08/03/2021

Έκθεση φωτογραφίας: ‘Τοπία του νου” του Γιώργου Χρηστινίδη


Ο Γιώργος Χρηστινίδης είναι ένας άνθρωπος που βλέπει τη ζωή μέσα από πολλά πρίσματα. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, λάτρης του θεάτρου (το οποίο σπούδασε και στις μεταπτυχιακές του σπουδές), λάτρης και της φωτογραφίας, η οποία φαίνεται να είναι η "μεγάλη αγαπημένη". Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και αυτή που ξεκινά στο Café Bar ENTEXNON – Ι. Δέλλιου 4 στην πλατεία Συντριβανίου στη Θεσσαλονίκη– στις 12 Νοεμβρίου (και διαρκεί έως τις 2 Δεκεμβρίου) είναι η τρίτη ατομική του. Εδώ στο viewtag.gr είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε αρκετές φορές δείγματα της δουλειάς του.

christinidis-topia-01-viewtag

Ο ίδιος εξηγεί την οπτική αυτής της έκθεσης:

« Τι βλέπει κάποιος σ’ ένα τοπίο; Σε ποια παρακλάδια του νου του αφήνεται να χαθεί; Σε ποιες αυλακώσεις του μυαλού του βρίσκει σύμβολα ή αναγνωρίζει σημάδια από τη ζωή του, από την παιδική του ηλικία – ίσως – ή από κάποιον κόσμο που ονειρεύτηκε; Τα "ΤΟΠΙΑ του ΝΟΥ" είναι τοπία γήινα, υπαρκτά και καθόλου αφηρημένα. Ίσως κάποιοι ταξιδέψουν, αφαιρεθούν, ίσως αναγνωρίσουν κάποια τοπία που βλέπουν μόνοι τους, μόνο αυτοί, όταν κλείνουν τα μάτια κάποιες στιγμές της ημέρας ή της νύχτας… »

Την επιμέλεια της έκθεσης έκανε ο Τάσος Σχίζας

christinidis-topia-02-viewtag

 

christinidis-topia-03-viewtag

christinidis-topia-04-viewtag

Δείγματα της δουλειάς του Γιώργου Χρηστινίδη μπορείτε να δείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο: www.christinides.eu

christinidis-topia-05-viewtag

(Συνολικές Επισκέψεις 478, 1 επισκέψεις σήμερα)
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και Μπάμπης Χατζηδάκης: κάτι "μαγειρεύουν"
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης και το Πλήρωμα του Χρόνου, για δύο βραδιές στο Γυάλινο - Up Stage (Βίντεο)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*