17/04/2024

Μανώλης Αγγελάκης-Αντώνης Λιβιεράτος στο πρώτο τους άλμπουμ ως ντούο! Distance/No Distance

Μανώλης Αγγελάκης-Αντώνης Λιβιεράτος

Ο Μανώλης Αγγελάκης και ο Αντώνης Λιβιεράτος είναι φίλοι εδώ και εικοσιπέντε χρόνια. Ένα τέταρτο του αιώνα, αν προτιμάτε. Σε αυτό το, διόλου ευκαταφρόνητο, διάστημα έχουν συνεργαστεί μεταξύ τους πολλές φορές στη σκηνή και στο στούντιο. Έχουν, για παράδειγμα, συμμετάσχει ο καθένας σε προσωπικά άλμπουμ του άλλου, ενώ ήταν και οι δυο ιδρυτικά μέλη των Illegal Operation.

Το Distance/No Distance είναι το πρώτο άλμπουμ που συνυπογράφουν ως ντούο.

Πρόκειται για ένα άλμπουμ που αποτελείται από τέσσερα μεγάλα, περίπου δεκάλεπτης διάρκειας, κομμάτια στα τρία εκ των οποίων οι μοναδικές ηχητικές πηγές είναι μία ηλεκτρική κιθάρα (Αγγελάκης) κι ένα όργανο (Λιβιεράτος).

Στο τέταρτο έχει προστεθεί μια δεύτερη κιθάρα και το όργανο έχει δώσει τη θέση του σε ένα ηλεκτρικό πιάνο κι ένα synth. Μια και το συνολικό αποτέλεσμα είναι πολύ θορυβώδες για να χαρακτηριστεί ambient και πολύ “ατμοσφαιρικό” για να βαφτιστεί noise προτιμήθηκε ο χαρακτηρισμός ambient/noise (οτιδήποτε κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό).

Η φωτογραφία είναι καρέ από ένα βίντεο του Γιώργου Φραγκίσκου

Οι ίδιοι οι μουσικοί γράφουν:
“Την άνοιξη του 2020, στη διάρκεια του πρώτου lockdown εξαιτίας της Covid-19, βρεθήκαμε να ζούμε σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ένα απ’ τα βασικά της χαρακτηριστικά ήταν πως ενώ συνεχίζαμε να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μέσω μιας μεγάλης σε διάρκεια βιντεοκλήσης με έναν άνθρωπο που βρισκόταν σε μιαν άλλη χώρα (ή και μιαν άλλη ήπειρο) ήταν, ξαφνικά, παντελώς αδύνατο να συναντήσουμε και ν’ αγκαλιάσουμε τους αγαπημένους μας, ακόμα κι αν βρισκόντουσαν λίγα, μόλις χιλιόμετρα μακριά μας. Αυτό μας ανάγκασε να αποδεχτούμε πως η λέξη “απόσταση” θα είχε στο εξής διαφορετικό νόημα από εκείνο που είχε στη διάρκεια της μέχρι τότε ζωής μας. Αυτό το άλμπουμ είναι, κατά κάποιον τρόπο, το soundtrack της διαδικασίας συνειδητοποίησης από μεριάς μας αυτής της τεράστιας αλλαγής.”

To Distance/No Distance κυκλοφορεί σε CD και Digital Album από την Same Difference Music και διανέμεται από την Inner Ear
και είναι διαθέσιμο εδώ – Ακούστε τα κομμάτια: spotify youtube


mm
About Γιάννης Καφάτος 2258 Articles
Γιάννης Καφάτος, Μπαμπάς, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, tattoer, T-shirt maker, dj, και ποιος ξέρει τι άλλο (ακόμη). Σπούδασε πολιτικές επιστήμες πήρε όμως πτυχίο από το ΡΟΔΟΝ και άλλα συναυλιακά "ιδρύματα". Ταξιδεύει λιγότερο από όσο θα ήθελε.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*