24/09/2021

Η Πράσινη Λίμνη (βίντεο)


Mε μια πρώτη ματιά, νομίζεις ότι οι φωτογραφίες αυτές είναι τραβηγμένες στο βυθό της θάλασσας. Αν προσέξεις όμως, θα παρατηρήσεις ένα δέντρο, μια μικρή γέφυρα και ένα παγκάκι! 

Στη πραγματικότητα είναι μία λίμνη. Οι εικόνες αυτές δείχνουν ένα δύτη να εξερευνεί ένα πάρκο στην Αυστρία, που κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζει. 

Green-lake-01-viewtag 

Το πάρκο στη λίμνη Tragoess στην Αυστρία είναι διάσημο ανά τον κόσμο καθώς έχει δύο μορφές, τη χειμερινή και την καλοκαιρινή.  Το καλοκαίρι που τα χιόνια λιώνουν από τα γύρω βουνά, το πάρκο γίνεται υποβρύχιο, με τα παγκάκια και τα δέντρα να βρίσκονται ξαφνικά κάτω από τα νερά.

Το χειμώνα πάλι όλα παίρνουν την κανονική τους μορφή. Η λίμνη έχει κανονικά μόλις ένα μέτρο βάθος, αλλά όταν λιώνουν τα χιόνια των βουνών Karst κάθε χρόνο το πάρκο πλημμυρίζει με 4000 κυβικά μέτρα νερού και τα πάντα γίνονται μέρος του βυθού, με το βάθος να φτάνει τα 12 μέτρα.  

Green-lake-02-viewtag

Σε αυτή την υποβρύχια κατάσταση ο δύτης Jens-Uwe Lamm τους συνεργάτες του αποφάσισε να πάρει την κάμερα και να μας ξεναγήσει στο βυθό του πάρκου. Ένα υποβρύχιο ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο. 

Green-lake-03-viewtag

Φώτης Βουδούρης

(Συνολικές Επισκέψεις 437, 1 επισκέψεις σήμερα)

mm
About Φώτης Βουδούρης 106 Articles
Γεννήθηκε Μάρτιο του 1993 και αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία μετά το 2013. Είναι λάτρης των ταινιών, σειρών, anime και του σαρκασμού.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*