηματικής γλώσσας έχει αναλάβει την Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα


mm
About Γιάννης Καφάτος 2053 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*