απλήρωτοι του Mega

Οι απλήρωτοι του Mega έξω από τη Motor Oil έχουν πολύ κόσμο στο πλευρό τους

Απλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μαγαζάτορες, Συνεταιρισμοί, Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Σύλλογοι και ομάδες πολιτών στέκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων του Mega που πραγματοποιούν διαμαρτυρία διαρκείας σε αντίσκηνα έξω από τη Motor Oil, διεκδικώντας δεδουλευμένα 17 μηνών και τις αποζημιώσεις τους, μετά την απόφαση των μετόχων να «αποδράσουν» από τις υποχρεώσεις τους.

Καθημερινά οι εργαζόμενοι του Mega που μένουν σε βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο έξω από τη Motor Oil, δέχονται τις ζεστές κουβέντες του κόσμου αλλά και… σπιτικές τυρόπιτες, κουλουράκια από το φούρνο, ζεστά ταψιά φαγητό, «πεσκέσια» από τη Νάξο, ένα καραφάκι τσικουδιά για το κρύο, μπουκάλες υγραερίου για τη σόμπα (από την ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ) και ό,τι άλλο μπορεί να δείξει την αλληλεγγύη των ανθρώπων προς εργαζόμενους που διεκδικούν το απλό και ξεκάθαρο δίκαιο τους: να πληρωθούν για τους μήνες που εργάστηκαν.

Ακολουθούν μερικές από τις ανακοινώσεις υποστήριξης που έχουν βγάλει μέχρι σήμερα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σύλλογοι υπέρ του αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων του Mega στα αντίσκηνα της Motor Oil…  

 

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, 12/02/2018

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα που δίνουν τα τελευταία δύο χρόνια οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, διεκδικώντας το αυτονόητο, αφού εδώ και 18 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Τον αγώνα για τα αυτονόητα, για την αξιοπρέπεια, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, για την ίδια τους τη ζωή, τον δίνουν καθημερινά μέσα στο κτήριο του σταθμού στη Μεσογείων, κρατώντας το MEGA ανοιχτό, και κατασκηνώνοντας τις τελευταίες ημέρες έξω από το κτήριο της MOTOR OIL στην Κηφισίας, ιδιοκτησίας ενός εκ των μεγαλομετόχων.

Με τις καρδιές τους γεμάτες ελπίδα, και παρά τις άδειες τσέπες τους, συνεχίζουν να κρατούν το MEGA ζωντανό γεμίζοντας τους λογαριασμούς του σταθμού με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το ΕΚΑ καλεί την Κυβέρνηση και τους ισχυρούς μετόχους να δώσουν ένα τέλος στον εμπαιγμό των συναδέλφων εργαζομένων στο MEGA. Οι ανθρώπινες αντοχές έχουν όρια όπως και η αδιαφορία. Κρίνεται η επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, και στον αγώνα αυτόν το ΕΚΑ είναι συμπαραστάτης.

 

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, οι οποίοι απλήρωτοι εδώ και 17 μήνες δίνουν έναν πρωτοφανή αγώνα προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο τηλεοπτικός σταθμός και να μπει ένα τέλος στην πολύμηνη εργασιακή τους ομηρία.

Μόνο ερωτήματα προκαλεί η στάση των βαθύπλουτων ιδιοκτητών της επιχείρησης που από τη μία πλευρά αποπληρώνουν τα δάνεια τους με τη λειτουργία του σταθμού και από την άλλη αφήνουν στην αβεβαιότητα τους 420 εργαζόμενους, οδηγώντας τους ίδιους και τις οικογένειες τους στην απόγνωση.

Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και όπως και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.) ζητά την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση της Τηλέτυπος ΑΕ και των μετόχων της για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

 

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, 22-2-2018

(…) Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και δεν ανεχόμαστε να επιβιώνουν και να κερδοσκοπούν τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι να είναι τα συνήθη θύματα των παιχνιδιών των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι μέτοχοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και τώρα και να αποπληρώσουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων άμεσα.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να δοθεί τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Η δικαιοσύνη οφείλει να αναζητήσει τους υπευθύνους και να λογοδοτήσουν για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας.

