24/02/2024

Athens Cannabis Expo 2018 – Rick Simpson, πιο διάσημος ακτιβιστής για την ιατρική κάνναβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Video)

διάσημος ακτιβιστής

Είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με τον αγώνα για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης ίσως όσο κανένας άλλος. Ο λόγος για τον Rick Simpson, τον εμβληματικό Καναδό ακτιβιστή που νίκησε τον καρκίνο με την κάνναβη και στη συνέχεια βοήθησε άλλους 5.000 ασθενείς να ξεπεράσουν το πρόβλημα τους.
Ο Rick Simpson θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος της Athens Cannabis Expo 2018, διοργανώνεται από τις 12 έως και τις 14 Ιανουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, προκειμένου να δώσει μία εμπνευσμένη ομιλία στους επισκέπτες της.

Ο Simpson εργάζονταν το 1997 ως μηχανικός σε μια ιδιαίτερα επιβαρυντική για την υγεία του θέση σε ένα νοσοκομείο του Καναδά, για την ακρίβεια σε ένα δωμάτιο με αναθυμιάσεις που δεν αερίζονταν καλά. Ένα ατύχημα του δημιούργησε αρκετά προβλήματα υγείας και είχε ως αποτέλεσμα διαρκείς ζαλάδες και ένα «βούισμα» στα αυτιά. Την εποχή εκείνη είδε ένα ντοκιμαντέρ για τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης και αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει ως θεραπευτικό μέσο για τις εμβοές που τον βασάνιζαν. Ο γιατρός του αρνήθηκε να συμπράξει στην προσπάθειά του αυτή. Εκείνος όμως αποφάσισε με δική του ευθύνη να χρησιμοποιήσει κάνναβη, με την οποία είδε σημαντική βελτίωση.
Το 2003, υπέστη ένα νέο πλήγμα στην υγεία του. Κάποιες ύποπτες ανωμαλίες εμφανίστηκαν στον ώμο του, που όπως αποδείχτηκαν ήταν μια μορφή καρκίνου του δέρματος. Τότε αποφάσισε να στραφεί και πάλι στις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης και κάνοντας χρήση λαδιού κάνναβης , είδε θαυμαστά αποτελέσματα καθώς τα καρκινώματα εξαφανίστηκαν.
Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε να καλλιεργεί τα δικά του φυτά για να συνεχίσει τη θεραπεία του και να σταθεροποιήσει τα αποτελέσματά της, και προχώρησε μάλιστα και στην πρόταση συγκεκριμένης δοσολογίας η οποία είναι γνωστή ως Το Λάδι Ρικ Σίμσον (Rick Simpson Oil ή RSO).
Το λάδι κάνναβης από τα φυτά του το πρόσφερε δωρεάν σε περισσότερους από 5.000 ασθενείς, δίνοντας έναν αγώνα που οδήγησε στη δίωξη του και τη σύλληψη του, πριν ο Καναδάς νομιμοποιήσει την ιατρική κάνναβη.
Για πολλούς ο Rick Simpson και η θεραπεία του καρκίνου του είναι «μια τυχαία περίπτωση η οποία δεν μπορεί να αξιολογηθεί επιστημονικά», για πολλούς άλλους όμως είναι η ζωντανή απόδειξη των θεραπευτικών αποτελεσμάτων του φυτού στον καρκίνο.
Στην Athens Cannabis Expo θα βρεθεί και θα μιλήσει μαζί με τη γυναίκα του, την ανθρωπολόγο κ. Danijela Smiljanic Simpson.

Η Athens Cannabis Expo 2018 ανοίγει τις πύλες της 12-14 Ιανουαρίου στο κλειστό γήπεδο Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο και σε καλεί να μάθεις όσα δεν ξέρεις για το πιο παρεξηγημένο φυτό του κόσμου, αλλά και να γνωρίσεις περισσότερους από 100 πρωτοπόρους επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δείτε ποιος είναι ο Rick Simpson:

Τίτλος της διάλεξης: «Κάνναβη – Ένα φυσικό δικαίωμα»
«Το 2001 ανακάλυψα τις θεραπευτικές δυνάμεις των εκχυλισμάτων που μπορούν να παραχθούν από φαρμακευτικές ποικιλίες του φυτού της κάνναβης. Αφού έμαθα για τις φανταστικές θεραπευτικές ικανότητες αυτού του φυτού, απέκτησα άφθονες αποδείξεις για να τις παρουσιάσω σε αυτούς που έχουν εξουσία, και στη συνέχεια αυτο ακριβώς έκανα.
Αλλά μετά από τις επαφές μου με τους απανταχού αξιωματούχους σχετικά με αυτό το ζήτημα, ανακάλυψα ότι ο κόσμος μας ελέγχεται πραγματικά από μια πλούσια ελίτ που δεν ενδιαφέρεται για το φυσικό μας δικαίωμα να θεραπεύουμε τους εαυτούς μας.
Ως εκ τούτου, θα κάνω μια διάλεξη σχετικά με το γεγονός ότι κανείς δεν είχε ποτέ το δικαίωμα να απαγορεύσει τη χρήση αυτού του φυτού, και αυτό που όλοι μπορούμε να κάνουμε για να θέσουμε τη χρήση του φυτού κάνναβης ελεύθερη για άλλη μια φορά.»
Μια νέα αγορά γεννιέται και το το θεμελιώδες δικαίωμα μας στην υγεία κατοχυρώνεται!

Μην μείνεις εκτός!
Κλείσε το εισιτήριο σου τώρα μέσω της VIVA!
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμματης έκθεσης εδώ: http://www.athenscannabisexpo.com/el/
Για περισσότερες πληροφορίες :

ΑTHENSCANNABISEXPO 2018 : www.athenscannabisexpo.com
FB Page: Athens Cannabis Expo
FB Page Event: Athens Cannabis Expo Event


mm
About Γιάννης Καφάτος 2207 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*