23/02/2024

Γιάννης Μπεχράκης: Διαγωνισμός φωτορεπορτάζ με έπαθλο 15.000 ευρώ

Γιάννης Μπεχράκης: Διαγωνισμός

Η Athens Photo World 2019, με την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, διοργανώνει διαγωνισμό για το ετήσιο Βραβείο Διεθνούς Φωτορεπορτάζ Γιάννη Μπεχράκη για επαγγελματίες φωτορεπόρτερς. Κατά την εναρκτήρια εκδήλωση, το Athens Photo World θα απονείμει βραβείο αξίας 15.000 ευρώ σε ένα ολοκληρωμένο φωτορεπορτάζ ή μοναδικής φωτογραφίας η οποία έχει δημιουργηθεί μέσα στα τελευταία 3 χρόνια. Για την συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν μία συλλογή 24 φωτογραφιών με λεζάντες ή αρχείο με πληροφορίες όπως και ένα συνοδευτικό κείμενο 200-500 λέξεων μέχρι την Κυριακή 25 Αυγούστου του 2019, μέσω της σελίδας www.apw.gr

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα λάβουν τα υποβληθέντα έργα, χωρίς πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των συμμετεχόντων, απευθείας από την εταιρεία φιλοξενίας της ιστοσελίδας. Όλα τα μεταδεδομένα θα έχουν αφαιρεθεί από τα ψηφιακά αρχεία.

Το φωτογραφικό έργο που θα βραβευτεί πρόκειται να παρουσιαστεί στο επόμενο φεστιβάλ Athens Photo World (2020) σε ατομική έκθεση του φωτογράφου.

Μια νέα κριτική επιτροπή θα διορίζεται κάθε χρόνο, υπό την πρόεδρο, Ελισάβετ Σαρίδου Μπεχράκη, σύμφωνα με τις επιθυμίες του εκλιπόντος Γιάννη Μπεχράκη.

Για το 2019, η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τους: Ελισάβετ Σαρίδου Μπεχράκη, Σαντιάγκο Λυών Διευθυντή Περιεχομένου της Adobe, TBC. Ο Λευτέρης Πιταράκης, επικεφαλής φωτογραφίας του Associated Press στην Τουρκία, στενός συνάδελφος και φίλος του Γιάννη Μπεχράκη, θα είναι ειδικός σύμβουλος και βοηθός της κριτικής επιτροπής.

Πηγή: artinews


mm
About Γιάννης Καφάτος 2207 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*