Καλούμε τα σωματεία μέλη του ΕΚΠ να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων του MEGA για τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Πειραιά να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους του MEGA και να στηρίξουν μαζικά με την παρουσία τους την κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της MOTOR OIL.

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ) 9/02/2018

9 μερόνυχτα οι εργαζόμενοι του MEGA  έχουν κατασκηνώσει στην Κηφισίας, έξω από τα γραφεία του ενός από τους τρεις μεγαλομετόχους. Είναι εκεί και θα συνεχίσουν να είναι, διεκδικώντας το αυτονόητο για τα δεδουλευμένα τους και τα δικαιώματά τους, αφού είναι απλήρωτοι 17 μήνες και πλέον.

Στον αγώνα ζωής, επαγγελματισμού και αξιοπρέπειας, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΤΙΤΑ στέκονται στο πλευρό τους.

Ο αγώνας τους επί 23 μήνες, κρατώντας το MEGA ανοιχτό και φέρνοντας περίπου 60 εκατομμύρια στο MEGA, αφήνει ασυγκίνητους τους μετόχους και όχι μόνο.

Οι μέτοχοι το «παίζουν» αμέτοχοι, με διάφορες δικαιολογίες δεν κατέθεσαν πρόταση για αδειοδότηση και αφήνουν οικογένειες ολόκληρες και ανθρώπους που στήριξαν το MEGA επί 30 χρόνια περίπου, να λιμοκτονούν και να ζητιανεύουν τα δικαιώματά τους.

Ως εδώ !

Η αδιαφορία και η αναλγησία έχουν όρια. Οι αντοχές έχουν εξαντληθεί πλέον και σε πολλές περιπτώσεις, οι καταστάσεις γίνονται μη αναστρέψιμες.

Πριν θρηνήσουμε θύματα, καλούμε τους μετόχους και τις τράπεζες να δώσουν άμεση λύση και να πληρώσουν σε αυτούς τους εργαζόμενους  τα χρήματα που τους οφείλουν. Μην ξεχνάμε ότι οι ίδιοι μέτοχοι έχουν στην ιδιοκτησία τους και άλλα ΜΜΕ.

Καλούμε τους εισαγγελείς να κινηθούν άμεσα για το μεγάλο δράμα που εκτυλίσσεται σε αυτούς τους εργαζόμενους και στη συνεχόμενη παραβίαση των νόμων.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ να είναι αρωγοί για το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Α. Νεφελούδη να εξετάσει άμεσα την παροχή μιας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, που είναι απαραίτητη για την επιβίωση των εργαζομένων και των οικογένειών τους.

Επίσης καλούμε τoν Υπουργό Οικονομικών να εγκρίνει επιτέλους τις απαραίτητες προσλήψεις για την ΕΡΤ, που εδώ και ένα χρόνο έχει δεσμευθεί η Κυβέρνηση, ώστε κάποιοι από τους συναδέλφους αυτούς να προσληφθούν στην ΕΡΤ.

Το θέμα των συναδέλφων μας και του κλάδου γενικότερα αποκρύπτεται και αποσιωπάται από όλα τα ΜΜΕ πλην της ΕΡΤ που έχει κάνει ρεπορτάζ και αυτή τη στήριξη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν αναγνωρίσει.

Όμως, το χρέος της ΕΡΤ απέναντι στην κοινωνία και στους συναδέλφους δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στα ρεπορτάζ. Ζητούμε και πρέπει να δώσει περισσότερο χρόνο και χώρο και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση για να αναδειχθεί το θέμα των συναδέλφων μας, καθώς και κάθε άλλης ομάδας που δεινοπαθεί και «κατακρεουργείται» από ανάλγητους μετόχους και «αφεντικά» που μέχρι σήμερα συντηρούσαν τις επιχειρήσεις τους με θαλασσοδάνεια σε βάρος του λαού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ευνομούμενη πολιτεία, που τα δικαιώματα των εργαζομένων που με αίμα έχουν κατακτηθεί δεν θα καταπατώνται και δεν θα στραγγαλίζονται.

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α) 22/02/2018

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας επισκέφτηκε χτες την κατασκήνωση των εργαζομένων έξω από τα κτήρια της Motor Oil, ιδιοκτησίας του μεγαλύτερου μετόχου του Mega.

