03/10/2022

Η Αθήνα τη νύχτα …κάποτε!


Αναμνήσεις από το "λεύκωμα" μιας πόλης!

Νύχτωσε για τα καλά! Η Αθήνα φορά τα απαστράπτοντα ρούχα της! Φωτίζεται! Οι κοσμικοί των Αθηνών βάζουν τα καλά τους και βγαίνουν να καταπλήξουν τα πλήθη!

Ξεκινούν για θέατρο ή κινηματογράφο. Με ταξί ή ιδιωτικό αυτοκίνητο δεν έχει σημασία. Διαδρομή γεμάτη φανταχτερές ταμπέλες και το ραδιόφωνο να παίζει “Τα καθημερινά του καθημερινού” με τον Δημήτρη Χορν στις “Θαλασσιές τις χάντρες” που τελικά δεν τις είπε ο Βογιατζής αλλά του μπογιατζή ο κόπανος! 

https://www.youtube.com/watch?v=PjWcbL5yjq8

Φτάσαμε!

Στο Μετροπόλιταν η “Οδός ονείρων” του Χατζιδάκι. Στον Έσπερο πρεμιέρα της ταινίας “Το κοροϊδάκι της Δεσποινίδος” σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλ Δαλιανίδη και ουρές σε ολόκληρη την οδό Σταδίου.

Παντού φώτα, παλιοί και νέοι Αθηναίοι συνωστίζονται για ένα εισιτήριο, για μία θέση όσο το δυνατόν καλύτερη. Οι όμορφες σύζυγοι σηκώνουν όσο πιο ψηλά μπορούν τη μυτούλα τους και τη…γούνα τους για να μπουν στο μάτι της όποιας κυρίας Πετροβασίλη που προσπαθεί κι αυτή να φιγουράρει τα λούσα της στη διπλανή Γιαδικιάρογλου που εν τω μεταξύ μεγάλωσε κι από μαθήτρια έγινε κυρία περιωπής!

Ωραία η προβολή αλλά δεν αρκεί μόνο ένας κινηματογράφος ή ένα θέατρο για να ψυχαγωγήσει όλες τις κυρίες και τους κυρίους που δεν κρατιούνται και θέλουν όσο πιο γρήγορα μπορούν να βιώσουν τον σύγχρονο πολιτισμό που έφτασε και εις τας Αθήνας! Έχουν τη διάθεση να πιουν, να φλερτάρουν, να χορέψουν σε έντονους ρυθμούς. Ένα τσα τσα για παράδειγμα!

Ακολουθώντας το φως από τις λάμπες "νέον" στις ρεκλάμες που διαφημίζουν τον καφέ Bravo και τα σιγαρέτα “Άρωμα φίλτρο” του Κεράνη, φτάνουμε έξω από ονομαστά νάιτ κλαμπ. Το Acropole, το Coronet, το Mocambo, το Roxy, το Flamingo…ουφ! Δεν προλαβαίνουμε να πάμε σε όλα! Ας μπούμε λοιπόν σε ένα από αυτά. Ορχήστρα ζωντανή ή ακόμα και τζουκ μποξ. Κανένα πρόβλημα!

Έναν έντονο χορό με μία ή και με όλες τις ντάμες της παρέας θα τον τολμήσουμε. Κι αμέσως μετά ένα αισθαντικό σλόου, ένα ποτήρι βερμούτ, ένα ακόμα τσιγάρο Salem menthol ή Pall Mall άφιλτρο…και η νύχτα προχωρά χωρίς να μας απασχολούν οι δείκτες των ρολογιών παρά μόνο η μάρκα και το πανάκριβο μπρασελέ τους! Όμως, καλώς ή κακώς κάποια στιγμή όλη η αφρόκρεμα της Αθήνας θα πρέπει να γυρίσει πίσω στο ιδιόκτητο διαμέρισμα που απέκτησε σε ακριβή περιοχή. Πατησίων, Αλεξάνδρας, Φωκίωνος Νέγρη. Πρώτα όμως μία πάστα σοκολατίνα στοSelect. Και ύστερα ύπνος μέχρι να μας ξυπνήσει ο παγοπώλης ή ο γαλατάς!

Ύπνος στην αγκαλιά της Αθήνας του 1960 που αισθάνονται όλοι ελεύθεροι κι ωραίοι!

Σας κούρασα μήπως; Μα νομίζω ότι είναι πιο κουραστικό να βιώνεις την Αθήνα του 2016!

Η χρονομηχανή μου θα ξεκινήσει σε 5 λεπτά. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Βασίλης Κριμπάς

(Συνολικές Επισκέψεις 745, 1 επισκέψεις σήμερα)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*