IPhone 7 μια “ακτινογραφία” του νέου γκάτζετ

Η Apple σήμερα παρουσίασε τις καινούργιες ναυαρχίδες της με αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά και αρκετές αλλαγές που διχασαν και θα διχασουν για καιρό την smartphone κοινότητα.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το νέο iphone.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, απλά αναφέροντας ότι οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν με το νέο Apple iWatch Series 2. Με ενσωματωμένο GPS και αδιάβροχο στα 50μ άνοιξε την αυλαία της παρουσίασης με δυνατά vibe.

i-phone-7-01-viewtag

Στην συνέχεια ο λόγος πήγε στα δύο iPhone.. To 7 και το 7s. Η διαφοροποιηση πλέον δεν αφορά μόνο τον τομέα μεγέθους αλλά και το καθαρά σχεδιαστικό κομμάτι αφού το μικρότερο σε μέγεθος iphone7 έχει μια κάμερα ενώ το μεγαλύτερο iPhone 7s έχει… Δύο!!

Εδώ μιλάμε πια για μια αλλαγή στον τρόπο που θα τραβάμε φωτογραφίες επειδή η τεχνολογία της διαχείρισης εστιακου βάθους που νομίζω είχε ανακοινωθεί και ενσωματωθει στην κάμερα Lytro πλέον γίνεται mainstream. Και βέβαια η Apple έρχεται μετά τις LG και Huawei νέα μπει σε αυτό το παιχνίδι αλλά η υλοποίηση μέσα από έναν συνδυασμό software και δύο φακών δείχνει αρκετά ενδιαφέρουσα. Οι δύο φακοί δεν είναι ίδιοι αφού ο ένας είναι ευρύγωνιος και ο άλλος telephoto.

i-phone-7-02-viewtag

Ο επεξεργαστής των νέων iPhone είναι ο τετραπυρηνος (four core CPU) A10 fusion των 64bit που βασικά η Apple αναφέρει ότι είναι 40x ταχύτερος του A9 των iPhone 6. Έχει 3,3 δις τρανζίστορ κάτι που μου θυμίζει ότι είναι χιλιάδες φορές πιο γρήγορο από το πρώτο μου pc και ότι πλέον τα κινητά μονο για απλή χρήση δεν είναι.

Η καινούργια retina HD display οθόνη ειναι 25% πιο φωτεινή από τα προηγούμενα μοντέλα, έχει πολύ ζωντανά χρώματα και έγινε ιδιαίτερη μνεία σε αυτό με wide color gamut και με δυνατότητα 3d touch. Έχει γύρω στα 1400:1 contract, 326ppi ανάλυση για το 7 και 401 ppi ανάλυση για το 7s.

Να μπούμε πια στις αλλαγές που διχασαν πολύ κόσμο και θα ακουστούν διάφορες απόψεις… Την κατάργηση της εξόδου των ακουστικών και την χρησιμοποιηση του lightning connector για θύρα εξόδου του ήχου. Πλέον έχεις τις εξής επιλογές : να έχεις τα παλιά ακουστικά με dongle που στον δίνει δωρεάν στο πακέτο, lightning earbuds που κι αυτά έρχονται δωρεάν η να αγοράσεις Bluetooth σαν τα νέα airpods ακουστικά που επίσης ανακοινωθηκαν. Ο γραφικός συνεπεξεργαστης M10 motion είναι επίσης ταχύτατος, 50% πιο γρήγορος από το iPhone 6.

i-phone-7-03-viewtag

Το ξέρω ότι όλοι έχουν ακουστικά με την παλιά θύρα αλλά πλέον η Apple θεωρεί ότι θα περάσει καλύτερο ήχο μέσα από το καινούργιο καλώδιο αλλά θα περισσεύει και χωρος ζωτικος για άλλες καινοτομίες. Ίδωμεν.

i-phone-7-04-viewtag

Στον τομέα του ήχου και στα πολύ θετικά είναι τα δύο ηχεία στέρεο που περιλαμβάνονται πια και είναι κάτι το περίμενα καιρό. Θα βελτιώσει την εμπειρία σε όλη τη χρήση.

