27/06/2022

Μπαζωμένες ευθύνες, συνεχείς τραγωδίες (video)


Η νέα τραγωδία στη Δυτική Αττική είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Μπορεί ένα φυσικό φαινόμενο να είναι πολύ έντονο και προφανώς η “οργισμένη” φύση δύσκολα μπορεί να αναχαιτιστεί, αλλά δεν είναι κάτι που δεν το περιμένεις.

Το δημοφιλές σπορ του μπαζώματος των ρεμάτων, οι αυθαίρετες κατασκευές, η ανεπάρκεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εγκληματική αμέλεια στον καθαρισμό ρεμάτων και φρεατιών, η εγκληματική αδιαφορία των ίδιων των πολιτών, πριν συμβεί το κακό, είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που παράγει με μαθηματική ακρίβεια τραγωδίες

Η εικόνα στη Νέα Πέραμο, τη Μάνδρα και τα Μέγαρα είναι συγκλονιστικά τραγική. Δεκαπέντε άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή και χιλιάδες άλλοι είδαν τα σπίτια τους, τα μαγαζιά τους, τις ζωές τους να αφανίζονται.

Σε λίγο θα αρχίσει να γίνεται συζήτηση για τις “ευθύνες”. Εκτός από τον εντοπισμό τους, ας τις αναλάβει επιτέλους κάποιος. Ας ακούσουμε λιγότερες δηλώσεις, ας δουλέψει επιτέλους κάτι αποτελεσματικά, ας σκεφτούμε αν έχουμε την “πολυτέλεια” να θρηνήσουμε και πάλι θύματα.

Ας μην μπαζωθούν για ακόμα μία φορά εκτός από τα ρέματα και οι ευθύνες.

(Συνολικές Επισκέψεις 830, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Δημήτρης Σούλτας 575 Articles
Ο Δημήτρης Σούλτας εγεννήθη στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την άφιξη του ηλεκτρισμού και μετά από 19 χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα, με το τρένο το οποίο δεν είχε ανακαλύψει τον ηλεκτρισμό ακόμα και σήμερα. Είναι ιδρυτής του κινήματος του υπαρκτού σουλταφερτισμού και δημοσιογράφος που πιστεύει ότι ο κόσμος θα αλλάξει, απλώς δεν έχει βρει ακόμα το κατάλληλο δοκιμαστήριο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*