19/05/2024

Η κυρία Έλενα Ακρίτα αποχαιρετά μια ζωή στον ΔΟΛ, τη ζωή της

Η κυρία Έλενα Ακρίτα αποχαιρετά μια ζωή στον ΔΟΛ, τη ζωή της

Με ένα κείμενο στο Facebook η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα αποχαιρετάει μια ζωή, τη Ζωή της σε έναν ιστορικό δημοσιογραφικό οργανισμό. 

Κρατάω στα χέρια μου το τελευταίο φύλλο των Νέων. Συλλεκτικό όπως και το Βήμα αυριο – ο ΔΟΛ ιδρύθηκε το 1922. Θυμαμαι 18χρονο κοριτσι, πρωτομπήκα στην Χρήστου Λαδά 3 για ν' ανέβω στον 3ο που ήταν ο Ταχυδρόμος. Στο ασανσέρ ο Μάριος Πλωρίτης, Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο κυρ Σταύρος ο καφετζής. Σούπερ κι σταρ κι οι τρεις, ο καθένας με τον τρόπο του. Κι εγώ στριμωχτά, χαλκομανία, δεν ανέπνεα… ακόμα έχω την εικόνα μες τα μάτια μου. 
Με μικρές διακοπές, έζησα εκεί μέσα 40 ολόκληρα χρόνια. Μια ζωή. Είμαι η παλιότερη εκεί; Μπορει. Δεν θέλω να το σκέφτομαι, με τρομάζουν τα χρόνια που περνάνε.
Δώσαμε τον αγώνα μας μέχρι την τελευταία στιγμή κι ας βούλιαζε το πλοίο.
Δύσκολη μέρα σήμερα. Άλλο να την περιμένεις κι άλλο να έρχεται.
Όμως, τώρα που κλείνουμε την πόρτα πίσω μας, δεν φεύγουμε με αδεια χέρια. Παίρνουμε μαζί μας τα πιο ακριβά, τα πιο πολύτιμα. Τους φίλους μας και τις μνήμες μας. Όλα τ' άλλα είναι σιωπή. 
Υ.Γ. Όποιος θέλει να μας 'την πει', ας προσπεράσει τον συγκεκριμένο τοίχο. Η καρδιά βαριά σήμερα, ας το σεβαστούν, θερμή παράκληση.
 
 
https://www.facebook.com/elenaakrita/posts/10154573420789177?pnref=story.unseen-section
Θα πιαστώ από το υστερόγραφό της,και μόνο γι' αυτό θα γράψω δύο κουβέντες. 
Ξέρεις γιατί νομίζω ότι το γράφει; Για να προλάβει όλους αυτούς που απέκτησαν φωνή μέσω των κοινωνικών δικτύων και "ζουν" διαδικτυακά – ελπίζω στην κανονική τους ζωή να είναι αλλιώς αν και πολύ αμφιβάλλω – αποπατώντας με δήθεν εξυπνάδες, ή με βρωμερή γλώσσα στις σκέψεις του άλλου.
Αυτές οι "παρενέργειες" πάντα βρίσκουν μια κακή κουβέντα και στις δύσκολες ώρες που μπορεί να περνάει κάποιος.
Και ώρες όπως αυτή που περνάει η κυρία Ακρίτα και εκατοντάδες άλλοι δημοσιογράφοι, και υπάλληλοι μιας εταιρείας που ανακοινώσε ότι κλείνει τη Δευτέρα, δεν ανέχεσαι αυτά τα ακάρεα του ίντερνετ να σε πληγώνουν. 

 

mm
About Γιάννης Καφάτος 2274 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Η κυρία Έλενα Ακρίτα αποχαιρετά μια ζωή στον ΔΟΛ, τη ζωή της - QuoterLand

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*