Με την παρουσία μας εκεί εκφράσαμε έμπρακτα την αμέριστη  υποστήριξή μας στον δίκαιο αγώνα τους που στόχο έχει την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τους.

Είναι απαράδεκτο σε μια δημοκρατική χώρα τα μεν πολιτικοοικονομικά συμφέροντα να επιβιώνουν, οι δε εργαζόμενοι και οι οικογένειές του να μετατρέπονται μονίμως σε θύματα των επιχειρηματικών παιχνιδιών.

Καλούμε λοιπόν τους ιδιοκτήτες του Mega να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στους εργαζομένους τους.

Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας να  παρέμβουν άμεσα, να σταματήσουν να αγνοούν το πρόβλημα και να μεσολαβήσουν επιτέλους για να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων.  Είναι χρέος της Κυβέρνησης να βάλει ένα τέλος στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών που έχουν επιβάλλει στο χώρο της εργασίας κανόνες ζούγκλας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος θα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία την εξέλιξη των γεγονότων και θα εξακολουθήσει να στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στο Mega.

 

Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α), 12/02/2018

Πριν από λίγες μέρες ο βασικός μέτοχος του MEGA κύριος Γ. Βαρδινογιάννης, με μία ανακοίνωση που σύμφωνα με δημοσιεύματα έφυγε από το γραφείο τύπου του STAR(?)  έκανε γνωστό πως αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και καλεί τις τράπεζες να ακολουθήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Τη μόνη υποχρέωση που θεωρεί πως έχει απέναντι στους 420 εργαζόμενους είναι η καταβολή ενός μισθού από τα δεδουλευμένα τους. Για τους 16 υπόλοιπους μισθούς απλά… καλεί τους άλλους μετόχους, νέους ή παλιούς, να ανταποκριθούν.

Δηλαδή με λίγα λόγια ο άνθρωπος που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην εταιρία, με μια… «μανατζερίστικη αριθμητική» που δικαιολογεί και την προέλευση της ανακοίνωσης (STAR), πετάει λίγα ψίχουλα στους εργαζόμενους και θεωρεί πως είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Όταν μάλιστα είχε πάρει την πρωτοβουλία και δυο χρόνια τώρα καλλιεργούσε προσδοκίες στους ταλαιπωρημένους εργαζόμενους. Την τελευταία στιγμή όμως κι ενώ η συμφωνία με τις τράπεζες για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα ήταν γεγονός, έκανε πίσω με την δικαιολογία πως οι ενδιαφερόμενοι για τις τηλεοπτικές άδειες θα ήταν 8.

Και όταν η ίδια η πραγματικότητα τον διέψευσε η επόμενη δικαιολογία ήταν πως  το Ε.Σ.Ρ.  δεν απάντησε πως δεν θα ρίξει το σήμα  του καναλιού. Την στιγμή μάλιστα που το Ε.Σ.Ρ εδώ και μήνες έχει αφήσει το κανάλι να εκπέμπει.  Άραγε αν δεν πέσει το σήμα στις 26 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει άλλη δικαιολογία;;

Η πραγματικότητα όμως βρίσκεται αλλού. Το ότι δεν προχώρησε η συμφωνία με τις τράπεζες που θα ξανάνοιγε το κανάλι ήταν απόφαση των μετόχων άρα και του κυρίου Γ. Βαρδινογιάννη. Ίσως να μην τα βρήκαν τελικά μεταξύ τους. Ίσως και να μην είχαν ποτέ τη διάθεση να τα βρουν και να τους βόλευε η απλήρωτη εργασία των συναδέλφων μας καθώς από τα έσοδα των διαφημίσεων μειώνονταν τα δάνειά τους. Όπως και να έχει όμως είναι αδιανόητο να υπολογίζει το μερίδιο του (και μάλιστα μόλις 1 μισθό!!!) και να πετάει μπαλάκι τους εργαζόμενους σε άλλους μετόχους που δεν υπάρχουν πια στην εταιρία.

Κύριε Βαρδινογιάννη.

