21/02/2024

Εύα Μοσχολιδάκη: Τις ευκαιρίες πολλές φορές μπορούμε να τις δημιουργήσουμε και μόνοι μας

Εύη Μοσχολιδάκη

Οι «Νόμοι της έλξης», το νέο θεατρικό έργο του συγγραφέα Γιώργου Κατσιφή, έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο 104 σε σκηνοθεσία του ίδιου, και θα παίζεται κάθε Παρασκευή στις 21:00, για λίγες παραστάσεις.

Οι «Νόμοι της έλξης» δεν είναι μία συνηθισμένη ρομαντική κομεντί, όπου οι ήρωες έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Αντίζηλος του αγοριού είναι ένα κορίτσι, που διεκδικεί το κορίτσι που εκείνος ερωτεύτηκε. Η παράσταση μιλά για την καθημερινότητα των νέων του 21ου αιώνα, τα date apps, το sexting, τις εφήμερες παρέες, το άγχος της δουλειάς, όλα αυτά με φόντο την Αθήνα του 2022.

Εμείς μιλήσαμε με την Εύα Μοσχολιδάκη, που μ’ αυτή την παράσταση κάνει το θεατρικό της ντεπούτο.

Πείτε μας για την παράσταση που παίζετε.

Είναι μια παράσταση νεανική , φρέσκια, σύγχρονη με πολύ χιούμορ που βασίζεται στον τρόπο επικοινωνίας των νέων σήμερα. Μιλάει για τις επιφανειακές σχέσεις που συνάπτουν οι νέοι στις μέρες μας και την δυσκολία που υπάρχει στην εποχή αυτή των social και της εικόνας  να συνδεθούμε ουσιαστικά με τους ανθρώπους.

Γιατί αξίζει να τη δει κανείς ;

Αρχικά για να ξεφύγει από τη μαυρίλα στην οποία ζούμε, να γελάσει και να περάσει όμορφα και επίσης γιατί πιστεύω ότι οι νέοι θα ταυτιστούν αρκετά με τα θέματα που θίγονται στο έργο, ενώ οι μεγαλύτεροι θα καταλάβουν περισσότερο τους νεότερους (τις ανησυχίες τους, τις επιθυμίες τους κλπ.).

Τι σας γοήτευσε στην ηρωίδα σας ;

Mε γοήτευσε νομίζω το ότι είναι πολύ διαφορετική από εμένα και ότι έχουμε πολύ λίγα κοινά στοιχεία. Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον νομίζω να σου δίνονται ρόλοι που δεν είναι τόσο κοντά στη προσωπικότητά σου και να πρέπει να ανακαλύψεις άλλες ποιότητες του χαρακτήρα σου μέσα από έναν ρόλο οπότε χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία.

Πώς είναι η κατάσταση για έναν νέο ηθοποιό σήμερα; Υπάρχουν ευκαιρίες;

H αλήθεια είναι ότι η δουλειά του ηθοποιού ήταν πάντα δύσκολη πόσο μάλλον τώρα που λόγω της πανδημίας έχουν λιγοστέψει και οι ευκαιρίες που δίνονται ειδικά στο θέατρο. Είναι ένα επάγγελμα το οποίο πρέπει να θες πραγματικά να το κάνεις αλλιώς δεν νομίζω ότι θα αντέξεις την ανασφάλεια, τη ρευστότητα και τις δυσκολίες που υπάρχουν όσον αφορά στο βιοπορισμό . Εγώ ήμουν τυχερή γιατί αυτή η παράσταση ήρθε πολύ γρήγορα αφού τελείωσα τη σχολή καθώς ήταν και η πρώτη ακρόαση στην οποία πήγα , επομένως είμαι πολύ χαρούμενη γι’αυτό. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι τις ευκαιρίες πολλές φορές μπορούμε να τις δημιουργήσουμε και μόνοι μας με τη συνεχή μελέτη, την πίστη στον εαυτό μας και τις σωστές κινήσεις. Εννοείται πως χρειάζεται βέβαια και λίγη τύχη (Γέλια).

Ποιο ρόλο ονειρεύεστε και με ποιους ανθρώπους του χώρου θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ και στο θέατρο αλλά και στο κινηματογράφο. Νομίζω δεν έχω σκεφτεί ποτέ συγκεκριμένο ρόλο αλλά σίγουρα θα ήθελα να υποδυθώ μια ηρωίδα από το κλασσικό ρεπερτόριο στο θέατρο και το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να καταφέρω να ασχοληθώ με τον κινηματογράφο.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*