24/04/2024

ΑΝΑΠΗΡΩΕΣ- Oι περιπέτειες μιας απίθανης παρέας – του Γιώργου Σκαρλάτου

ΑΝΑΠΗΡΩΕΣ

Τι είναι οι «Αναπήρωες»;    Μια συγγραφική απόπειρα αποτύπωσης της διαφορετικότητας… με άλλον τρόπο, από τον Γιώργο Σκαρλάτο.
Πρόκειται για ένα εφηβικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστείς εφτά υπερήρωες της ζωής, που γεννήθηκαν ή απέκτησαν στην πορεία της ζωής τους κάποια αναπηρία ή άλλης φύσεως δυσκολία. Ξεδιπλώνοντας τις προσωπικές τους ιστορίες και την πορεία προς την αποδοχή της διαφορετικότητας, μας παρουσιάζουν τις ιδιαίτερες υπερδυνάμεις τους και μας βοηθούν να ανακαλύψουμε αυτή που κρύβουμε μέσα μας …

Τι άραγε αποτελεί δύναμη και τι αδυναμία στους ανθρώπους; Κι αν εμφανίζονται εμπόδια στο δρόμο μας, όπως η αναπηρία ή άλλες δυσκολίες, κατά πόσο αυτά μας βοηθούν να εξελιχθούμε και να ανακαλύψουμε τις πραγματικές μας δυνάμεις ή υπερδυνάμεις;

Τα σκίτσα στις σελίδες του βιβλίου είναι της Έλενας Λεώνη – Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ηδύφωνο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Γιώργος Σκαρλάτος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια παραθαλάσσια πόλη της Αττικής, τη Ραφήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη γενική αγωγή ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επί χρόνια υπήρξε πρωταθλητής σε αγωνίσματα στίβου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρία και συγκεκριμένα στο άλμα εις μήκος και στον δρόμο 100 μέτρων. Στην καθημερινότητά του συνηθίζει να αντιμετωπίζει τις κακοτοπιές με χιούμορ και αισιοδοξία και να εντοπίζει πάντοτε τη θετική πλευρά των γεγονότων.

Το παρόν βιβλίο αποτελεί την πρώτη του συγγραφική απόπειρα αποτύπωσης της διαφορετικότητας… με άλλον τρόπο.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*