Είστε αυτός που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Τηλέτυπος. Άρα είστε ο πρώτος και κύριος υπεύθυνος για την εξόφληση των νόμιμων αποδοχών των εργαζομένων. Αν τώρα οι άλλοι μέτοχοι δεν θέλουν να ανταποκριθούν ή απορρίπτουν την όποια «μανατζερίστικη αριθμητική» είναι δικό σας πρόβλημα και όχι του απλού εργαζόμενου.

Εκτός όμως από τις νόμιμες αποδοχές υπάρχουν και οι ηθικές. Και δεν είναι άλλες από τις αποζημιώσεις των ανθρώπων που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το κανάλι όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και τα χρόνια της ανέχειας και της εξαθλίωσης.

Αυτές λογικά θα έπρεπε να είναι πιο σημαντικές για εσάς σύμφωνα με την εικόνα που δείχνει η οικογένειά σας στην κοινωνία. Εκτός αν κάποια άλλη «μανατζερίστικη αριθμητική» δεν σας κάνει να το βλέπετε.

Υ.Γ.

Επειδή αυτόν τον νέο κλάδο των μαθηματικών, προερχόμενο από κανάλι που εδρεύει στην Κηφισιά τον γνωρίζουμε πια καλά προειδοποιούμε άπαντες για το τι επιτάσσει. Η νόμιμη διαδικασία των τραπεζών που καλεί ο βασικός μέτοχος να ακολουθηθεί είναι η πτώχευση. Έτσι πετάγονται στον καλάθι των αχρήστων ΟΛΑ τα χρέη (δάνεια, δεδουλευμένα, προμηθευτές κ.λ.π.) και πλειστηριάζονται τα περιουσιακά στοιχεία της  εταιρείας. Στον επικείμενο πλειστηριασμό το όνομα του σταθμού και η ταινιοθήκη είναι διαθέσιμα. Όπως και πολύ δελεαστικό είναι να ξεφορτωθείς εργαζόμενους με δικαιώματα πολλών ετών και να τους αντικαταστήσεις με νέους, με μόνο δικαίωμα του μισθούς… πείνας.  Όσο για τα εμπόδια της νομοθεσίας;;  Αυτά αποφεύγονται με διάφορα τερτίπια.

Η Κυβέρνηση ακούει;;

 

Ένωση Τεχνικών Ημερησίου & Περιοδικού Τύπου Αθηνών (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α) 23/02/2018

Με συμπληρωμένο το 20ήμερο παραμονής έξω από το προπύργιο του μεγαλομετόχου του Μεγάλου Καναλιού, οι αποφασισμένοι συνάδελφοί μας δίνουν τον ωραίο αγώνα τους για Αξιοπρέπεια και Επιβίωση. Έναν αγώνα που περνάει ανάμεσα στις συμπληγάδες των συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλομετόχων και εκκωφαντικής αδιαφορίας του κρατικού παράγοντα.

Συνάδελφοι,

Σε κάθε περίπτωση η ΕΤΗΠΤΑ θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σας και θα κάνει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να υπάρξει δημοσιοποίηση και ευαισθητοποίηση όλων όσοι είναι σε θέση να δώσουν ώθηση στα δίκαια αιτήματά σας.

Ο αγώνας σας είναι και αγώνας μας.

Είμαστε σίγουροι ότι τελικά εσείς θα είστε οι νικητές.

 

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, 16/02/2018

Κλείνουν πια δεκαπέντε ημέρες από τότε που οι εργαζόμενοι του MEGA ξεκίνησαν την δίκαιη διαμαρτυρία τους έξω από τα γραφεία της MOTOR OIL στο Μαρούσι.

Περάσαμε από εκεί και διαπιστώσαμε  τις ομοιότητες με την περίπτωση του Βήμα FM. Κόσμος πολύς και με αγωνιστικό παλμό παρά την πολύμηνη ταλαιπωρία τους. Στην μεγάλη πλειοψηφία τους ήταν οι εργαζόμενοι τεχνικοί του καναλιού.

