Κυκλοφορεί … σε βινύλιο ο χρυσός δίσκος που έχει στις αποσκευές του το διαστημόπλοιο Voyager (βίντεο)

Κυκλοφορεί … σε βινύλιο ο χρυσός δίσκος που έχει στις αποσκευές του το διαστημόπλοιο Voyager.

Αυτός κι αν είναι ο δίσκος της χρονιάς! Ακούστε τον!

Οι ήχοι και η μουσική που μεταφέρει το διαστημόπλοιο Voyager από το 1977 που ξεκίνησε το ταξίδι του στ’ αστέρια, πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε … τριπλό δίσκο βινυλίου, το 2017 που συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εκτόξευση στο διάστημα.

Η NASA, έβαλε το 1977 στις αποσκευές του διαστημοπλοίου εικόνες αντιπροσωπευτικές της ζωής στη γη και ηχητικό υλικό διάρκειας 2 ωρών (μισή ώρα με γήινους ήχους και μιάμιση ώρα με μουσική). Όλες αυτές τις πληροφορίες, προσφέρει η ανθρωπότητα στους εξωγήινους που πιθανόν συναντήσει το Voyager στο ταξίδι του προς το άγνωστο!

nasa-golden-record-01-viewtag

Ο αυθεντικός χρυσός δίσκος του Voyager εκδόθηκε σε 12 αντίγραφα. Είναι τόσο σπάνια και πολύτιμα, ώστε δεν περίσσεψε ένα ούτε για τον Carl Sagan, το κεντρικό πρόσωπο στο σχεδιασμό του project, στη δεκαετία του ’70, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής έκδοσης της huffington post .

Η μουσική ξεκινά με έργο του Μπαχ (… τι άλλο;). Ο χρυσός δίσκος περιέχει τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της μουσικής δημιουργίας της ανθρωπότητας, όπως έκριναν το 1977 οι ειδικοί που συνεργάστηκαν με τη NASA για αυτό το project: αφρικανικά κρουστά, Τσακ Μπέρι, Μπετόβεν, λατινοαμερικάνικα, Στραβίνσκι, τραγούδια των Παπούα, Λούις Αρμστρογνκ, Μότσαρτ, πνευστά του Αζερμπαϊτζάν κ.α.

 Όλο το playlist του χρυσού δίσκου του Voyager μπορείτε να το ακούσετε κάνοντας κλικ εδώ (έναρξη με τους ήχους της γης κι ακολουθεί η μουσική).

https://www.youtube.com/watch?v=s-6CvmmcG0w&index=4&list=PLA5Z0m2JKyVJUgkMG08WP8KsAvLrjfkjP

Στην ιστοσελίδα της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος (NASA), μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για το χρυσό δίσκο του Voyager, να δείτε τις εικόνες που … θα δουν οι εξωγήινοι.

nasa-golden-record-03-viewtag

Στην Wikipedia, υπάρχουν επίσης κάποιες πληροφορίες για το χρυσό δίσκο, που πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Ozma records: θα είναι ένα κουτί που θα περιέχει τρεις δίσκους βινυλίου σε χρυσό χρώμα, ένα πολυσέλιδο έντυπο με τις εικόνες της NASA, πληροφορίες για το ταξίδι του Voyager στο διάστημα κ.α.

nasa-golden-record-02-viewtag

Μιχάλης Βουτσαδάκης

 

Σχόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Διαβάστε ακόμα

Scroll to Top