25/09/2023

Ανακαλύψεις που θα μας συνταράξουν το 2016 (το μέλλον είναι …χθες)

Αυτα ειναι καποια απο τα τεχνολογικα επιτευγματα που αγνοουμε. Ειναι ισως ταυτοχρονως και προβλημα αλλα και ανοιγμα νεων ευκαιριων. Με ενα λογο εδω ειναι καποιες απο τις επιλογες που θα κληθουμε να κανουμε λιαν συντομως


Ποιες από τις σημερινές αναδυόμενες τεχνολογίες θα μας λύσουν τεράστια προβλήματα και θα μας ανοίξουν δρόμους που ούτε καν έχουμε φανταστεί; Είναι τεχνολογικά επιτεύγματα ορόσημα, από τον περασμένο χρόνο,αν και τώρα πια οι επιστήμονες βρίσκονται στο στάδιο της πρακτικής εφαρμογής.

Το MIT έφτιαξε μία λίστα με τα τεχνολογικά επιτεύγματα που πρέπει να μάθουμε αμέσως τώρα.

dna
1. Ανοσοποιητικές μηχανές
Γενετικά τροποποιημένα κύτταρα τα οποία θα βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου να παλεύει με επιτυχία ασθένειες των οποίων μέχρι τώρα το αποτέλεσμα της μάχης ήταν προδιαγεγραμμένο. Κύριος στόχος η πλήρης ίαση των καρκινοπαθών αλλά οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι αυτή θα είναι μόνο η αρχή.
Θα είναι διαθέσιμα σε 1 με 2 χρόνια.
dna1
2.Εμφύτευση γονιδίων στα φυτά
Τα ακριβή αυτά γονίδια , που δημιουργούν οι επιστήμονες θα προσφέρουν την δυνατότητα αλλαγής των γονιδίων των φυτών ώστε να δημιουργήσουν αντιστάσεις σε ασθένειες που τα εξαφανίζουν,αλλά και θα τα κάνουν ανθεκτικά στην ξηρασία γεγονός μάλλον ελπιδοφόρο για την ανθρωπότητα.
Θα είναι διαθέσιμα σε 5 με 10 χρόνια.
rocket
3. Επαναχρησιμοποιούμενοι πύραυλοι
Ένα μεγάλο ποσοστό των πυραύλων που εκτοξεύονται στο διάστημα συνήθως καταστρέφεται στο παρθενικό τους ταξίδι. Τώρα μπορούν να κάνουν μια όρθια προσγείωση και ανεφοδιασμό για ένα άλλο ταξίδι, θέτοντας τις βάσεις για μια νέα εποχή στις διαστημικές πτήσεις.
Είναι ήδη διαθέσιμοι.

robot

4. Ρομπότ εκπαιδεύονται από ρομπότ
Για σκεφτείτε τα ρομπότ να μπορούσαν να καταλάβουν περισσότερα πράγματα από μόνα τους και να μοιράζονται αυτή τη γνώση μεταξύ τους;
Θα είναι διαθέσιμα σε 3-5 χρόνια.

 

5.DNA App Store
Είναι στην ουσία ένα online κατάστημα για πληροφορίες σχετικά με τα γονίδιά μαςΑυτό θα κάνει φθηνό και εύκολο να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία αλλά και τις γενετικές μας προδιαθέσεις.
Θα διατίθεται από φέτος.

 

Th


mm
About Έλσα Παπαιωάννου 117 Articles
Είμαι πρώτα απ΄όλα η μάνα της Coco. Δημοσιογράφος κυρίως τηλεοπτική και ραδιοφωνική. Πρίν λίγο διάστημα έγινα και blogger, το καινούργιο μου παιδί είναι το FabToday.net. Μου αρέσει να ανακαλύπτω καινούργιες ιδέες,καινούργια πράγματα και κυρίως δημιουργικούς ανθρώπους. Γελάω εύκολα και δεν αντέχω τη μιζέρια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*