Ήρθε η ώρα μέσα στις αποκριές να πέσουν οι μάσκες. Χωρίς να θέλουμε να διαχωρίσουμε τους εργαζόμενους δημιουργώντας κάθε είδους αυτοματισμούς δεν γίνεται να μην σχολιαστεί η παντελής απουσία των Σωματείων εκτός της ΕΤΙΤΑ. Καμία έκπληξη για εμάς αφού το ίδιο έγινε και στην περίπτωση του Βήμα FM. Πλήρης απουσία και απαξίωση του ζητήματος μέχρι παρεξηγήσεως. Και βέβαια και εδώ Μαρινάκης εκτός του Βαρδινογιάννη και του Σαββίδη (ή τέλος πάντως της διάδοχης κατάστασης αυτού). Όποια μηντιακή πέτρα και να σηκώσεις τον τελευταίο χρόνο βρίσκεις το όνομά του. Ποια Βενεζουέλα και ποια Κολομβία. Ωχριούν μπροστά στην Ελλάδα της NOVARTIS.

Είναι πράγματι λυπηρό η αφρόκρεμα της επιχειρηματικής ζωής της πατρίδας μας σε αυτή την συγκυρία να κρατά τέτοια ανάλγητη στάση. Κύριοι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες, τι θα τα κάνετε τα εκατομμύρια σας; Νομίζετε πως υπάρχει τρόπος να τα πάρετε μαζί σας; Καταφεύγουμε στην μεταφυσική γιατί η στάση σας είναι ανεξήγητη ή μήπως όχι;

Για δείτε εδώ μία εξήγηση : Πρόκειται για «επιμόρφωση» προσωπικού ώστε να πάψει να αγωνίζεται, να διεκδικεί, μόνο να ευχαριστεί τον εργοδότη για όσα αποφασίζει αυτός  να του δώσει, να αρκείται στα ολίγα! Δεν βλέπεις τι γίνεται με όσους αποδέχονται τα παραπάνω; Δουλεύουν! Μπορεί για πεντακόσια ευρώ αλλά τα καταφέρνουν με αυτά, «Σ’ ευχαριστώ, Ω! Εταιρία» τραγουδούσε κάποτε προφητικά ο κ. Σαββόπουλος.

Το πρόβλημά σας όμως θα είναι πάντα αυτοί που διαφοροποιούνται γιατί σκέφτονται, διαβάζουν και τους αρέσει να πράττουν. Πάντα θα είναι εκεί, έξω από την κάθε MOTOR OIL!

 

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, δημοτική παράταξη Δήμου Αμαρουσίου 20/02/2018

Τους εργαζόμενους του ΜEGA που έχουν εγκατασταθεί εδώ και τρεις εβδομάδες μπροστά από τα γραφεία της MOTOR OIL στο Μαρούσι επί της λεωφόρου Κηφισίας, επισκέφθηκε την Τρίτη 20-2-2018 αντιπροσωπεία της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, αποτελούμενη από τον επικεφαλής και δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου Λ. Μαγιάκη και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Δ. Δαβή και Χρ. Κιτσάκη.

Ως γνωστόν η ΜΟΤΟR OIL είναι συμφερόντων Βαρδινογιάννη που είναι και ο κύριος μέτοχος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, στην οποία ανήκει το κανάλι MEGA.

Ο αγώνας των 420 εργαζομένων για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, αφού παραμένουν απλήρωτοι για 17 μήνες, είναι δίκαιος. Τα δικαιώματα τους δεν μπορεί να γίνουν βορά στα επιχειρηματικά και πολιτικά παιχνίδια μεταξύ των μετόχων του MEGA, των Τραπεζών και της Κυβέρνησης που μπροστά στο πρόβλημα «νίπτει τας χείρας της».

Οι εργαζόμενοι του MEGA δήλωσαν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, μέχρι τη δικαίωση τους. Τόνισαν ακόμα ότι, κατά το διάστημα που δεν έχουν πληρωθεί για την εργασία τους, τα έσοδα του καναλιού από τις διαφημίσεις ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα τους.

