Χτύπησα tattoo πριν από τα παιδιά μου

Συνάντησα την κυρία Άννα, κάτω από μια ομπρέλα στο 10ο Tattoo Convention, πριν από λίγες μέρες.
Έπινε τον καφέ της, πρόσεξε ότι μια σκυλίτσα είχε μπουρδουκλωθεί στο λουρί της στο διπλανό τραπέζι , εκεί που καθόμασταν στη βεράντα, και πολύ ευγενικά το επεσήμανε στα παιδιά που την είχαν. Την ευχαρίστησαν.
Από ώρα παρατηρούσα  το μεγάλο τριαντάφυλλο στο χέρι της, και ρώτησα αν μπορούμε να τη φωτογραφίσουμε, με τον Δημήτρη (Σούλτα).
Βλέπετε το αποτέλεσμα.
Μου είπε λοιπόν ότι χτύπησε το πρώτο της τατού πριν από μερικά χρόνια, όταν έκανε τα χαρτιά της για τη σύνταξη.
«Αλλά με 8000 ένσημα τι θα πάρω … κάνα χαρτζιλίκι» μου είπε. «Δεκαπέντε χρόνια στην Interamerican, μετά έκανα τα παιδιά μου, τα μεγάλωσα, έπρεπε να ζήσω, άνοιξα μαγαζί με ανταλλακτικά αυτοκινήτων».
Πώς αποφασίσατε, ρώτησα με έναν τρόπο που ήλπιζα ότι δεν θα την προσβάλει, να χτυπήσετε  τατού;
«Αααα» μου λέει,  και ανάβει τσιγάρο. «Το ήθελα από παλιά ρε παιδί μου, αλλά είχα πάει σε ένα στούντιο πριν από πολλά χρόνια και δεν μου άρεσε η ατμόσφαιρα, ε, τελικά πριν από καιρό το χτύπησα, κι από τότε δε σταμάτησα!
 

Μετά από μένα χτύπησαν και τα παιδιά μου. Ο γιος μου έχει βραβευτεί σε tattoo convention. Όχι ως καλλιτέχνης, ως πώς να το πω, μοντέλο! Κι από τότε βάρεσε πολλά, και η κόρη μου, αν και με τη δουλειά της είναι δύσκολο, βαράει κι αυτή, μικρά όμως να μη φαίνονται!

Πηγαίνω και στο εξωτερικό. Ξέρεις τι ωραία που είναι, τρεις μέρες το φεστιβάλ, λίγο βόλτες, λίγο βιτρίνες, άμα κλέψεις και μια δύο μερούλες ακόμη, γεμίζεις μπαταρίες για τουλάχιστον ένα μήνα! Ηρεμεί το κεφάλι σου από όλα αυτά που συμβαίνουν».

Μια πολύ ιδιότυπη κουβέντα, με μια αυθεντική γυναίκα, καθημερινή. Προφανώς έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι! Δεν μεγαλώνεις εύκολα δύο παιδιά! Κατάστημα ανταλλακτικών είχε! Άρα καπάτσα και από εκείνες τις γυναίκες που δεν καταλαβαίνουν τι θα πει «αντρικά επαγγέλματα» και λοιπές ροζ ιστορίες!
«Φαμίλια» δείχνει με καμάρι τα σχετικά της τατού!
«Θα χτυπήσω κι άλλα»!

Της το εύχομαι, να μπορεί να ζει τη ζωή της όπως θέλει! Αυτή και τα παιδιά της για πολλά χρόνια!

Γιάννης Καφάτος

Φωτό: Δημήτρης Σούλτας

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top