Να σημειωθεί ότι ίσως είναι η πρώτη φορά που η Apple αναφέρεται στο επίμαχο σημείο της μπαταρίας σε παρουσίαση καθώς ΌΛΟΙ έχουν παράπονο σε αυτόν τον τομέα. Το iPhone 7 θεωρείται πια από την Apple το μοντέλο με τη μεγαλύτερη μπαταρία από όλα τα άλλα μοντέλα της (δύο ώρες περισσότερο από το iPhone 6s) και αυτό μόνο καλό κάνει στα αυτιά μου. Κι ας θέλουμε περισσότερα…

Και τα δύο μοντέλα θα έρθουν σε τρεις χωρητικότητες 32, 128 και 256GB που πλέον διαγραφεί τελείως τα 16 που ήταν η είσοδος μέχρι τώρα.

Τα χρώματα που έχει επιλέξει η Apple είναι τα ίδια με του iPhone 6 δλδ gray, gold, rose gold Αλλά και δύο νέα μαύρα χρώματα που θα φορεθουν πάρα πολύ Black και Jet Black.

Η τιμή του 7 ξεκινά από τα $649 και του 7s από τα $769 και βεβαίως ανεβαίνει ανάλογα με την χωρητικότητα που θα επιλέξεις. Τιμή τυπική για Apple αλλά στα πάνω ράφια για την ελληνική πραγματικότητα.

Σαν συμπέρασμα νομίζω ότι είναι ένα ενδιαφέρον ακριβό τηλέφωνο με νέα χαρακτηριστικά, αλλαγές προς συγκεκριμένη κατεύθυνση αφού lightning και dual camera θα μονοπωλησουν τα επόμενα μοντέλα, καλύτερη μπαταρία και αδιάβροχο με πιστοποίηση. Εξωτερικά μην περιμένετε αλλαγές πέρα από το χρώμα αφού το σχήμα πια τείνει να παγιωθει. Αν δεν βγει κανένα άγνωστο πρόβλημα αξιοπιστίας τότε με τα δεδομένα τα γνωστά προβλήματα της Samsung νομίζω ότι θα έχει καλή πορεία και ίσως ανατρέψει την καθοδικη πορεία των πωλήσεων της Apple καθώς το μαύρο χρώμα στον επιχειρηματικο κόσμο είναι…σικ.

Bon voyage…

i-phone-7-05-viewtag

Tech specs Iphone 7

– A10 Fusion Chip, 64 bit, Four core CPU, 40x faster than A9 in the 6S
– One Camera with optical stabilization, f1.8 aperture lens, new six-element lens. It comes with 12mp sensor that's 60 faster and 30 percent more energy efficient
– Digital zoom up to 5x
– 4.7-inch (diagonal) LED-backlit widescreen
– Multi-Touch display with IPS technology
– 1334-by-750-pixel resolution at 326 ppi
– 1400:1 contrast ratio (typical)
– Water and dust resistent Rated IP67 under IEC standard 60529
– Facetime HD camera 7-megapixel with 1080p HD video recording
i-phone-7-06-viewtag

Tech specs Iphone 7s

– A10 Fusion Chip, 64 bit, Four core CPU, 40x faster than A9 in the 6S
– Two cameras – 12MP wide-angle and telephoto cameras with ƒ/1.8 aperture
– Optical zoom at 2x; digital zoom up to 10x
– 5.5-inch (diagonal) LED-backlit widescreen
– Multi-Touch display with IPS technology
– 1920-by-1080-pixel resolution at 401 ppi
– Water and dust resistent Rated IP67 under IEC standard 60529
– Facetime HD camera 7-megapixel with 1080p HD video recording

Αντρέας-CyberEddie Γερογιάννης

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top