 

Π.Α.Μ.Ε Τύπου και ΜΜΕ 20/02/2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ εκφράζει την συμπάραστασή του και συμμερίζεται απολύτως την δίκαιη οργή και… αγανάκτηση των εργαζομένων του Mega που παραμένουν για ενάμισι χρόνο απλήρωτοι. Παλιοί και νέοι ιδιοκτήτες της εταιρίας «Τηλέτυπος» είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτες μερικών από τους μεγαλύτερους κερδοφόρους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας. Δεν οφείλουν στους εργαζόμενους μόνο τα δεδουλευμένα που είναι πολλά, αλλά βρίσκονται στον αέρα όλα τους τα εργασιακά δικαιώματα με ευθύνη των ιδιοκτητών του σταθμού και της κυβέρνησης.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί ακόμα μια φορά τους εργαζόμενους του Mega να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής και τις αρνητικότατες συνέπειες για τους ίδιους.

Οπως είχε τονίσει σε ανακοινώσεις και σε τοποθετήσεις στις συνελεύσεις των εργαζομένων, το πρώτο αίτημα που είναι και παραμένει ανοιχτό είναι η πλήρης καταβολή του συνόλου των οφειλομένων σε αυτούς. Ταυτόχρονα κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και όλα τα δικαιώματα που πηγάζουν από την πολύχρονη εργασιακή σχέση τους με την εταιρία ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού.

Το αίτημα της πλήρους καταβολής του συνόλου των οφειλομένων σε αυτούς, αλλά και η πλήρης διασφάλιση όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από την εξέλιξη που θα έχει το Mega πρέπει να το διεκδικήσουν αγωνιστικά οι εργαζόμενου από τους ιδιοκτήτες-καπιταλιστές και σε αυτό επίσης εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη δική τους αλληλεγγύη, οργανωμένα, αγωνιστικά.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ είχε προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε εμπλοκή τους, μέσω «διαβουλεύσεων», «επιτροπών» και «απεσταλμένων» στην κατεύθυνση «εξασφάλισης της λειτουργίας του σταθμού» που άφηνε στην άκρη τις διεκδικήσεις τους και στο απυρόβλητο τα αφεντικά και την κυβέρνηση, θα ήταν αναποτελεσματική και αδιέξοδη. Θα τους έμπλεκε στον ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό και θα απέβαινε ολέθρια γι’ αυτούς. Γιατί ακόμα και αν «εξασφαλιζόταν η λειτουργία του σταθμού», αυτή θα πατούσε πάνω σε μειωμένους μισθούς και τσακισμένα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αντάμα με κυβέρνηση και εργοδοσία πηγαίνει και ο εργοδοτικός-κυβερνητικός μηχανισμός, πλέον, της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που «καλεί τους μετόχους, τις τράπεζες και την κυβέρνηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να καταβάλουν τα οφειλόμενα 17 μηνών στους εργαζόμενους και με καλή θέληση να επιλύσουν το πρόβλημα», αντί να οργανώνει κινητοποιήσεις και αγωνιστική αλληλεγγύη. Ας σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Η αλήθεια είναι πως οι μέτοχοι, οι τράπεζες και η κυβέρνηση «στέκονται στο ύψος των δικών τους περιστάσεων» που γι’ αυτούς είναι η θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών τους ομίλων, της ανταγωνιστικότητας και της αναπαραγωγής του κεφαλαίου τους και όχι οι ανάγκες των εργαζομένων. Από την στιγμή που τα ΜΜΕ αποτελούν τμήματα μονοπωλιακών ομίλων, η συνέχεια ή η διακοπή της λειτουργίας τους, η επένδυση σε αυτά ή η στροφή του κεφαλαίου σε άλλες δραστηριότητες, γίνεται με μόνο κριτήριο την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί ακόμα μια φορά όλους τους εργαζόμενους του Mega να διεκδικήσουν αγωνιστικά όλα τους τα δικαιώματα από κυβέρνηση και αφεντικά. Καλεί τους εργαζόμενους ολόκληρου του Κλάδου, ανεξαρτήτως ειδικότητας, να εκφράσουν αγωνιστικά την αλληλεγγύη τους. Ενόψει δε και της μάχης για τις ΣΣΕ να πάρουν την υπόθεση της διεκδίκησης τους στα χέρια τους κόντρα στη λογική του «κοινωνικοεταιρισμού» των δυνάμεων του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, να συνταχθούν αγωνιστικά με τους άλλους εργαζόμενους που παλεύουν και διεκδικούν αντί να αφήνονται στο «έλεος» αφεντικών και κυβέρνησης..

