10/06/2023

Machineheart «People Change», Δισκοκριτική από τον Πάνο Γιάννόπουλο

Machineheart

Οι Machineheart είναι ένα σχήμα που κινείται στον χώρο της Indie Pop / Alternativeσκηνής και έχουν ως βάση το Los Angeles. Πριν ένα μήνα είχαμε την κυκλοφορία τηςπρώτης ολοκληρωμένης τους δουλειάς με τίτλο People Change απο την Nettwerk Records.

Κάνοντας μια πρώτη ακρόαση στο δίσκο σίγουρα ο καθένας μπορεί να καταλάβει οτι έχουμε να κάνουμε με μια ενδιαφέρουσα δουλειά με πολύ καλές συνθέσεις και ερμηνείες. Βέβαιαείναι δεδομένο οτι την τελευταία δεκαετία απο τον χώρο της Indie Pop έχουμε πολλέςκαλές κυκλοφορίες και καλλιτέχνες που ξεπηδούν συνέχεια. Σίγουρα οι επιρροές τουςόπως και στα περισσότερα σχήματα βρίσκονται στην κιθαριστική Pop αλλά και στο Post-Punkμε τέλος μερικές δόσεις απο Alternative Rock.

Έντεκα κομμάτια που κινούνται σε Mid – Tempo διάθεση και συνολική διάρκεια στα πενήνταλεπτά και μέσο όρο ανά κομμάτι στα τέσσερα λεπτά. Το Who Said στην αρχή είναι μια ήπιαεισαγωγή που μας βάζει στο κλίμα που θέλει η μπάντα, το Do You Love στη συνέχεια με τη μπότα να δίνει το ρυθμό στη σύνθεση μας βάζει μονοπάτια που μου φέρνουν στο μυαλό τις Dum Dum Girls σε μια πιο Light εκδοχή. Στο Overgrown βλέπουμε πως τα Drums αποτελούν πάλιτη βάση της σύνθεσης και συνεχίζουμε μια αίσθηση μεταξύ Mid – Up Tempo, μέχρι το ομότιτλο People Change να μας φέρει σε πιο μελαγχολική διάθεση με μια αίσθηση απο Mazzy Star να πλανάται στην ατμόσφαιρα.
Το Altar είναι η πιο Pop και ανεβαστική στιγμή του δίσκου και αυτό που προσωπικά ξεχώρισα ως αγαπημένο. Chained και Peace of Mind στη συνέχεια κινούνται σε πιο χαλαρή διάθεσηκαι τα Had a Dream και Lost Time φανερώνουν κάποιες αναφορές στο Post-Punk και το Indieτων 70s – 80s. Kill a Man και Let You Down που κλείνουν το δίσκο δεν παρουσιάζουν κάποιασημαντική μεταβολή σε σχέση με τα προηγούμενα σε ύφος.

Απο οτι κατάλαβα οι Machineheartδίνουν αρκετή βάση ενορχηστρωτικά στα Drums, τη φωνή και κάποια στοιχεία που παραπέμπουνμεταξύ 80s – 90s ήχου.
Συνθετικά μπορώ να πω πως περίμενα κάτι παρά πάνω καθώς δυο – τρία τραγούδια μπορείς να πεις οτι ξεχωρίζουν πολύ έντονα, αν και μάλλον ο στόχος ήταν το άλμπουμνα ακούγεται πιο ενιαίο. Δεν κατόρθωσα να βρω στοιχεία για τα μέλη της μπάντας ούτε για το ποιος έκανε την παραγωγή, αλλά σίγουρα η τραγουδίστρια έχει μια αρκετά καλή φωνή πουσε ταξιδεύει. Περιμένουμε σίγουρα και άλλα πράγματα απο τους συγκεκριμένους στο μέλλον αλλά είμαι σίγουρος πως ο δίσκος θα ικανοποιήσει τους φαν της σκηνής και αυτούς που δεν θέλουν να μένουν συνεχώς στα ίδια ακούσματα.

Βαθμολογία: 7/10

Πάνος Γιαννόπουλος


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*