Η νύχτα που δολοφονήθηκε

Η νύχτα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας – Παρουσιάση του βίντεο-ντοκουμέντο του Forensic Architecture (Video)

Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά προβολών-εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να παρουσιαστεί και να αναλυθεί δημόσια η τεχνική μελέτη-έρευνα του Forensic Architecture, αποτελούμενη από το οπτικοακουστικό υλικό-μέρος της δικογραφίας που αναδεικνύει καρέ-καρέ το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου.

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου – Κρεμλίνο (πεζόδρομος Καραΐσκου 119, Πειραιάς  – πλατεία Δημαρχείου)

Ειδικότερα, περιέχει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της οδού Παύλου Φύσσα (πρώην Π. Τσαλδάρη, Κερατσίνι), τις ηχητικές διαβιβάσεις των αστυνομικών προς το κέντρο αλλά και το ρόλο τους στο σημείο το μοιραίο βράδυ, πως συγκροτήθηκε και επιτέθηκε το τάγμα εφόδου των χρυσαυγιτών αλλά και τα σήματα προς το κέντρο του ΕΚΑΒ.

Σκοπός αυτών των εκδηλώσεων είναι να μεταφέρουμε την πληροφορία δια ζώσης στις περισσότερες πόλεις της χώρας, καθώς η δίκη της Χ.Α. βρίσκεται λίγο πριν το τελικό στάδιο, δηλαδή πριν τις απολογίες των νεοναζί και ουσιαστικά πιο κοντά στην απόφαση.

https://youtu.be/pD1v24n1_ZE

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσουν σύντομες εισηγήσεις από τους ερευνητές τους Forensic Architecture για τη τεχνική μελέτη, τις δικηγόρους της οικ. Φύσσα για την πορεία της δίκης καθώς και μια ανασκόπηση του δημοσιογράφου John Baskakis από την Η Εφημερίδα των Συντακτών για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Τη συζήτηση συντονίζει το Ypopto Mousi από omniatv. Στη συνέχεια, θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις από το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ευχαριστούμε και δημόσια το συναυλιακό χώρο Kremlino για τη δωρεάν παραχώρηση, στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια μας.

(από το Facebook του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη)

Η νύχτα που δολοφονήθηκε

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top