 

Λαϊκή Ενότητα, 21/2/2018

Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα 17 μηνών των εργαζομένων του MEGA

Ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, επισκέφτηκε τους απλήρωτους εργαζόμενους του MEGA, που έχουν κατασκηνώσει εδώ και 20 ημέρες έξω από τα γραφεία του ομίλου της MOTOR OIL, ιδιοκτησίας ενός εκ των μεγαλομετόχων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., που ανήκει το MEGA, Γ. Βαρδινογιάννη, διεκδικώντας τους δεδουλευμένους μισθούς των 17 μηνών.

Ο Δ. Στρατούλης ανέφερε στους εργαζόμενους του MEGA, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Σας μεταφέρω την πλήρη πολιτική στήριξη και αλληλεγγύη της Λαϊκής Ενότητας στο αίτημά σας για άμεση πληρωμή από τους μεγαλομετόχους του MEGA των δεδουλευμένων σας, των 17 μηνών απλήρωτης εργασίας σας.

Είναι απαράδεκτο και εξωφρενικό οι μεγαλομέτοχοι συνιδιοκτήτες του MEGA (Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Σαββίδης) να πετάνε ο ένας το μπαλάκι στον άλλο και να αφήνουν τους 420 εργαζόμενους τους MEGA απλήρωτους για 17 μήνες και σε άμεσο κίνδυνο ανεργίας, αφού το κανάλι κινδυνεύει με λουκέτο στις 27 Φλεβάρη, επειδή οι συνιδιοκτήτες του δεν κατέθεσαν αίτηση αδειοδότησής του.

Είναι, επίσης, απαράδεκτο που από τη μία η πολιτική σκοπιμότητα κυβέρνησης – τραπεζών και από την άλλη τα επιχειρηματικά παιχνίδια των μετόχων – καναλαρχών του MEGA έχουν φέρει σε οικονομική εξαθλίωση, απόγνωση και απελπισία τους εκατοντάδες εργαζόμενους του MEGA, που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εργασία τους.

Καλούμε την κυβέρνηση και ιδιαίτερα την Υπουργό Εργασίας να σταματήσουν να κάνουν τον τροχονόμο στις αυθαιρεσίες μεθοδεύσεις των μεγαλομετόχων ιδιοκτητών του MEGA και να διασφαλίσουν την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την πληρωμή των δεδουλευμένων των 420 εργαζομένων του MEGA».

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ 15/02/2018

Συμπαράσταση στους απλήρωτους εργαζόμενους του MEGA

Ως τηλεθεατές γνωρίζουμε το mega από την Τρέμη, τον Πρετεντέρη…κλπ κλπ και έχουμε κρατήσει αποστάσεις από τα γεγονότα.

Ως γονείς και ως πολίτες είμαστε μέρος των γεγονότων, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τον χρόνιο εμπαιγμό, την επίθεση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο σύνολο των δικαιωμάτων τους και έχει φέρει τις οικογένειές τους στα όρια της επιβίωσης.

Οι 420 επί 17 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA είναι ο Γιώργος , η Χριστίνα, η Μαρία, ο Άγγελος, είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν πίσω από τις κάμερες κι είναι γονείς που έχουν να πληρώσουν δόσεις και φροντιστήρια, μέλη συλλόγων γονέων και τα παιδιά τους είναι μαθητές στα σχολεία μας.

Η Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συμπολίτες μας και μέλη των συλλόγων μας, στηρίζει τα δίκαια αιτήματά των εργαζομένων στο mega για άμεση πληρωμή δεδουλευμένων αποζημιώσεων και ασφαλιστικών εισφορών.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους εργαζόμενους γονείς που διαχρονικά, με τον ένα ή τον άλλο εργοδότη, νιώθουν οδυνηρά στην ζωή τους τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται από παλιές και νέες κυβερνήσεις και που στόχο έχουν όχι την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών αλλά την εξασφάλιση των κερδών των λίγων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ροδοπούλου Κατερίνα, Καραγεώργου Πολυξένη

Ρεπορτάζ και φωτογραφία από το Postmodern

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top