24/04/2024

Οι Green Day τα χώνουν στον Τραμπ! Δείτε το videoclip

Green day Τραμπ

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Green Day στοχεύουν έναν Αμερικανό πρόεδρο, μέσω ενός τραγουδιού τους.

Είχε προηγηθεί, πριν από χρόνια το "American Idiot" αφιερωμένο στον Τζωρτζ Μπους και την θρυλική ευφυία του. Αυτή τη φορά στόχος τους είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι πολιτικοποιημένοι punk rockers περιγράφουν στο τραγούδι τους με τίτλο "Trouble times" ένα αυταρχικό καθεστώς, που προβαίνει σε ωμότητες ή τις ανέχεται, πάντα με την φιγούρα του Τραμπ να κυριαρχεί καθ' όλη τη διάρκεια του video clip. Ο Τραμπ στο κλιπ κάνει μια γκριμάτσα, χορεύοντας, το πρόσωπό του έχει αντικατασταθεί από φλόγες, ενώ στο κεφάλι φορά το χαρακτηριστικό κόκκινο καπελάκι της νικηφόρας του προεκλογικής εκστρατείας για τον Λευκό Οίκο.

Πολλές άλλες εικόνες εναλλάσσονται, όπως αυτή με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ που κλαίει και διαδηλωτές υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων να ξυλοκοπούνται από την αστυνομία.

Το βίντεο που σκηνοθέτησε ο Ισπανός Μανού Βικουέιρα είναι ασπρόμαυρο με πινελιές κόκκινες και κίτρινες και τελειώνει με το μανιτάρι που σχηματίζεται από μια πυρηνική έκρηξη.

Μετά τη νίκη του ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Μπίλι Τζο 'Αρμστρονγκ του είχε επιτεθεί ευθέως από τη σκηνή κατά τη διάρκεια των Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων στο Λος Άντζελες. "Όχι Τραμπ! Όχι Κου Κλουξ Κλαν! Όχι φασισμός στις ΗΠΑ", είχε φωνάξει δυνατά.


mm
About Δημήτρης Σούλτας 575 Articles
Ο Δημήτρης Σούλτας εγεννήθη στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την άφιξη του ηλεκτρισμού και μετά από 19 χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα, με το τρένο το οποίο δεν είχε ανακαλύψει τον ηλεκτρισμό ακόμα και σήμερα. Είναι ιδρυτής του κινήματος του υπαρκτού σουλταφερτισμού και δημοσιογράφος που πιστεύει ότι ο κόσμος θα αλλάξει, απλώς δεν έχει βρει ακόμα το κατάλληλο δοκιμαστήριο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*