03/02/2023

Χειμωνιάτικο Milkshake!


Μην μπερδεύεστε! Δεν πρόκειται για πολιτική κρυάδα ή ψυχρολουσία!

Ούτε για τον Χειμώνα που έρχεται απειλητικός από κάθε άποψη!

Είναι κάτι σαφώς καλύτερο από όλα τα παραπάνω! Πιο γλυκό! Πιο παιδικό, αν προτιμάτε.

Προσέξτε ποτήρι, καλαμάκι, σαντιγί και κερασάκι! Μιλάμε για βαθιά eighties!!

Πριν 30 χρόνια και βάλε στο Εντελβάις στην Κηφισιά, δοκίμασα κι εγώ ως παιδί το φρέσκο δημιούργημα ονόματι Μιλκσέικ!

Επαρχιώτης του κερατά μεν αλλά με παλιότερες εμπειρίες από την Πρωτεύουσα και τα Βόρεια Προάστια δε!

Ως παιδί λοιπόν, είπα να τσεκάρω τι είναι αυτό το περίεργο σκεύασμα με το περίεργο όνομα! Μέχρι τότε ξέραμε μόνο πορτοκαλάδες, λεμονάδες, γκαζόζες και Coca Cola. 

Δοκίμασα, που λέτε, το Μιλκσέικ και ξετρελάθηκα!Δροσερό και πρωτότυπο για τα παιδικά μου μάτια καθώς και για τον ουρανίσκο μου. Ενθουσιασμός και κατανάλωση μέχρι πονόλαιμου! Οι ώρες περνούσαν και οι μεγάλοι είχαν τις δικές τους κουβέντες! Και όταν η ώρα περνά με μεγαλίστικες συζητήσεις, τα παιδιά βρίσκουν άλλον τρόπο να περάσουν το χρόνο τους…και να επιβάλλουν την παρουσία τους!

Όπως ίσως θα έχετε καταλάβει, στο τέλος και αφού τσάκισα εις διπλούν το μιλκσέικ μου, έκανα και το κλασικό που κάνουν όλα τα "άτακτα" παιδιά που τους αρέσει η χημεία και που βαριούνται θανάσιμα! Ό,τι ποτήρι με νερό, καφέ, πορτοκαλάδα και ό,τι είχε απομείνει στα πιατάκια από γλυκά, μπήκαν όλα στο άδειο ποτήρι του Μιλκσέικ! Μέχρι και τα αποτσίγαρα από τα τασάκια! Ε, μην κάνετε γκριμάτσες! Παραδεχτείτε το! Το έχετε κάνει κι εσείς στα μικράτα σας!

Περήφανος κι εγώ για την προσωπική μου δημιουργία, έριξα μια ματιά γύρω μου…ίσως για να εισπράξω το χειροκρότημα που φανταζόμουν. Αλλά αντίκρισα τέτοιους μορφασμούς αποθαρρυντικούς που η καριέρα μου ως χημικός έληξε οριστικά και αμετάκλητα. Πάντως το Μιλκσέικ μου, το Φχαριστήθηκα!! Με Φ και μάλιστα κεφαλαίο για να τονίσω την ευχαρίστηση! Όχι που θα με πτοούσαν οι μη μου άπτου ενήλικες του Εντελβάις! Παιδιά! Τι να πει κανείς!

Βασίλης Κριμπάς

 


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*