07/02/2023

To Decadence ξανανοίγει- Μεγάλο τετραήμερο Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ

Decadence ξανανοίγει

Το Club Decadence ξανάρχεται, αυτή τη φορά σπίτι του στο παλιό αρχοντικό της οδού Πουλχερίας 2 και Βουλγαροκτόνου 69 στο Λόφο του Στρέφη- στο σπίτι του παλιού Αντιβασιλιά- ένα νεοκλασικό του 1934 που ανακαινίζεται από μια ομάδα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών.

 Decadence ξανανοίγει

Αυτή θα είναι η έδρα του κλαμπ που άνοιξε εκεί ως μπαράκι- η πρώτη παμπ της Αθήνας- το 1978 και θα κλείσει σύντομα τα σαράντα χρόνια ζωής του. Γιατί δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει ακόμα κι όταν ήταν …άστεγο, κάνοντας πάρτι σε όλη την Αθήνα σε άλλα κλαμπ, φουαγιέ σινεμά, αποθήκες ακόμα και σε ένα ορεινό καταφύγιο στα ….1300 υψόμετρο!

Τη δράση αυτή θα συνεχίσει με εκδηλώσεις σε πολλούς χώρους πέρα από την έδρα του με αποκορύφωμα ένα πάρτι στην παραλία το καλοκαίρι κι ένα πολυήμερο φεστιβάλ- το Φεστιβάλ Decadence.

Το νέο Decadence θα λειτουργεί όλη μέρα ως Decadence Art Factory Café με ένα πολυεπίπεδο χώρο, ένα δημιουργικό-διαδραστικό play-cafe με καφενείο- σνακ μπαρ, γκαλερί, ραδιοφωνικό σταθμό, δική του εφημερίδα δρόμου -τους Decadence Times-, θεατράκι, σινεμά, μπουάτ- μικρή μουσική σκηνή, κουρείο κι οπωροπωλείο, όπως παλιά και πολλά events, χάπενιγκς, εκδηλώσεις όπως bazaar, παρουσιάσεις βιβλίων, κονσέρτα, βραδιές ποίησης, περφόρμανς, πάρτι και πεταλωτήριο- αφού το νέο του σλόγκαν είναι:

Club Decadence, το μόνο κλαμπ που μπορείς να πας με το άλογό σου!

Η Ακαδημία Decadence που λειτούργησε πειραματικά στην οδό Mπενάκη -στο Nouvelle Decadence- μαζί με το Θέατρο Decadence -με δεκάδες παραστάσεις- τα χρόνια που το παλιό κτήριο ήταν κλειστό θα λειτουργήσει πιο οργανωμένα με μαθήματα θεάτρου, ζωγραφικής, κινηματογράφου, δημοσιογραφίας- δημιουργικής γραφής, φωτογραφίας κ.α.

Η βασική ιδέα του χώρου είναι να αμφισβητήσει την έννοια του μπαρ και με αυτήν του παθητικού πελάτη και να είναι ένα χώρος που υπάρχει στη φαντασία μας , οι άνθρωποι να διασκεδάζουν πραγματικά μπαίνοντας σε ένα κόσμο όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Ανάμεσα στα πολλά χάπενινγκ που οργάνωσε ως τώρα ανάμεσα σε χιλιάδες πάρτι, το πρώτο bar-theater και το κουρείο ή το οπωροπωλείο ήταν η μετατροπή του χώρου με άμμο σε …παραλία δωματίου με πέντε μη ολυμπιακά αθλήματα όπως το τένις δωματίου για τρεις.

Ο WC FM -το ραδιόφωνο τουαλέτας, το Οδοντιατρείο, το Τυπογραφείο- όπου μπορούσες να τυπώσεις την κάρτα σου, η απόπειρα για δημιουργία μίνι αστεροσκοπείου- απ’ όπου και το σλόγκαν «το μόνο κλαμπ από όπου μπορείς να δεις τα αστέρια» ήταν μερικά πρωτοποριακά χάπενιγκς που έγραψαν ιστορία.

Η ανακήρυξη του Decadence σε κράτος δωματίου με δικό του χαρτονόμισμα του DE που ξανατυπώνεται, η Διακήρυξή του για την Τέχνη, το cd με την Sony «Μια τόσο μακρινή ιστορία», αλλά και τα πάρτι του στο Λόφο του Στρέφη, στον κήπο του Παντείου, σε παλιά εργοστάσια, αλλά και στο δρόμο είναι απλώς η προϊστορία του κλαμπ που αρχίζει πάλι- επειδή η Παρακμή συνεχίζεται και θέλει να την ανατρέψει.

Η παράσταση αρχίζει απο 22 Δεκεμβρίου
Μην κοιμάστε στις επάλξεις

To Decadence ξανανοίγει!. Το μεγάλο μας Πάρτυ των Χριστουγέννων με παλιούς και νέους ντι τζέις θα αρχίσει την Παρασκευή 22 και θα τελειώσει ανήμερα των Χριστουγέννων.

Παίζουν, χορεύουν τραγουδούν: Dj Sevek, Πάνος Παναγιωτάκος, Νicko La Decadence, Eλένη Τζανάτου

Guests: Σάκης Τσιτομενέας- Εν Λευκώ (23), Μανώλης Οικονόμου -Eν Λευκώ (24), Chris Cavan (25)

Είσοδος ελεύθερη εκτός από την Παραμονή 24 (10 ευρώ με ποτό).

Βουλγαροκτόνου 69 και Πουλχερίας 2 Λόφος Στρέφη
Τηλ. επικοινωνίας 6953 019 744- 6951 7897 78


mm
About Γιάννης Καφάτος 2057 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*