19/05/2024

Η Apple …την άκουσε


Στο ετήσιο ενημερωτικό event της, η Apple ανακοίνωσε πολλά μεγάλα πράγματα για το άμεσο μέλλον: νέες λειτουργίες με τη κάμερα, πιο φανταχτερά τηλέφωνα, την επίσημη εφαρμογή Super Mario και την αντικατάσταση των κανονικών ακουστικών στο iPhone 7 με τα AirPods, τα νέα ασύρματα ακουστικά της Apple.

Το τελευταίο κομμάτι βέβαια, ίσως να είναι η χειρότερη επένδυση της εταιρείας. Ορίστε μερικοί λόγοι:

 

1) Θα τα χάσεις κατευθείαν.

apple-airpod-01viewtag

 

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι από εμάς, χάνουμε τα ήδη υπάρχοντα ακουστικά μας τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και συνδέονται με το κινητό σου με ένα μακρύ άσπρο καλώδιο για….εμφανείς λόγους. Αφαιρέστε το καλώδιο, και έχετε τα AirPods. Που σημαίνει ότι μπορεί να χάσετε έστω ΈΝΑ από αυτά (που πολύ πιθανό είναι να σας συμβεί).

Ακόμα και όταν τα βάζετε και τα δύο στο ίδιο σημείο, σε μια στιγμή αφηρημάδας θα σας είναι ακόμα πιο δύσκολο να τα βρείτε αφού ένα γιγάντιο άσπρο καλώδιο δεν θα ξεχωρίζει πλέον.

 

2) Θα τελειώνει η μπαταρία όταν τα χρειάζεστε.

Η Apple υποστηρίζει ότι τα AirPods αντέχουν μέχρι 5 ώρες συνεχόμενης χρήσης. Που σημαίνει ότι θα είναι 3-4 το πολύ αν κρίνουμε από τις μπαταρίες της μέχρι τώρα. 5 ώρες….δεν είναι αρκετές. Αν είσαι σε μια πολύωρη πτήση, ή σε μια δουλειά που απαιτεί συνεχώς τηλεφωνήματα την πάτησες. Ακόμα και να πας γυμναστήριο. ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥ ΝΗ ΘΙΣΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΙΖΕΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ.

 

3) Είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ για κάτι που μπορεί να σπάσει ή να χαθεί εύκολα.

140 ευρώ; Πληρώνω 10 ευρώ για να αγοράσω ακουστικά, κυρίως γιατί ξέρω ότι είναι φτηνά και μπορεί να χρειαστεί να τα αντικαταστήσω. Το να πληρώσω 14 φορές παραπάνω για κάτι που μπορεί να χάσω τόσο εύκολα δεν μου φαίνεται σωστή επένδυση.

 

4) Είναι πιο άσχημα απ' τα κανονικά ακουστικά.

apple-airpod-02-viewtag

 

Τα ενσύρματα ακουστικά φαίνονται κάπως αστεία έτσι κι αλλιώς. Μικροσκοπικά πράγματα χωμένα στο αυτί σου. Τουλάχιστον όμως δεν φαίνομαι σαν τον Ben Stiller στη ταινία There's Something About Mary.

apple-airpod-03-viewtag

 

Apple Event:


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*