Απέλ

Γάτα, όπως και να τη δεις. Η Απέλ του Booktalks

Η γατούλα που ποζάρει, η γατούλα που γυρίζει την πλάτη της στο φακό μου είναι η η Απέλ.
Είναι η γάτα που κυκλοφορεί στο Booktalks. Μόνιμη κι αυτή μαζί με τους θαμώνες.

Απέλ, το όνομά της, νομίζω τη βάφτισε ο Γιάννης Κ. που εργαζόταν παλιά εκεί, και είναι το υποκοριστικό του “Απελπισία”. Απελπισμένη βρήκε αποκούμπι και συντροφιά, χάδια τροφή και νερό.

Η κυρία απέναντι, στη διπλοκατοικία σέρνει λίγο τα βήματά της λόγω κάποιων ιατρικών θεμάτων, αλλά είναι σταθερή στα ραντεβού της με τα γατιά της γειτονιάς. Με τα γάντια της ανέκαθεν, και πλέον και με μάσκα, με μια σακούλα τροφή ταΐζε τα γατιά και φυσικά την Απέλ. Μόνο γι’ αυτή την άγνωστη μας κυρία η Απέλ χαλάει το χουζούρι της.

Η Απέλ συνήθως αράζει στις καρέκλες που δεν προτιμούμε εμείς οι θαμώνες: αυτές που βαράει ο ήλιος.

Είναι δικές της οι καρέκλες και όχι σπάνια σε κοιτάει περίεργα που της χαλάς το ραχάτι, εσύ που έχεις απαίτηση να κάτσεις στο πόστο της.

Το καλοκαίρι όταν δει κι αποειδεί αράζει όπου έχει δροσιά, όπου έχει πέσει νερό. Το χειμώνα δεν τραβάει ζόρι να κουρνιάσει ακόμη και στα πόδια κάποιου φιλικού πελάτη. Μια φορά ειχε χωσει το μουσούδι της στο ανοιχτό μπουφάν. Μόλις σε βαρεθεί πάει σε άλλη αγκαλιά.

Η Απέλ είναι μια γλύκα είτε σε κοιτάει είτε σου γυρίζει την πλάτη (άλλωστε γάτα είναι οπότε αποδέχεσαι τους όρους της!!!)

Γιάννης Καφάτος

Υ.Γ. Τα στέκια που διαλέγουμε να περάσουμε κάποιες χαλαρές στιγμές, όπου ζει και συχνάζει ο καθένας, γίνονται ακόμη πιο φιλικά και στα δικά μου μάτια παίρνουν «πόντους» όταν είναι φιλικά στα αδέσποτα της γειτονιάς αλλά και στα σκυλιά των πελατών τους. Το Booktalks, το βιβλιοκαφέ του Παλαιού φαλήρου είναι ένα από αυτά! (Αρτέμιδος και Αγίου Αλεξάνδρου)

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top